6.6.08

KYLIE MINOGUE in Athens (22 / 05 / 2008)

Όπως φαίνεται, το περσινό καλοκαιρινό live του George Michael στην Αθήνα, πέρα από καταπληκτικό (δες εδώ...), ήταν και η απαρχή μιας νέας εποχής στα συναυλιακά δρώμενα της χώρας μας. Τα χρόνια, στα οποία έπρεπε να ζούμε ή να ταξιδεύουμε στο εξωτερικό για να παρακολουθήσουμε ένα μεγάλο μουσικό event, έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Η Ελλάδα μας πια, κυρίως λόγω των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, συγκαταλέγεται σε κάθε λίστα μεγάλων tour και το φετινό καλοκαίρι το αποδεικνύει περίτρανα. Η αρχή έγινε με το live της Kylie Minogue στο Terra Vibe της Μαλακάσας.
Η PIAZZA πιστή στα ραντεβού της με τα μεγάλα events δεν θα μπορούσε να απουσιάσει. Δεν γινόταν να μην δηλώσει παρών στην πρώτη επίσκεψη της Kylie στη χώρα μας, μιας από τις μεγαλύτερες pop stars της διεθνούς μουσικής σκηνής. Η παρέα ήταν περίπου ίδια όπως και τις προηγούμενες φορές. Είχαμε απουσίες, είχαμε όμως και την παρουσία ενός καινούριου μέλους και έτσι η τάξη αποκαταστάθηκε.
Το show – γιατί περί show μιλάμε – ήταν υπέροχο. Η μικροκαμωμένη star από την Αυστραλία, στις δυόμιση ώρες που κράτησε η παρουσία της στη σκηνή, ενθουσίασε και με το παραπάνω τους θαυμαστές της και πρόσφερε μια κ-α-τ-α-π-λ-η-κ-τ-ι-κ-ή παραγωγή σε όλους τους τυχερούς που ήταν εκείνο το βράδυ της Πέμπτης στη Μαλακάσα. Τραγούδησε τις μεγαλύτερες επιτυχίες της καριέρας της, ενώ τη συνόδευαν ταλαντούχοι μουσικοί, εντυπωσιακοί χορευτές και ακροβάτες (!), πολύ καλοί νέοι τραγουδιστές και extravaganza σκηνικά. Ειδικά για τα σκηνικά, πρέπει να αναφέρω ότι η ομάδα παραγωγής παρουσίασε ένα νέο video wall προηγμένης τεχνολογίας, το οποίο πριν ξεκινήσει το live δεν μπορούσες να το δεις γιατί αποτελείται από αλυσίδες! Οι οποίες αλυσίδες με ένα μαγικό τρόπο ενώθηκαν και η εικόνα που παρουσιαζόταν ήταν μοναδική.
Μοναδικό μελανό σημείο του live ήταν οι αρκετές κενές θέσεις στα ακριβά εισιτήρια στο πρώτο εικοσάλεπτο του show, πολύ απλά γιατί η Kylie ξεκίνησε την ώρα που είχε υποσχεθεί – στις 9 ακριβώς – και ενώ ο κόσμος συνέχιζε να έρχεται. Δεν πειράζει Έλληνες είμαστε, θα μάθουμε…
Τα highlights του live:
Η εισαγωγή. Όπως πάντα, η αρχή κάθε συναυλίας είναι πολύ σημαντική γιατί δίνει το ρυθμό. Μετά από τις πρώτες νότες του «Speakerphone», ο κόσμος άρχισε να χορεύει και να τραγουδάει με τη μεγαλύτερη επιτυχία της Κylie, το «Can’t Get You Out Οf My Head».
Το δώρο της Κylie στην Αθήνα – ένα καινούριο ακυκλοφόρητο τραγούδι που πρώτη φορά τραγουδούσε live – το «Ruffle My Feathers».
Η καταπληκτική διασκευή του «Slow» και τα αεροπλανικά των ακροβατών στην σκηνή.
Το «Copacabana». Το παλιό τραγούδι του Βarry Manilow δια χειρός Κylie Minogue.
Η αίθουσα χορού από τον 19ο αιώνα που δημιουργήθηκε πάνω στη σκηνή και η Κylie τραγούδησε το «On A Night Like This» σε μια έκδοση 12 λεπτών. Και όμως το ταίριαξε τέλεια! (Δείτε το βίντεο).
To «2 Hearts» και η S&M αμφίεσή της... Το Τerra Vibe σείστηκε! (Δείτε το βίντεο παρακάτω).
Το «Κids» το οποίο τραγούδησε – ελλείψη του Robbie Williams – με μια φοβερή μαύρη τραγουδίστρια.
«No More Rain», χωρίς άλλα σχόλια…(Δείτε το βίντεο παρακάτω).
Το encore της όπου μόνος του ο κόσμος τραγούδησε το «I Should Βe So Lucky».
Ξανά…το video wall στη κεντρική σκηνή!!!
Στο τέλος η Κylie που έδειχνε να το απολαμβάνει και αφού είπε σε άπταιστα ελληνικά «Καληνύχτα» και «Σας αγαπώ» υποσχέθηκε ότι θα μας επισκεφτεί ξανά στην επόμενη περιοδεία της. Είσαι πάντα ευπρόσδεκτη! Πάντως, τα επόμενα ραντεβού της παρέας είναι για τον Αύγουστο (Lenny Kravitz) και τον Σεπτέμβριο (Madonna). Θα τα ξαναπούμε…

Η σειρά των τραγουδιών στο live της Kylie Minogue
Speakerphone
Can’t Get You Out Of My Head
Ruffle My Feathers
In Your Eyes
Heartbeat Rock
Wow
Shocked
Sometime Samurai
Slow
2 Hearts
Love Boat
Copacabana
Spinning Around
Cosmic
I Believe In You
On A Night Like This
Your Disco Needs You
Kids
Step Back In Time
In Your Arms
No More Rain
Love At First Sight
I Should Be So Lucky

2 σχόλια:

  1. Ανώνυμος6/6/08 11:22

    Η μεγάλη αρχή έγινε με τη συναυλία των Rolling Stones στο ΟΑΚΑ, τον Σεπτέμβριο του 1998, όπου ήμουνα παρών (όνειρο ζωής) αφήνοντας την ετοιμόγεννη Αθανασία στην Κομοτηνή.
    Μιλάμε για το απόλυτο σόου, ειδικά ο ήχος είναι αξεπέραστος επειδή έχουν αναπτύξει δική τους τεχνολογία για την ακουστική των ανοιχτών χώρων, αφήνοντάς με άφωνο από το απίστευτο υπερθέαμα, το μέγεθος της σκηνής και την περιβόητη γέφυρα που βγήκε από τα σπλάχνα της, δείχνοντας το πάντρεμα του παλιού με το καινούργιο.
    Μιλάμε για 52 νταλίκες με εξοπλισμό.
    Και οι Scorpions ήταν εξαιρετικοί, αλλά τα μεγέθη είναι ασύγκριτα.
    Πάντως καλά κάνετε και πηγαίνετε, αν και η κα Kylie Minogue δεν είναι του γούστου μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος6/6/08 22:37

    Φίλε Φρονιμίτη, δυστυχώς ή ευτυχώς, αυτό που ζήσαμε στο Ο.Α.Κ.Α. με τους Stones δεν θα το ξαναζήσουμε. Όλα τότε ήταν τέλεια. Γεμάτο Ο.Α.Κ.Α., άψογη παραγωγή, καταπληκτικό play list, φοβερό support από τα Ξύλινα Σπαθιά και ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Ακόμα περιμένουμε από το ΜΕΓΚΑ που είχε τα δικαιώματα να μας δείξει την συναυλία. Να μην μιλήσω για το 2006 που είχαμε αγοράσει τα εισητήρια για να τους απολαύσουμε για δεύετρη φορά και μείναμε με την χαρά γιατί ο KEITH ανέβηκε σε ένα φοίνικα και έπεσε!
    Μικρό Εξαπτέρυγο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.