25.8.08

Τρεις μήνες υπερχείλιση πολύτιμου νερού…

…κι αυτοί κάαααααθονται!

Αρκετοί επιστήμονες, δημοσιογράφοι, πολιτικοί έχουν πει ότι ο επόμενος παγκόσμιος πόλεμος θα γίνει για το νερό!!! Και δεν έχουν άδικο καθώς η λειψυδρία και οι ξηρασίες αποτελούν όλο και συχνότερα φαινόμενα στην Ευρώπη. Σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα τελευταία τριάντα χρόνια, το ποσοστό του πληθυσμού και των εκτάσεων της που πλήττονται κάθε χρόνο από την ξηρασία έχει αυξηθεί σημαντικά, επιβαρύνοντας και την οικονομία της κάθε ευρωπαϊκής χώρας.
Οι πρόσφατες εξελίξεις δείχνουν ότι, τα επόμενα χρόνια, το φαινόμενο της λειψυδρίας θα γίνει εντονότερο σε όλη την Ευρώπη. Η έλλειψη νερού δεν αφορά μόνο τις χώρες της Αφρικής. Έρευνες καταδεικνύουν τον σημαντικό περιορισμό των υδάτινων αποθεμάτων παγκοσμίως, ακόμη και στις ανεπτυγμένες χώρες. Στην αυξανόμενη λειψυδρία συμβάλλουν τόσο οι κλιματικές αλλαγές όσο και η λανθασμένη διαχείριση των φυσικών πόρων.
Όλα αυτά βέβαια, δεν συγκινούν κανέναν στην δημοτική αρχή της πόλης μας, αφού κατά την διάρκεια όλου του καλοκαιριού (!!!!!!!), στο πάρκο της περιφέρειας όταν και ποτίζεται το πράσινο για τουλάχιστον δύο ώρες κάθε βράδυ, υπάρχει σπασμένος σωλήνας με αποτέλεσμα υπερπολίτιμα κυβικά νερού να χάνονται από την αδράνεια ορισμένων (δες την φωτογραφία). Δεν μπορώ να καταλάβω όμως, γιατί να πληρώνω εγώ και ο κάθε δημότης την κάθε δικιά τους ……… Αλλά ξέχασα. Τα τελευταία δύο χρόνια η ΔΕΥΑΚ επανιδρύεται, κι από φαίνεται με κάθε τίμημα!

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος25/8/08 09:17

    Κάθεστε και περιμένετε να δουλέψει ένας δήμαρχος ο οποίος αποφάσισε (ή αποφάσισαν) να μην βάλει ξανά υποψηφιότητα.Ένας δήμαρχος που για να μιλήσει στα δημοτικά συμβούλια χρειάζεται ραβασάκια.Μην τρέφεται αυταπάτες ... δεν πρόκειται να δείτε τίποτα από αυτόν.Ως και ο Στυλιανίδης του έδειξε κόκκινη κάρτα.

    Ο επόμενος υποψήφιος που θα στηρίξει η ΝΔ στον δήμο Κομοτηνής δεν θα είναι από τον χώρο της!Θυμηθείτε τι σας λέει η κυρία S.L.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.