12.6.08

Η Δημοτική καστανιέτα

Είναι τόσο νωπές οι μνήμες από τα γεγονότα και τα διάφορα ευτράπελα που διαδραματίστηκαν πέρυσι, που πραγματικά πίστευα ότι δεν πέρασε ούτε μία μέρα. Διαβάζοντας όμως την ανακοίνωση που βρήκα στη τσάντα του Φώτη, η οποία αναφέρεται στην υπ. αριθμ. 38/2008 απόφαση του Δ.Σ. των Π.Β.Σ. – ΚΕ.Φ.Ο. του Δήμου Κομοτηνής, η οποία έχει να κάνει με τα τροφεία για τη νέα σχολική χρονιά, διαπίστωσα ότι πέρασε σχεδόν ένας ολόκληρος χρόνος. Λυπάμαι που θα το πω, αλλά γέλασα με την καρδιά μου, γιατί διαπίστωσα το σπάσιμο του «τσαμπουκά» με τον οποίο χειρίστηκε ο Δήμος Κομοτηνής το θέμα που ανέκυψε με το ύψος των τροφείων πέρυσι. Από την άλλη όμως χάρηκα γιατί διαπίστωσα ότι οι αχρωμάτιστες φωνές μας εισακούστηκαν, μιλώ μόνο γι’ αυτούς που είχαν άποψη και τόλμησαν να την καταθέσουν και μη συμπεριλαμβάνοντας σε καμία απολύτως περίπτωση τους γνωστούς και μόνιμους χειροκροτητές.
Το μπρίο της Ζωζώς Σαπουντζάκη.
Ποτέ μου δεν υπήρξα και ούτε πρόκειται να υπάρξω αλαζόνας, αλλά η συμπεριφορά και η αντιμετώπιση του συγκεκριμένου θέματος από τους υπευθύνους ήταν αλαζονική, όπως επίσης καθ’ όλα άκομψη και προσβλητική ήταν η τοποθέτηση του δημάρχου επί του θέματος. Ίσως έφταιγε η κεκτημένη ταχύτητα από τη νίκη στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές, ίσως η άγνοια χειρισμού τέτοιων λεπτών ζητημάτων, αλλά είμαι πραγματικά περίεργος να δω το τι ειπώθηκε στη συνεδρίαση από την οποία προέκυψε η συγκεκριμένη απόφαση. Είναι γεγονός πλέον ότι στο θέμα των τροφείων, κυρίες και κύριοι του Δήμου Κομοτηνής, χάσατε και τραπήκατε σε «άτακτη» φυγή κρίνοντας από την ανακοίνωση που κρατώ στα χέρια μου. Έντονο το στοιχείο της ισπανικής υποχώρησης στη συγκεκριμένη ανακοίνωση, χωρίς όμως να έχει το μπρίο της πασίγνωστης Ζωζώκας, η οποία όταν χόρευε το συγκεκριμένο κομμάτι έκανε επίδειξη των ικανοτήτων της και στη χρήση της καστανιέτας.

[αναδημοσίευση από την πιο…jazz πλευρά της ζωής]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.