8.4.08

Προς τα μπρος ή προς τα πίσω, από μπρος ή από πίσω

Ήξερα ότι ο McCain είναι ήρωας πολέμου και από οικογένεια ηρώων πολέμου. Εκείνο όμως που δεν ήξερα είναι ότι ΟΤΑΝ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΙΡΑΚ ΔΕΝ ΤΡΑΓΟΥΔΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΧΟΡΟ, όπως κάνουν οι περισσότεροι, αλλά ούτε κι ότι ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΙΟΥΣ ΚΑΛΟΠΕΡΑΣΑΚΗΔΕΣ! Τώρα το έμαθα κι αυτό και αισθάνομαι πολύ καλύτερα για τον εκλεκτό μου υποψήφιο, και μόνο νοήμονα μεταξύ των τριών, από τους οποίους οι δύο – εκτός του ότι είναι Δημοκρατικοί (πφφφ..) – κοκοροτρώγονται σαν…τις κότες!
Αξίζει αναδημοσίευσης, το ακόλουθο άρθρο των Νew York Times, ώστε να μεγαλώνουν σωστότερα οι μικρότεροι, να εμπλουτίζουν ποιοτικά τις γνώσεις τους οι ωριμότεροι και να καθυστερούν την άνοια μερικά τερμενάκια οι γεροντότεροι. Με υπερηφάνεια σας παρουσιάζω το αναδημοσιευμένο στα Νέα ακόλουθο άρθρο των NY Times, με τα καθιερωμένα –πλέον– σχόλια της αφεντομουτσουνάρας μου:

«Είχε στείλει τον γιο του στο Ιράκ
ΗΠΑ: ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος Τζον ΜακΚέιν κράτησε κρυφό το γεγονός
ΤΗΕ ΝΕW ΥΟRΚ ΤΙΜΕS Της Jodi Κantor

Πέρυσι τον Ιούλιο, ο Τζον ΜακΚέιν έφτασε στο σπίτι της Έριν Φλάναγκαν στο Νιου Χαμσάιρ. Σε μια συγκέντρωση εκείνη τον είχε ρωτήσει τι θα έκανε για να φέρει πίσω τους στρατιώτες – στρατιώτες όπως ο αδελφός της που είχε σκοτωθεί στη Βαγδάτη. Ο ΜακΚέιν δεν πήρε μαζί του τηλεοπτικές κάμερες αλλά μόνο τον 19χρονο γιο του Τζέιμς που υπηρετούσε στους πεζοναύτες και σε λίγο καιρό θα έφευγε για το Ιράκ. Πατέρας και γιος κάθησαν και άκουσαν την ιστορία του αδελφού της Φλάναγκαν, του 24χρονου υπολοχαγού που έχασε τη ζωή του από έκρηξη βόμβας. Δεν της είπαν ότι σε λίγες ημέρες ο Τζίμι θα αντιμετώπιζε τους ίδιους κινδύνους. (ΣτΓ: Γιατί οι ήρωες δεν νοιώθουν την ανάγκη να καυχιούνται!). Ο άνθρωπος που έχει εξασφαλίσει το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών, στηρίζει την υποψηφιότητά του στην υπόσχεση ότι οι Αμερικανοί στρατιώτες μπορούν να φέρουν τη σταθερότητα στο Ιράκ. Αυτό που δεν λέει σχεδόν ποτέ είναι ότι ένας από αυτούς τους στρατιώτες είναι ο γιος του, ο οποίος πέρασε 7 μήνες σε περιπολίες στην περιοχή Ανμπάρ και έμαθε για τη νίκη του πατέρα του στο Νιου Χαμσάιρ την ώρα που προσπαθούσε να ξεκολλήσει ένα όχημα από τη λάσπη. (ΣτΓ: Ενώ, αν ο ήρωας ήταν γόνος ελληνικής πολιτικής οικογένειας, το πολύ-πολύ να δικαίωνε τον κυπριακό χαρακτηρισμό «καλαμαράς» και τίποτ’ άλλο! Φασολάδες!!!).
Κώδικας σιωπής
Στα 71 του χρόνια ο ΜακΚέιν έχει αντιμετωπίσει τον πόλεμο ως πιλότος αεροσκάφους, ως φυλακισμένος και ως γερουσιαστής των ΗΠΑ αλλά ποτέ ως πατέρας. Η αναχώρηση του γιου του για το Ιράκ τον έκανε να νιώσει ότι και πολλές χιλιάδες άλλοι γονείς. (ΣτΓ: Και επειδή είναι μέσα στο χορό, δικαιούται να τραγουδάει κιόλας! Οι υπόλοιποι, να μας κάνουν τη χάρη να «ράψουν» τις τρύπες τους!!!). Ο Τζίμι ΜακΚέιν κατετάγη στον στρατό στα 17, ακολουθώντας τη μακρά στρατιωτική παράδοση της οικογένειας. Ο υποψήφιος για την προεδρία έχει διατηρήσει έναν κώδικα σιωπής για τον γιο του, που σήμερα είναι υποδεκανέας, για να τον προστατεύσει αλλά και για να μην κατηγορηθεί ότι εκμεταλλεύεται την ιστορία του για πολιτικά οφέλη. Προκειμένου να προστατευθεί η ταυτότητά του σε περίπτωση μελλοντικής αποστολής, δεν δημοσιεύονται πρόσφατες φωτογραφίες του. (ΣτΓ: Για να πήγαινε κανείς δικός μας εύπορος κασιδιάρης στο Ιράκ και να δείτε που θα έβγαινε και στα κανάλια να κάνει striptease με μπούρκα!!!). Γεννημένος το 1988, ο Τζίμι είναι το τρίτο παιδί του Τζον και της Σίντι ΜακΚέιν και όπως λένε φίλοι της οικογένειας είναι εκείνος που μοιάζει περισσότερο στον πατέρα του και ο μόνος που αποφάσισε να ακολουθήσει τη στρατιωτική παράδοση της οικογένειας που ξεκινά από την εξέγερση των αποίκων της Νέας Γης κόντρα στον βρετανικό ζυγό. Ο παππούς του και ο προπάππους του ήταν οι πρώτοι πατέρας και γιος που έγιναν ναύαρχοι στην ιστορία των ΗΠΑ. (ΣτΓ: Τα γονίδια δεν τα ξεγελάς. Οι ήρωες φτιάχνουν ήρωες και οι κίναιδοι…σκυλίτσες!!! Μερικές, μάλιστα…σερνικές!).
Πολεμικές ταινίες
Όπως περιγράφει ένας συμμαθητής του σε στρατιωτικό σχολείο της Ιντιάνα, συναντιόντουσαν, έβαζαν πολεμικές ταινίες στο βίντεο και μιλούσαν για το πότε επιτέλους θα υπηρετήσουν και αυτοί σ’ έναν πόλεμο.
(ΣτΓ: Ακριβώς σαν τα ελληνάκια! Δεν βλέπουν την ώρα πότε να πάρουν τα όπλα!!! Έμπρρρ…κιτς-κιτς-κιτς…). Ο Τζίμι και η μονάδα του επέστρεψαν στις ΗΠΑ τον Φεβρουάριο. Δύο ημέρες μετά την επιστροφή, ο ΜακΚέιν διηγήθηκε την ιστορία του σε κλειστή συνεδρίαση στους άλλους Ρεπουμπλικανούς γερουσιαστές, οι οποίοι στο τέλος τον χειροκρότησαν όρθιοι. Τώρα που αυτή η ιστορία βλέπει το φως της δημοσιότητας, μπορεί να αποδειχθεί ότι ο Τζον ΜακΚέιν είναι ο πιο κατάλληλος άνθρωπος για να υπερασπιστεί τον συνεχιζόμενο πόλεμο στο Ιράκ. (ΣτΓ: Άαασε…Σοβαρά;;;)
Τελική ΣτΓ: Ορίστε η διαφορά μεταξύ του «Αέρααα!!!...» και του «Αέρααα!!!…». Φαινομενικά είναι το ίδιο πράγμα, αλλά ο αμερικάνικος, αντίθετα με μερικούς άλλους, φυσά προς τα…εμπρός!!! Αμ πως! Και μιλάμε για μποφώρια, τώρα – όχι για μεθάνιο...

Uli Chris

2 σχόλια:

  1. Α ρε Uli με τους ρεμπουμπλικάνους σου.Πάντως για μένα στην Αμέρικα όλοι ίδιοι είναι.
    Όλοι εκτός από την Χίλαρυ.Αυτή είναι από άλλο ανέκδοτο και πρέπει να πάρει τον πούλο γρήγορα.
    Δεν ευελπιστώ και δεν προσδοκώ τίποτα από αυτές τις εκλογές!
    Α ρε Uli ρεμπουμπλικάνεεεεεεεεε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ε, μα... ρε Mike, πες μου κι εσύ: είναι σοβαρά πράγματα να βλέπει ο κόσμος να ξεμαλλιάζονται δυο Κατίνες, η μία λευκή κι η άλλη... μαύρος, και να προσελκύουν δηλώσεις επωνύμων, οι οποίοι καλά θα έκαναν να συνέχιζαν την... υποκριτική δουλειά τους, ενώ την ίδια στιγμή έχουν έναν ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΟ υποψήφιο του οποίου το σόι - κυριολεκτικά - έχει δώσει τη ζωή του για την Ομοσπονδία από πριν αυτή... ιδρυθεί?

    Κι εμείς οι Ευρωπαίοι, την ίδια στιγμή, να έχουμε να επιδείξουμε μόνον τους Πούτιν κι Ερντογάν ως ηγέτες που, ναι μεν είναι μεγάλοι μεταρρυθμιστές, αλλά είναι και "λασπωμένοι" (καταλαβαίνεις τι εννοώ...)?

    ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΑ ΚΑΛΑ ΜΑΣ (ή, όπως θα 'λεγε κι η Europe Direct της Κομοτηνής: "We are not with our goods")!

    Χαααααχαχαχαχα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.