8.3.08

Η ταινία «Άλεξ» στο 10ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

Η ταινία «Άλεξ», προβάλλεται στο 10ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, στις 12 (19:30μμ) και στις 15 Μαρτίου 2008 (14:30μμ). Πρόκειται για την προσωπική ιστορία του φίλου και συντοπίτη μας Άλεξ Ταξιλδάρη, κατά τη διάρκεια των Παραολυμπιακών αγώνων της Αθήνας του 2004. Η ταινία έχει διακριθεί με το Βραβείο Καλύτερης Σκηνοθεσίας στο 29ο Διεθνές Φεστιβάλ του Παλέρμου, με τον τίτλο «ΑΝΑΔΥΣΗ». Το ντοκιμαντέρ είναι μια δουλειά των Αλέξανδρου Παπανικολάου και της Έμιλυς Γιαννούκου, οι οποίοι ζουν και δραστηριοποιούνται στο Παρίσι. Δείτε την προσωπική τους ιστοσελίδα…
Η ταινία διηγείται την περίοδο προετοιμασίας του Άλεξ για την Παρολυμπιάδα του 2004. Οι δημιουργοί της υπογραμμίζουν τον πυρήνα της ταινίας «Με κεντρικό νήμα της ιστορίας τον αθλητισμό, θα διηγηθούμε από τη μία, πως ένας άνθρωπος μετά από ένα τόσο καθοριστικό ατύχημα μπορεί να καταφέρει να μετατρέψει την αναπηρία του σε ευκαιρία και από την άλλη πώς ο Άλεξ θα ξαναδώσει μία νέα κοινωνική διάσταση στη ζωή του.» Ο Άλεξ όμως έχει ανάγκη από φίλους και κοινωνική ζωή γι’ αυτό η κάμερα δεν απομονώνει αυτό το κομμάτι αλλά αντίθετα τον ακολουθεί στις εξόδους και τις εκδρομές του.
Ένα παράπονο του Άλεξ είναι όμως ότι όλες οι σύγχρονες ταινίες με θέμα την τετραπληγία, (Million dollar baby και Mar adentro/Η Θάλασσα μέσα μου), τελειώνουν με ευθανασία. Ο ίδιος όμως, καθαρά και με επιμονή δηλώνει ότι θέλει να ζήσει.
Σύνδεσμοι σ’ αυτήν την ανάρτηση:
Η Persona Productions παρουσιάζει το Ντοκιμαντέρ «Άλεξ» (60min)
Ο ιστότοπος της Persona Productions
10o Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης
Τα Μικρόβια μιλάνε για την παρουσίαση της ταινίας «Ανάδυση» σε εκδήλωση της ΚΝΕ Χολαργού

Δείτε στιγμιότυπα από την ταινία

1 σχόλιο:

  1. Είναι ωραίο να είναι Σαββατόβραδο και να επιλέξεις να δεις έστω αυτό το απόσπασμα και να συγκινηθείς για ακόμη μια φορά. Καλή επιτυχία στην ταινία και στους δημιουργούς της.... και καλή συνέχεια στον Άλεξ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.