8.3.08

Θρίαμβος της λογοκρισίας η ανακοίνωση για απαγόρευση εκπαιδευτικών εκδρομών στην Έκθεση με έργα του Πικάσο στη Θεσσαλονίκη

Σε μέρες σκοταδισμού γυρίζει την εκπαίδευση, ανακοίνωση που έστειλε ο διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης, μαθηματικός Δρ. Θεόδουλος Ταπανίδης, με την οποία ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ μαθητές γυμνασίων και λυκείων να επισκεφθούν την έκθεση χαρακτικών έργων του Πάμπλο Πικάσο “Suite 347”, που φιλοξενείται από την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών του ΑΠΘ. Πιο συγκεκριμένα, ο εν λόγω διευθυντής σε δηλώσεις του για την απόφαση που πήρε, αναφέρει ότι στα έργα του Πικάσο, γίνεται αναπαράσταση εικόνων από μπουρδέλα, καθώς επίσης κάποια από αυτά είναι και ιδιαίτερα τολμηρά για τους μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Ποιοι είναι αυτοί οι αρμόδιοι, που μπορούν να βάλουν φραγμούς και ταμπέλες στη τέχνη; Ποιοι είναι αυτοί που αποφασίζουν τι είναι κατάλληλο και τι ακατάλληλο, για μαθητές, πάνω στο τομέα της τέχνης; Ποιος είναι ο ορισμός του τολμηρού κύριε Ταπανίδη;;; Το Υπουργείο Παιδείας και ο κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης, τι γνώμη έχουν για την απόφαση του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης; Επικροτούν ή αποδοκιμάζουν τέτοιες ενέργειες;;; Δυστυχώς, ένα κράτος εκσυγχρονισμένο, όπως θέλει να θεωρείται η Ελλάδα, απαγορεύει επίσημα, μέσα από τους κρατικούς φορείς που διαθέτει, την πρόσβαση των μαθητών στην Τέχνη. ΝΤΡΟΠΗ.

[αναδημοσίευση]

2 σχόλια:

  1. Σας έκανα blog εδώ:

    very best friends

    Αν δεν θέλετε μπείτε στο blog και αφήστε σχόλιο να σας βγάλω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κάτι τέτοιες... μουσμουλιές είναι η αιτία που ο Van Gogh και κάποια άλλα ιερά τέρατα της τέχνης πέθαναν στην ψάθα.

    ΚΛΑΔΕΨΤΕ ΤΕΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.