30.1.08

Σύμβουλοι

Μου δίνει φίλος το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, 6 Ιανουαρίου, σελ. 24, μικροπολιτικά παρασκήνια. Τον αποπαίρνω. Τι μπαγιάτικα πράγματα είναι αυτά; Μου δείχνει. Τίτλος ενός από τα παραπολιτικά «Σύμβουλοι». Ανάμεσα σε άλλα διαβάζω:
Μπορεί η «Ολυμπιακή» να έχει τα χάλια της και να απειλείται, από κυβέρνηση και Κομισιόν, με «λουκέτο», η ρουσφετολογική πολιτική ωστόσο δεν ξεχνιέται. Μου λένε ότι πρόσληψη συμβούλων με υπέρογκες αμοιβές συνεχίζεται αδιάκοπα. Τελευταία δύο υψηλόβαθμοι υπάλληλοι, οι οποίοι βγήκαν στη σύνταξη, επαναπροσλήφθηκαν με υπέρογκο μισθό!
Κατάλαβα τι ήθελε να μου πει. Το συζητούσαμε στην παρέα τις προάλλες όπου βαμμένος ΠΑΣΟΚος, είναι αλήθεια, χωρίς να μπορώ να το διασταυρώσω, μας είπε ότι ο δήμαρχός μας έχει προσλάβει Κομοτηναίο μεσόκοπο υψηλοσυνταξιούχο για σύμβουλο! Ναι ο νουνεχής! Ο εχέφρων! Ο εμβριθής! Ναι! Με τόσα ελλείμματα ο δήμος από τους παλιούς, εκεί, να αποκαταστήσει και τον ημέτερο υψηλοσυνταξιούχο! Για να τον συμβουλεύει άραγε για τι; Εκεί βέβαια που γίνεται πανηγύρι είναι στη ΔΕΥΑΚ. Αλλά δηλώνω αναρμοδιότητα αφού μόνο ανεπίσημα ξέρω το όργιο εξαγοράς συμπαθειών. Άλλοι είναι αρμοδιότεροι να το ψάξουν (Δάμωνας, Μαρούδας κλπ. «αντιπολιτευτικές» δυνάμεις).
Ο δήμαρχος βέβαια μάλλον ζήλεψε από τον περιφερειάρχη που κι αυτός φρόντισε να αποκαταστήσει άλλον ημέτερο υψηλοσυνταξιούχο κολλητό του προηγούμενου Αγγελόπουλου, μην τυχόν και αρχίζει να έχει ψυχολογικά από την απραξία. Καβαλιώτης αυτός. Δεν μπορεί, κοινωνικός θα είναι ο λόγος, μπορείτε να φανταστείτε κάποιον άλλο;
Όποιος ξέρει κι ονόματα ας τα πει σε σχόλιο για να μην κάνω κανένα λάθος εγώ. Αφού ο ένας πάντως δεν είναι Κομοτηναίος και να μην τον μάθουμε αυτόν ονομαστικά ξύδι. Ένας από τους πολλούς, ούτε ο πρώτος ούτε - δυστυχώς - ο τελευταίος.
Εμένα πάντως μου αρέσουν οι νίτσες (από το…γκομενίτσες) της Φελίνας. Και δεν μπορείς να κατηγορήσεις κανένα Ζαχόπουλο. Η…Φελίνα αποφάσισε. Κάνω πλάκα βέβαια (ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ!) αλλά αγαπητοί αγνοί δεξιοί, μην με παρεξηγείτε, έτσι είναι η ζωή, να μη σας βγει το όνομα. Δε βλέπετε εμάς τους ΠΑΣΟΚους πόσα τραβάμε κι ας μη χρωστάμε; Μας βγήκε το όνομα και άντε να το καθαρίσεις. Πάντως εσείς είστε πρωταθλητές. Και αν παραμείνετε πρωταθλητές, ε ας μας βγήκε και το όνομα, ο λαός παίρνει κι ο λαός δίνει και συγχωρεί. Θα κουνηθούμε κι εμείς λίγο, ε, οσονούπω θα κάνει ξαστεριά!

logikos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.