12.10.07

Oups! Κι άλλος ένας!!!

Στο blog 69100 είχα γράψει ένα άρθρο εξηγώντας ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ, για να κερδισει τις εκλογές, ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ…«ΚΑΝΕΙ» ΣΤΡΟΦΕΣ (αλλά να…«παίρνει» στροφές!). Το είχα γράψει δε εξαιτίας των «εκκλήσεων» μερικών για «αριστερή στροφή» του Κινήματος, την οποία – όπως και κάθε άλλη στροφή, πλην αυτής των εγκεφαλικών ελίκων – εγώ απεύχομαι. Γιατί το ΠΑΣΟΚ ήταν πάντα ΚΕΝΤΡΩΟ κόμμα, με ΚΕΝΤΡΩΟΥΣ ψηφοφόρους (κατά συντριπτική πλειοψηφία, οι οποίοι ΟΤΑΝ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΕΣ ΣΤΡΟΦΕΣ ΘΑ ΠΑΝΕ ΣΤΗ Ν.Δ. (όπως κι έγινε) ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΔΕΞΙΕΣ ΣΤΡΟΦΕΣ ΘΑ ΠΑΝΕ ΣΤΟ ΣΥΡΙΖΑ (ουαί κι αλίμονο αν γίνει…).
Το άρθρο, περιορισμένης έκτασης, εξέταζε την ιδεολογική πλευρά του θέματος και αναφερόταν στη χώρα μας. Σήμερα, surf-άροντας στα «Νέα», έπεσα πάνω σε μία πραγματεία ενός κυρίου Γερασίμου Μοσχονά, ο οποίος προσεγγίζει το ΙΔΙΟ ΘΕΜΑ, με το ΙΔΙΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ, αλλά από ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΟΠΤΙΚΕΣ ΓΩΝΙΕΣ: Αυτήν των ιδεολογικών / πολιτικών διαστάσεων σε παγκόσμιο επίπεδο και αυτήν της πρόσφατης συνολικής εκλογικής εμπειρίας των αριστερών και αριστερόστροφων κομμάτων στην Ευρώπη. Διαβάστε το άρθρο αυτό εδώ…

Uli Chris

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.