27.8.07

Λυντσάρισμα!

Την παροιμιώδη κρυστάλλινη σφαίρα μου δεν την πιάνει ούτε η άνοιξη. Τις πρόσφατες σκηνές απείρου κάλλους, αν ενθυμείστε, τις είχα προβλέψει όταν η κυβέρνηση αποφάσισε να αποχαρακτηρίσει 40 εκατομμύρια στρέμματα δασικών εκτάσεων. Και τώρα…επικυρήσσουν τους «εμπρηστές». Καλά, πλάκα μας κάνουν;
Σηκώθηκε κάποιος ένα πρωί και είπε «Δεν πάω να βάλω και καμιά φωτίτσα;». Όχι, κύριοι, δε γίνονται αυτά. Θέλουν κίνητρο. Δώσε κίνητρο και θα λάβεις. Παρά του έχοντος. Δε θα λάβεις ποτέ παρά του μη έχοντος…Αν θέλω να σκοτώσω τον εχθρό μου, μπορώ να το κάνω μόνος μου ή να δώσω κίνητρο σε κάποιον να το κάνει. Να πατήσει τη σκανδάλη. Αλλά σας ρωτώ: Ποιος είναι ο φονιάς; Ο πληρωμένος εκτελεστής που ούτε γνώριζε το θύμα; Ή εγώ που τον πλήρωσα;
ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΜΠΡΗΣΤΕΣ, ΚΥΡΙΟΙ. ΟΧΙ ΤΟ ΜΗΧΑΝΆΚΙ ΠΟΥ ΠΕΤΟΥΣΕ ΜΟΛΟΤΩΦ! ΜΗΝ ΕΙΣΤΕ ΑΦΕΛΕΙΣ – ΕΙΣΤΕ, ΠΛΕΟΝ, ΕΝΗΛΙΚΟΙ! (Ή μήπως όχι;)
Έδειξε το δρόμο η κυβέρνηση. Πρώτα, ο Ρουσσόπουλος καίει ένα σωρό δέντρα για να φτιάξει την…πολυδιαφημισμένη, πλέον, βίλα του στο Καπανδρίτι. Τόσο, μάλιστα, ζήλεψε γείτονάς του, που έκαψε μερικά κι αυτός για να κτίσει λίγο παρακάτω, με αποτέλεσμα να κινδυνέψει κι ο…Ρουσσόπουλος από τη φωτιά! Και μετά, λέει η κυβέρνηση στους φίλους της τους οικοπεδοφάγους: «Όταν φύγουν τα δέντρα, 40 εκατομμύρια στρέμματα δε θα αναδασωθούν και θα αποχαρακτηριστούν». Σαν να τους λες: «Κάψε 100-120 εκατομμύρια στρέμματα κι εγώ το ένα τρίτο θα σου το δώσω να κτίσεις». Και τώρα τους κατηγορούν. Γιατί; Για…εξυπνάδα; Αν μου έλεγε κανείς: «Παλικάρι, κάψε αυτό το χωράφι εδώ, κι εγώ θα σου δώσω ένα μέρος του» μαντέψτε τι θα έκανα! Take a wild guess, you moron!!!
Αλλά δεν είναι μόνο εμπρηστές. Είναι και φονιάδες! Σκοτώσανε τόσο κόσμο! «Τους είπαμε», λέει, «να εκκενώσουν τα χωριά»! Σοβαρά μας το λένε, ή μας… ξανακάνουν πλάκα; Ξέρετε τι σημαίνει εκκένωση κύριοι; Πας και βγάζεις τους ανθρώπους έξω! Με το ζόρι! Όπως Αμερική! Κι αν δεν πάει αμάξι, πας με μεταγωγικό του στρατού. Κι αν δε μπορεί να προσγειωθεί, ρίχνεις σχοινί, κατεβαίνουν δύο δικοί σου να βοηθήσουν και τους περισυλλέγεις. Και δε φεύγεις ώσπου να έρθουν όλοι! Κι αν αρνούνται, ΕΠΙΜΕΝΕΙΣ ΩΣΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΤΑ ΜΠΑΤΖΑΚΙΑ!!! Αααααυτό λέγεται εκκένωση, γι’ αυτούς που δεν ήξεραν…
Αλλά που να ξέρουν από εκκένωση αυτοί; Το μόνον που ξέρουν είναι η… κένωση. Όταν το μυαλό σου είναι γεμάτο σκατά, stupid is and stupid does, κατά πως έλεγε ο εξυπνότερος της οικογενείας τους, ο διάσημος Forrest Gump. Δυστυχώς, αυτοί δεν τίμησαν το όνομά του. Πάει το Forrest. Τους έμεινε το επώνυμο. Μιλάμε για τους κλασική περίπτωση Dum and Dummer (and Dummer…and Dummer…and Dummer...). Και βγαίνει κι ένας εξ αυτών, ο Αλογοσκούφης, και λέει «Νοιώθουμε τον πόνο τους». Τώωωρα μάαααλιστα! Που τον νοιώθεις παλικάρι μου; Στο tennis-club στην Εκάλη; Μήπως…σε ενοχλεί επάνω στο παιχνίδι; Well, μάλλον τις αιμορροΐδες σου περιγράφεις, γιατί δε μπορείς να νοιώσεις έτσι τον πόνο αυτών που καίγονται. Οπότε καλύτερα να έλεγες «Δε μπορούμε να φανταστούμε τι νοιώθουν τώρα αυτοί οι άνθρωποι». Αυτό θα ήταν το τίμιο. Γιατί για να νοιώσεις τον πόνο τους, πιτσιρίκο, ξέρεις τι χρειάζεται; ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΕΝΑ ΜΠΕΤΟΝΙ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ, ΝΑ ΤΟ ΛΟΥΣΤΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙΣ ΦΩΤΙΑ!!! Τότε θα τους νοιώσεις, alright…
Να σας πω και μερικά γνωστά ή άγνωστα που μπορεί να ξέφυγαν από τη χαραμάδα; Στην Εύβοια, οι κάτοικοι υποστηρίζουν ότι δύο χωριά που μπορούσαν να σωθούν ΚΑΗΚΑΝ ΕΠΕΙΔΗ ΟΙ ΚΟΙΝΟΤΑΡΧΕΣ ΗΤΑΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ! Ναι! Πετούσαν από πάνω τα πυροσβεστικά και δεν τους έριχναν νερό. Το ρίχνανε παρακάτω, που οι κοινοτάρχες ήταν «δικοί τους»! Το άλλο; Μπορεί το Mega να τους έπιασε από την αρχή στον εξάψαλμο, αλλά έκανε και λάθη: ο Δήμαρχος Χολαργού, είπε ότι όταν ήταν στην Αγ. Παρασκευή με τον τοπικό ομότιτλό του, η αστυνομία και η ΕΥΠ τους είπαν ότι το αλσύλλιο (που τελικά σώθηκε) χτυπήθηκε από εμπρηστές και βρέθηκα μηχανισμός. Ο δήμαρχος Αγ. Παρασκευής βγήκε και το διέψευσε λέγοντας «Ας μην εκμεταλλεύονται το γεγονός κάποιοι για πολιτικούς λόγους». Οι δύο πλακώθηκαν στον αέρα μεταξύ τους και το «σαΐνι» η παρουσιάστρια του Mega το ‘χαψε και τα έχωσε στο δήμαρχο Χολαργού ότι κάνει προπαγάνδα. Ο άλλος παρουσιαστής, προφανώς οξυδερκής, είπε στο δήμαρχο Αγ. Παρασκευής ότι «δεν το χάφτει», γιατί αν δεν υπήρχε τίποτε δε θα καθόταν η ΕΥΠ μιάμιση ώρα να ψάχνει. Όπως τελικά, αργότερα αποδείχτηκε, ΥΠΗΡΧΕ εμπρηστικός μηχανισμός τον οποίον περιμάζεψε η Πυροσβεστική.
Όσο για το Mega, κάποιος είπε ότι τους τα έχωσε κανονικά. Ίσως! Κοντομηνάς είναι αυτός. Το λέει και το όνομα: Condominass. Condom in ass! Δηλαδή, «Προφυλακτικό στον κώλο!» Τυχεροί ήταν. Θα μπορούσε να τους τον χώσει και…χωρίς!
Για να δείτε με ποιους έχουμε να κάνουμε: όλη τη μέρα εχθές, οι δήμαρχοι των καιομένων στην Ηλεία ζητούσαν «Έλεος» και να τους πετάξει κανένα αεροπλάνο νερό. Ένας, μάλιστα, είπε ότι «Σήμερα, Ελλάδα είναι μόνο η Αθήνα και η Ολυμπία». Το είπε δε, γιατί τα αεροπλάνα πετούσαν από πάνω του και πήγαιναν το νερό στην Ολυμπία. Να μην πούμε για την Αθήνα, που αντί να την αφήσουν να…εκλείψει από προσώπου γης μπας κι ομορφύνει ο τόπος, προσπαθούσαν να τη…σώσουν! Ποια;;; Την Αθήνα! Το κελεπούρι!!! Το μαντρί με τα ζωντανά!!! Πήγαιναν, λέει, στην Ολυμπία να σώσουν τις πέτρες, γι’ αυτό άφηναν αλλού τον κόσμο να ψηθεί. ΣΑΣ ΠΙΣΤΕΨΑΜΕ! Όχι εμείς προσωπικά, αλλά τα χαϊβάνια που σας ψηφίζουν! Γιατί εμείς ξέρουμε καλύτερα: Η ΟΛΥΜΠΙΑ ΗΤΑΝ ΠΡΟΣΧΗΜΑ, ΚΥΡΙΟΙ! Δεν πήγαν στην Ολυμπία για τις πέτρες! Πήγαν για να φύγουν από αλλού! Γιατί, Η ΟΛΥΜΠΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΚΑΙ ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΙΚΟΠΕΔΑ! Η Ηλεία όμως, γίνεται!!! Οπότε στέλνανε τους πάντες στην Ολυμπία, για να αφήνουν τη φωτιά στην Ηλεία να…φτιάχνει οικόπεδα για τους φίλους τους. Από τους οποίους σαφώς και θα πάρουν…προμήθειες μερικών στρεμμάτων…
Γι’ αυτό λέω: Γιώργο, καλό το πρόγραμμα, αλλά αν κυβερνήσεις, τους εμπρηστές αυτούς πρέπει να τους λυντσάρεις για εσχάτη προδοσία – όπως ακριβώς προβλέπεται από το νόμο! Και αν νομίζεις ότι δε σε καλύπτει ο νόμος, άλλαξέ τον! Γιατί το πρόγραμμα ΔΕ ΦΤΑΝΕΙ. Καλή η Καινή Διαθήκη, αλλά η Παλιά είναι…αλλιώς! Και αυτό είναι και το βάρος σου: αν διανοηθείς να τους αφήσεις να ξεφύγουν, φρόντισε να τελειώσεις ότι έχεις την ΠΡΩΤΗ τετραετία! Εξηγηθήκαμε;;;
Γιατί, φαίνεται ότι ο Έλλην δεν είναι έτοιμος ακόμη για το αμερικανικό δίκιο με το οποίο είσαι αθώος ώσπου να αποδειχθεί η ενοχή σου, αλλά για το γερμανικό κατά το οποίο είσαι ένοχος έως ώτου αποδείξεις την αθωότητά του. Αυτό θέλει ο Έλλην κι άστον να βρει άλλοθι ή στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι δεν είναι ελέφαντας!
Κι όσο δε γίνεται, ΚΑΛΩ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ COWBOYS! Τα επόμενα χρόνια που θα ζήσουν αυτοί και τα παιδιά τους, είτε 40 είτε 60 είτε 80 είτε 100, να οργανωθούν σε παραμιλιταριστικές ομάδες προστασίας του περιβάλλοντός τους. Να πάρουν τα όπλα και όπου δουν οποιονδήποτε να βάζει ένα τούβλο κάπου που υπήρχε δέντρο που κάηκε να τον κάνουν σουρωτήρι! Και ΜΕΤΑ να τον ρωτάνε τι νομίζει πως κάνει…Και το ίδιο να κάνουν με ΟΠΟΙΟΝ πάει να τον υποστηρίξει, φίλο, συγγενή ή…«μεγάλο αδερφό»!!!
Έεεεετσι πρέπει! Να δείτε ότι μετά δε θα έχουμε φωτιές από τα «εκτελεστικά όργανα» των σημερινών νομοθετών που τους αμολάνε και μετά τους… επικυρήσσουν. Θα έχουμε μόνον αυτές των πυλώνων της ΔΕΗ που βραχυκυκλώνονται από τη ζέστη. Οι τελευταίοι, επίσης, ευθύνονται περίπου για τις μισές φωτιές, αλλά αν μας το λέγανε αυτό και δε μιλούσαν για εμπρησμό, Η ΔΕΗ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΣΕ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ. Οπότε μας ταΐζουν και πολλά φούμαρα – κι όταν λέω «μας» εννοώ τους ψηφοφόρους τους! Όχι εμάς προσωπικά, που ως σαρκοβόρα αποφεύγουμε το…κουτόχορτο!
Τι να πεις: όταν υπάρχουν άνθρωποι που όχι μόνον τους δίνουν δικαιώματα ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΨΗΦΟΥΣ, αυτοί τη δουλειά τους θα κάνουν. Οπότε οι επαφίεται στους πλέον οξυδερκείς πολίτες να τους σταματήσουν. Και δε βλέπω πως θα χτυπήσεις τη βία με προσευχή. Βιτζιλαντισμός χρειάζεται. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΛΥΣΗ! Να είμαστε vigilant για τον πλούτο μας, δηλαδή να τον φυλάμε ως Κέρβεροι, και να είμαστε και vigilantes: αν κάποιος πάει να τον καταστρέψει, είτε ηθικός αυτουργός είτε εκτελεστικό όργανο είναι, ΝΑ ΤΟΝ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΤΟΝ ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ!!! Αααααυτό!
Θα υποθέσω ότι έγινα αντιληπτός…

Uli Chris

4 σχόλια:

  1. Παρεμπιπτώντος, κυρίες, κύριοι και μικρά παιδιά, ξέρετε τι θα πληρώνουμε από αύριο για τρόφιμα ΑΝ και όταν (σπανίως) τα βρίσκουμε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος27/8/07 22:10

    ΤΟ ΕΙΔΑΤΕ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΓΚΑΛΟΠ ΤΗΣ ΑΛΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΡΘΕΤΕ ΛΙΓΟ.
    ΚΑΙ ΣΤΗΣ 16 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΣΤΕ ΚΡΥΜΕΝΟΙ.
    ΟΛΟ ΑΠΟ ΚΑΤΩ ΘΑ ΕΙΣΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος27/8/07 22:10

    ΤΟ ΕΙΔΑΤΕ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΓΚΑΛΟΠ ΤΗΣ ΑΛΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΡΘΕΤΕ ΛΙΓΟ.
    ΚΑΙ ΣΤΗΣ 16 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΣΤΕ ΚΡΥΜΕΝΟΙ.
    ΟΛΟ ΑΠΟ ΚΑΤΩ ΘΑ ΕΙΣΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος27/8/07 22:37

    Εσύ το είδες ζάβλακα?Το κατάλαβες?Ή όχι επειδή ήσουν στην συνάντηση - συζήτηση με τους αστυνομικούς στο CHRIS & EVE

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.