20.7.07

Είναι το κούτελο σας καθαρό;

Σήμερα στην εκπομπή ΠΡΩΙΝΟ MEGA ήταν καλεσμένος ο Υπουργός Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης. Σε ερώτηση που του έγινε, «τι θα γίνει με τους τρίτεκνους;», ο υπουργός απάντησε ότι, «θα πάρουν το πολυτεκνικό επίδομα όπως υποσχεθήκαμε».
Ακολουθεί στην συνέχεια διάλογος με τον δημοσιογράφο Ιορδάνη Χασαπόπουλο.
Ι. Χασαπόπουλος: Οι τρίτεκνοι θέλουν να τους χαρακτηρίσετε πολύτεκνους, όπως είχατε υποσχεθεί.
Γ. Αλογοσκούφης: Και οι πολύτεκνοι, δεν θέλουν να χαρακτηρίσουμε τους τρίτεκνους πολύτεκνους.
Το κόλπο είναι παλιό και πιάνει. Βάζουμε τις διάφορες κοινωνικές ομάδες να τσακώνονται και εμείς βγάζουμε την ουρά μας απ’ έξω.
Θα ήθελα να θυμίσω στον κύριο Αλογοσκούφη, ότι η υπόσχεση - δέσμευση πριν από τις εκλογές του 2004,
ήταν για πλήρη εξομοίωση και όχι για πολυτεκνικό επίδομα.
Άλλο είναι το πολυτεκνικό επίδομα και άλλο η εξομοίωση. Το πολυτεκνικό επίδομα δεν είναι εξομοίωση, άρα δεν είναι και αυτό που είχατε υποσχεθεί-δεσμευτεί.
1...Οι τρίτεκνοι εκπαιδευτικοί, καθώς και οι τρίτεκνοι που προέρχονται από το ιατρικό, νοσηλευτικό, στρατιωτικό προσωπικό και από το προσωπικό σωμάτων ασφαλείας καθώς και από άλλες ειδικότητες (τεχνικές) δεν περιλαμβάνονται στην προστασία από τις μεταθέσεις.
2...Δεν ισχύει η εισαγωγή στις στρατιωτικές σχολές τριτέκνων με ειδική κατηγορία (ν. 582//70).
3...Δεν ισχύει και στους τρίτεκνους εκπαιδευτικούς η πρόσληψή τους όπως των πολυτέκνων.
4...Χάνονται τα «όποια δικαιώματα» της τρίτεκνης οικογένειας εκ του νόμου, εάν το ένα τέκνο είναι μεγαλύτερο των 25 ετών. Δεν ισχύει η ισοβιότητα και στους τρίτεκνους.
5...Δεν υπάρχει ισόβια σύνταξη στην τρίτεκνη μητέρα.
Άλλες προτάσεις νόμου φέρνουν στην βουλή και άλλα λένε ότι θα κάνουν όταν έρχονται στην κυβέρνηση. Γιατί υποσχεθήκατε – δεσμευτήκατε κύριοι, εφόσον δεν είστε ικανοί να το υλοποιήσετε;
Μετά απ’ όλα αυτά θυμήθηκα μία συμβουλή που μου είχε δώσει πριν αρκετά χρόνια ο πατέρας μου: «Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν χρήματα και δεν έχουν κούτελο, υπάρχουν άνθρωποι που έχουν κούτελο και δεν έχουν χρήματα. Μπορεί να έχεις χρήματα και να σε φτύνουν. Πρώτα απ’ όλα θα προσέχεις να είναι το κούτελο σου καθαρό και όλα τ’ άλλα γίνονται».

Xenia...by ac

1 σχόλιο:

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.