20.7.07

Ο Δημήτρης Κοτσάκης καλοσώρισε την διαπλοκή στην Κομοτηνή

Η «Σύγχρονη Πόλη» με την απόφαση που πήρε στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο για την έγκριση της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Δήμου Κομοτηνής, της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Αλληλεγγύη», έδειξε για μια ακόμα φορά ότι ο επικεφαλής της Δημήτρης Κοτσάκης ήρθε για να εξυπηρετήσει συμφέροντα και εντολές άνωθεν και σε καμία περίπτωση να διασφαλίσει το καλό της πόλης και των δημοτών της.
Το τέχνασμα να δοθούν στη διεφθαρμένη ΜΚΟ Αλληλεγγύη 150.000€ μέσω του προγράμματος «ΘΗΣΕΑΣ» για να εξυπηρετήσει ανάγκες της αποδεικνύει ότι και η ίδια δημοτική αρχή πέφτει στο βούρκο της διαπλοκής στον οποίο βρίσκεται εδώ και πολύ καιρό η οργάνωση με τα χαμένα σιτηρά της ΕΑΣ Ροδόπης και τα χαμένα κοτόπουλα. Σε έκθεση που παρέδωσε η ίδια η «Αλληλεγγύη» στη Γραμματεία του Δημοτικού Συμβουλίου Κομοτηνής και υπογράφετε από τον Γενικό Διευθυντή της ΜΚΟ κύριο Δημήτρη Φουρλεμάδη ζητάει το ποσό των 482.000€ για να συνεχίσει να λειτουργεί το κτίριο της οδού Νικολάου Πλαστήρα, στο οποίο στεγάζονται 75 άπορες οικογένειες συνδημοτών μας παλιννοστούντων. Να θυμίσουμε ότι το συγκεκριμένο κτίριο περιήλθε μαζί με άλλα κινητά περιουσιακά στοιχεία, μετά την διάλυση του ΕΙΥΑΠΟΕ, στον Δήμο Κομοτηνής και με απόφαση της η Περιφέρεια το πήρε υπό την κατοχή της. Έπειτα από ενοχλήσεις της προηγούμενης αρχής με επιστολές στο Υπουργείο Εσωτερικών και στο Υπουργείο Εξωτερικών και με επερώτηση βουλευτή στο ελληνικό κοινοβούλιο για την παράτυπη αυτή απόφαση της ΠΑΜΘ, απάντηση δεν ήρθε από πουθενά.

Τα λεφτά που θα πάνε κανείς δεν ξέρει πραγματικά. Θα πάνε όντως για τρέχοντα έξοδα του κτιρίου που διαχειρίζεται η οργάνωση; Ή θα πάνε για την προεκλογική καμπάνια κάποιου τοπικού βουλευτή; Η στενή συνεργασία του υφυπουργού εξωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη και η εμπλοκή του στα σκάνδαλα της Αλληλεγγύης είναι γνωστή όχι μόνο στην Κομοτηνή αλλά και σε όλη την Ελλάδα. Οι αναφορές εφημερίδων, όπως το «Έθνος», η «Ελευθεροτυπία», το «Βήμα» έκαναν γνωστή της Κομοτηνή για τα λαμόγια τα οποία έχει την τιμή να διαθέτει.

Η απορία μας είναι γιατί ο Δήμος Κομοτηνής δεν κάνει μια καινούργια προγραμματική σύμβαση με την Περιφέρεια, βγάζοντας έξω την ΜΚΟ και να λειτουργήσει μόνη της το ξενώνα, ασκώντας πραγματική κοινωνική πολιτική.


Όλη την συζήτηση του θέματος μπορείτε να την ακούσετε στο Web Radio της PIAZZA del POPOLO. Ενδιαφέρον έχουν οι τοποθετήσεις του επικεφαλής της Νέας Πορείας Τάσου Βαβατσικλή καθώς και των δημοτικών συμβούλων Γιώργου Πετρίδη, Παύλου Δαμιανίδη και Βασίλη Κυπριανίδη.

1 σχόλιο:

  1. Προτείνω στους παλινοστούντες κατοίκους του εν λόγω κτιρίου να μπουκάρουν στο δημαρχείο με φτιάρια, κι όποιον τον πονεί κι όποιον τον σφάζει...

    … και μετά δεν θα το ξανακάνει…

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.