25.4.07

Διακρατικές συμφωνίες

Διπλωματικές σχέσεις, στον τομέα της παιδείας και ειδικότερα στις μεταγραφές φοιτητών πανεπιστημίου, αναπτύχθηκαν με την τελευταία συνάντηση υπουργών και κυβερνητικών στελεχών των κρατών Ζουαζηλάνδης, Ισπανίας και Ελλάδας. Μεταξύ άλλων αποφασίστηκαν οι ελεύθερες μεταγραφές φοιτητών ανάμεσα σε πανεπιστήμια των τριών αυτών χωρών. Σημαντικά ευνοημένη είναι η αφρικανική χώρα, αφού πλέον οι νεολαίοι πολίτες της, θα μπορούν να μορφωθούν κάτω από ευρωπαϊκά πρότυπα και σε πανεπιστήμια παγκοσμίου φήμης.


Έτσι προτού καλά καλά επικυρωθεί αυτή η συμφωνία, υφυπουργός της κυβέρνησης της Ζουαζηλάνδης έγραψε σε πανεπιστήμιο της Ισπανίας τον ιδιαίτερο του και αντ’ αυτού του. Αλλά σε σύντομο χρονικό διάστημα, πραγματοποιήθηκε η μεταγραφή του στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, στο Οικονομικό Τμήμα της Νομικής Σχολής. Τι σου είναι αυτές οι διακρατικές συμφωνίες!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.