27.2.13

Στο Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜ-Θ οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου

Παράσταση διαμαρτυρίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜ-Θ πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου, οι οποίοι αντιτίθεντο στην συγχώνευση του με αυτό της Αλεξανδρούπολης. Οι εργαζόμενοι ζήτησαν από το σώμα, την έκδοση ψηφίσματος συμπαράστασης των δίκαιων αιτημάτων τους.
Ο εκπρόσωπος των εργαζομένων Σταύρος Στάθης, τόνισε πως «το συγκεκριμένο θέμα το αναδεικνύουμε εδώ και πολλούς μήνες, αλλά κανείς δεν ακούει το πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο βόρειος Έβρος με την κατάργηση του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου».
Παράλληλα ο κ. Στάθης εξέφρασε τους φόβους του πως το επόμενο βήμα του υπουργείου, είναι να το υποβαθμίσει ακόμα περισσότερο το Νοσοκομείο, «συρρικνώνοντας και κάνοντας το Κέντρο Υγείας».
Να σημειωθεί πως το Δημοτικό Συμβούλιο Διδυμοτείχου εξέδωσε ομόφωνα ψήφισμα, εκφράζοντας την αντίθεσή του στη συγκεκριμένη συγχώνευση. Σύμφωνα με ψήφισμα, το Δημοτικό Συμβούλιο θα διεκδικήσει:
  • Το Νοσοκομείο Διδυμοτείχου να παραμείνει αυτόνομο
  • Να γίνει αύξηση αριθμού κλινών για νοσηλευόμενους ασθενείς από 130 σε 160, ούτως  ώστε να υπάρχουν οι προϋποθέσεις  ανάπτυξης των νέων κλινικών.
  • Να υπάρξει αναλογική με την  αύξηση των κλινών, αύξηση των οργανικών θέσεων ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.
  • Μέχρι την ψήφιση σχετικής νομοθετικής ρύθμισης για την αυτονομία του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου, ζητάμε να μη γίνει καμία μετακίνηση γιατρού ή εργαζόμενου οποιασδήποτε ειδικότητας από το Νοσοκομείο Διδυμοτείχου προς το Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.
Προτάθηκε δε, να γίνουν συντονισμένες κινήσεις και από τους όμορους Δήμους Ορεστιάδας και Σουφλίου και πραγματοποίηση επίσκεψης της  επιτροπής στο Υπουργείο για εξεύρεση λύσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.