21.2.12

Οικολογικό έγκλημα στην Ξάνθη


Ασυνείδητος στην περιοχή των Κομνηνών – Κρωμνικού σκότωσε δύο άγρια άλογα της περιοχής και πασπάλισε το κρέας τους με δηλητηριώδη σκόνη με αποτέλεσμα σε διάστημα δυο ημερών να χαθούν 7 σπάνια πουλιά, 4 χρυσαετοί, δύο γύπες και μία γερακίνα.

Επρόκειτο για πολύ σπάνια πουλιά, ειδικά οι χρυσαετοί ήταν οι μοναδικοί που υπήρχαν στην περιοχή και είχαν απελευθερωθεί πριν από 3 χρόνια.
Ο εντοπισμός του περιστατικού έγινε από το προσωπικού του Φορέα Διαχείρισης της Οροσειράς Ροδόπης, κατά τη διάρκεια απογευματινού περιπάτου στα στενά του Νέστου, ο οποίος έπειτα με τη σειρά του ειδοποίησε τον Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Νέστου – Βιστωνίδας – Ισμαρίδας και τις λοιπές υπηρεσίες.
Άνθρωποι του Δασαρχείου Σταυρούπολης και οικολόγοι, εκπρόσωπο της Ορνιθολογικής Εταιρίας και άλλοι, επισκέφθηκαν την Κυριακή την περιοχή κάνοντας αυτοψία ενώ τη Δευτέρα μια δεύτερη αποστολή βρέθηκε στο σημείο και απομάκρυνε το δηλητηριασμένο κουφάρι αλόγου.
Οι αρμόδιοι ερευνούν τα στοιχεία που υπάρχουν και αναζητούν τρόπους για να εντοπίσουν το δράστη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.