21.6.10

Τα βράδια της Κομοτηνή και οι ιστορίες του Κιλτίδη

Ήταν μια νύχτα του Φλεβάρη του 2007 σε γνωστό κεντρικό μπαρ της Κομοτηνής. Η Ντόρα Μπακογιάννη μόλις είχε ολοκληρώσει την πρώτη της περιοδεία στη Θράκη ως υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή και τα κομματικά στελέχη που τη συνόδευαν είχαν συγκεντρωθεί για ένα χαλαρωτικό ποτό. Σε εκείνη τη συνάντηση, που είχε φόντο την κεντρική πλατεία της Κομοτηνής, ο κόσμος ήταν πολύς, τα τσιγάρα άναβαν και έσβηναν, τα ποτήρια με το ουίσκι γέμιζαν και άδειαζαν και στο μέσο βρισκόταν ο Κώστας Κιλτίδης, που τότε ήταν ακόμη βουλευτής της ΝΔ.
Εκείνο το βράδυ ο Κιλτίδης είχε μεγάλα κέφια και δε σταματούσε να διηγείται. Μια από τις πιο ενδιαφέρουσες εξιστορήσεις του αφορούσε το... μπάσιμό του στη ΝΔ, τον τρόπο δηλαδή που βρέθηκε στις «γαλάζιες» λίστες. Όσο και αν φαίνεται σήμερα παράξενο, η αναρρίχηση του Κώστα Κιλτίδη στη ΝΔ δεν οφειλόταν στην Ντόρα Μπακογιάννη, αλλά στον Μιλτιάδη Έβερτ. Μάλιστα, όπως ο ίδιος διηγήθηκε εκείνο το βράδυ της Κομοτηνής στη «γαλάζια» ομήγυρη, δύο ήταν οι άνθρωποι που το 1994 τον έφεραν σε επικοινωνία με τον τότε πρόεδρο της ΝΔ: ο αείμνηστος Γιώργος Τζιτζικώστας και ο Νίκος Μπάλιος, που ήταν επί χρόνια το δεξί χέρι του Εβερτ. Μάλιστα, ο... θρύλος θέλει τον Μιλτιάδη Εβερτ να έχει απειλήσει με διαγραφή από τη ΝΔ το σημερινό ανεξάρτητο βουλευτή, αν δεν είναι υποψήφιος με το κόμμα στις εκλογές του 1996! Έτσι τελικά ο Κώστας Κιλτίδης συμπεριλήφθηκε στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ στο Κιλκίς, που τότε ετοίμαζε ο διευθυντής της Διοικούσας της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη, Βαγγέλης Δημητρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.