27.10.11

«Κλείδωσε» το κούρεμα στο 50%. Ο λόγος τώρα … στην Ελληνική Βουλή!


Οι θυσίες του ελληνικού λαού πιάνουν τόπο και με την μείωση του χρέους έχουμε τη δυνατότητα να κλείσουμε τους λογαριασμούς με το παρελθόν και να μπούμε σε μία εποχή αναπτυξιακή, βασισμένη στις δικές μας δυνάμεις, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, μετά τη συμφωνία που επετεύχθη στις Βρυξέλλες για «κούρεμα» 50%.

Σχετικά με την ενισχυμένη εποπτεία στην Ελλάδα, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «η ευθύνη υλοποίησης του προγράμματος ανήκει στην ελληνική κυβέρνηση και στην ελληνική Βουλή».
Συγκεκριμένα, για το ζήτημα της εποπτείας, ο κ. Παπανδρέου δήλωσε: «Αυτό που είπε η κ. Μέρκελ και αυτό που λέμε εμείς δεν είναι σε αντιδιαστολή. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα ώστε να είναι καλύτερη η λειτουργία του κράτους, να πάμε σε μια αναπτυξιακή πορεία. Είναι ένα πρόγραμμα κάποιων ετών. Οι δανειστές θέλουν την επιτυχία του και εμείς το θέλουμε αυτό. Ζητήσαμε τη βοήθεια. Δεν θέλω κάθε τρεις μήνες να γίνεται ένα σόου.
Θέλω να είναι εκεί επί τόπου και να λύνονται τα όποια προβλήματα. Τα συμπεράσματα λένε ότι η τελική ευθύνη για την υλοποίηση του προγράμματος είναι της ελληνικής κυβέρνησης, της ελληνικής Βουλής, του ελληνικού δημοσίου. Εμείς θα φτιάξουμε τη χώρα».
Όσον αφορά στο θέμα των 180 ψήφων για την έγκριση της νέας δανειακής σύμβασης από την Βουλή, ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι ο κόσμος θέλει αλλαγές κι όχι εκλογές, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η νέα σύμβαση θα περάσει με την κοινοβουλευτική δύναμη του κυβερνώντος κόμματος.
Στο σημείο αυτό, παρενέβη ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος επισήμανε: «Αδυνατώ να πιστέψω ότι έστω και μία πολιτική δύναμη, έστω και ένας υπεύθυνος πολιτικός αρχηγός δεν θα υπογράψει αυτή τη συμφωνία».
Άφησε, δε, να εννοηθεί ότι αυτήν την έννοια είχε η τοποθέτησή του περί 180 ψήφων και η σχετική ενημέρωση που έκανε στους πολιτικούς αρχηγούς «σε συνεννόηση με τον πρωθυπουργό».
Ο πρωθυπουργός επιτέθηκε εναντίον εκείνων που όλες τις προηγούμενες ημέρες λασπολόγησαν και καλλιεργούσαν κλίμα ηττοπάθειας. Πρέπει να σταματήσουμε να τρώμε τις σάρκες μας, τόνισε. Καταφέραμε το στόχο μας παρά τις αντιξοότητες υπογράμμισε.
Μιλώντας για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής έκανε λόγο για «επίτευγμα όλων των Ελλήνων» και τόνισε: «Έχουμε τη δυνατότητα να κλείσουμε τους λογαριασμούς της Ελλάδας με το παρελθόν. Να μπούμε σε μία εποχή αναπτυξιακή, βασισμένη στις δικές μας δυνάμεις».
Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε τη συμφωνία ως μία νέα «καλύτερη» συμφωνία 21ης Ιουλίου. «Πρόκειται για μία συμφωνία που έχει όλα τα πλεονεκτήματα αυτής της 21ης Ιουλίου και δεν έχει τα μειονεκτήματα της».
«Αίρονται τα βάρη από τον ελληνικό λαό και μεταφέρονται στις τράπεζες, οι οποίες εξυγιαίνονται» τόνισε. Υπογράμμισε ότι τα ασφαλιστικά ταμεία είναι διασφαλισμένα, σημειώνοντας ότι «οι συνταξιούχοι και οι ασφαλισμένοι μπορούν να είναι ήσυχοι».

8 σχόλια:

  1. Ανώνυμος27/10/11 19:49

    Γ.Παπανδρέου: Είναι η ώρα να στρωθούμε όλη στη δουλειά

    Real.gr 27/10/2011 5:08:00 μμ

    «Μεγάλη νύχτα και πολύ σημαντικά τα αποτελέσματα. Όπως είπατε ήταν μεγάλη και δύσκολη η διαπραγμάτευση. Όπλο μας ήταν οι θυσίες και οι προσπάθειες του ελληνικού λαού» είπε στη διάρκεια της συνάντησης του με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Γιώργος Παπανδρέου.

    «Οι αποφάσεις αυτές δεν αφορούν μόνο στην Ελλάδα. Είναι η ώρα να στρωθούμε όλη στη δουλειά Ελπίζουμε ότι αποφάσεις αυτές θα είναι αρκετές να καλμάρουν πια τις αγορές» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

    «Όπως είπατε η επόμενη μέρα θέλει δουλειά» ήταν η απάντηση του Κάρολου Παπούλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος28/10/11 08:57

    Μόνο η δημιουργία την οποία ξεχάσαμε τα τελευταία χρόνια θα μα βγάλει απο την στενωπό της οικονομικής κρίσης.
    Η επιστήμη σήκωσε τα χέρια, γιατί ο Έλληνας δεν δημιουργεί και τα περιμένει ολα απο την κρατική βοήθεια. Ας βγεί έστω ένας πολίτης να προτάξει μια εναλλακτική λύση, που θα είναι και βιώσιμη.
    Γι΄αυτό ας αφήσουμε τα μασάλια και να πιάσουμε δουλειά. Τα υπόλοιπα είναι περιττά και άχρηστα. Για ποιά απώλεια της εθνικής κυριαρχίας μιλάτε, συνεταίροι είμαστε με τους λαούς της Ευρώπης. ¨οτα τους τα παίρναμε και τα ασυλλόγιστα τα σκορπούσαμε, τότε ήταν καλοί. Τα επιδόματα της τεμπελιάς και ψευτομαγκιά μας μας έφεραν σε αυτή την δύσκολη οικονομική θέση. Να αναλογισθούμε τα σφάλματά μας και να χαράξουμε το μέλλον μας, είναι η τελευταία ευκαιρία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος28/10/11 10:24

    H συμφωνία δεν είναι τίποτα περισσότερο απ' αυτά που υπογράψαμε με την ένταξη μας στην Ε.Ε και με το σύμφωνο σταθερότητας. Αξίζει επομένως να αφήσουμε τις μεμψιμοιρίες και να συγχαρούμε την κυβέρνηση για τη συμφωνία. Απομένει να μη ξανακάνουμε τα ίδια..
    Η συμφωνία αυτή δεν είναι συμφωνία διάσωσης της Ελλάδας. Η συμφωνία είναι μια καλή βάση για να διορθωθούν τα κακώς κείμενα στη χώρα, μας δίνεται μια ευκαιρία (ίσως η τελευταία) για ξεκινήσουμε κάτι απ την αρχή. Είναι μεγάλη επιτυχία της Κυβέρνησης, έστω και αν κάποιοι το αμφισβητούν, που κατάφερε να βάλει το Ελληνικό ζήτημα σε Ευρωπαϊκό πλαίσιο και να δοθεί η λύση που δόθηκε. Πρέπει να δεχθούμε όλοι μας ότι στην κατάσταση που βρισκόταν η χώρα ήταν πραγματικά ότι καλύτερο μπορούσε να γίνει, βάζοντας έτσι τέλος στις Κασσάνδρες, πολιτικούς και δημοσιογράφους που καταστροφολογούσαν και δημιουργούσαν αρνητικό κλίμα και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό. Τα περί απώλειας εθνικής κυριαρχίας αποδείχθηκαν τελικά γαλάζιες φούσκες...
    Ελπίζω να μην καταληφθούμε από αντιευρωπαϊκό-αντιδυτικό σύνδρομο λόγω της επιτήρησης...
    Είστε για γέλια εκεί στη Συγγρού... έχετε πλακωθεί από το σύνδρομο της κατωτερότητας, και νομίζετε ότι με την ανεξέλικτη εθνικοφροσύνη σας μπας και σώσετε τη ξεφτίλα σας... είστε για λύπηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος28/10/11 10:32

    Συγγνώμη αλλά ακούω βερεσέ κάτι κορώνες από ακροδεξιά αποβράσματα και κομμουνιστές του γλυκού νερού , που μονίμως επιζητούν την αναμπουμπούλα χωρίς να προτείνουν κάτι. Έχουν πρόταση ; ευχαρίστως να τους ακούσω. Δεν έχουν; ας βγάλουν το σκασμό please. Από τη στιγμή που οι νόμιμοι εκπρόσωποί μας είναι διεφθαρμένοι , άχρηστοι, ανίκανοι, εξαρτώμενοι κι εγώ δεν ξέρω τι άλλο τι ας δοκιμάσουν οι ξένοι. Εγώ δουλεύω σα μαύρος και δε φοροκλέβω. Αφού το λαμόγιο που κλέβει και δηλώνει 6000 εισόδημα και δεν έχει κόψει ποτέ του απόδειξη η ελληνική πολιτεία το έχει στα όπα όπα, ας δοκιμάσει και ο Γερμανός τοποτηρητής. Αισθάνομαι πολύ πιο Έλληνας από κάθε κομματόσκυλο του κερατά που έχει πλυμμηρίσει τις δημόσιες υπηρεσίες και κάθεται όρθιο και κόβει βόλτες , επειδή δεν τους χωράνε πλέον τα γραφεία τους και τώρα "σκούζει" σαν το γάτο, όντας "γάτος" ο ίδιος τόσα χρόνια εις βάρος των υπολοίπων. Νησάφι πια με την κλάψα περί υπερηφάνειας , ανεξαρτησίας, προτεκτοράτου και πάει λέγοντας. Στον καιρό της ..."υπερηφάνειας" δούλευε το 1 εκατομύριο για να ζουν τα υπόλοιπα 9. Αυτό δε σας πείραξε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος28/10/11 10:41

    Φαίνεται να ανοίγει πάλι κάποιος φως στο τέλος του τούνελ. Αρκεί να εκμεταλλευτούμε τις δυνατότητες που θα προκύψουν μετά την αποφυγή της πτώχευσης. Μακάρι να προχωρήσουμε με σύνεση και ομοψυχία για να μπουν οι βάσεις για ένα ίσως πιο φτωχό αλλά βιώσιμο δημοσιονομικά κράτος όπου θα κυριαρχεί η αξιοκρατία και ισονομία, ώστε να οικοδομηθεί ένα όραμα για τις επόμενες γενιές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος28/10/11 19:49

    Ο μόνος τρόπος να μπει τάξη στο μπορδέλο την Ελλάδα είναι να να έρθουν επίτροποι απ'έξω. Ναι ξέρω ξέρω, είμαι προδότης, δοσίλογος, με περιμένουν κρεμάλες και όλα τα γνωστά, κατά τον Δαπέργολα τον Καραϊσκο και το λοιπό φασιστικό σούργελο, με ουρά τους αχαϊρευτους του ΣΥΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος29/10/11 21:06

    Μια απαισιόδοξη πρόβλεψη ...Θα πάρουμε και αυτήν την ευκαιρία που μας δίνουν, και δεν θα κάνουμε τίποτα...Θα αρχίσουν απεργίες, κωλυσιεργείς, συζητήσεις επί συζητήσεων, καταλήψεις, κάψιμο της Αθήνας, κραυγές για προδότες , δοσίλογους, Γερμανοτσιολιάδες κτλ...Σε έξι μήνες θα διαπιστώσουν στην Ευρώπη ότι η Ελληνική οικονομία δεν μπορεί να ανταπεξέλθει ΟΥΤΕ με το μισό χρέος...Τότε θα ξαναγίνουν δραματικές συναντήσεις, θα μας χαρίσουν και το υπόλοιπο χρέος -δηλαδή θα το αναλάβουν ΟΛΟ εκείνοι- και μετά θα μας αφήσουν στην απόλυτη τύχη μας, έξω από Ευρωζώνη και Ευρωπαϊκή Ένωση, να χαιρόμαστε την νέα Δραχμή, και τους Εθνικούς ευεργέτες τύπου Δαπέργολα, Καραϊσκου, Σαλαμάνη, Σακελίωνα, Χαρίτου, Κουτάβα και το λοιπό συρλολομ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος29/10/11 21:09

    Όχι μόνο επιτήρηση. Να έλθουν και να αναλάβουν Υπουργεία, ΔΕΚΟ Δήμους να μειώσουν τον αριθμό των Βολευτών (ούτως ή άλλως άχρηστοι είναι), που μας οδήγησαν έδω που φτάσαμε. Όσοι φωνάζετε και μιλάτε για απώλεια Εθνικής κυριαρχίας σίγουρα ανήκετε ή σε αυτούς που τρώγανε ή δεν έχετε νε ξεπληρώσετε τα εορτοδάνεια τα αυτοκινητοδάνεια, τα διακοποδάνεια σας. Ηρεμείστε προσαρμοστείτε και μάθετε να ζήτε με τα λίγα για να γλυτώσετε τον ψυχίατρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.