23.6.10

14 χρόνια από τον θάνατο του Ανδρέα. Του πολιτικού της σοσιαλιστικής αλλαγής και της ρήξης με την άρχουσα τάξη

Η PIAZZA del POPOLO LIVE TV τιμώντας την 14η επέτειο του θανάτου του Ανδρέα Παπανδρέου, του ηγέτη του Σοσιαλιστικού Κινήματος στην Ελλάδα, θα εκπέμπει από σήμερα αρχειακό οπτικοακουστικό υλικό με θέμα την ζωή του. Δείτε ομιλίες του σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, από την προεκλογική εκστρατεία του 1985 και δύο ντοκιμαντέρ.
Ανδρέας Παπανδρέου (1919-1996)
Το πρώτο ντοκιμαντέρ είναι του History Channel και αποτυπώνει την ζωή του μεγάλου πολιτικού, ενώ το δεύτερο ντοκουμέντο δείχνει την «Πορεία προς την Αλλαγή», από την διακήρυξη της 3ης Σεπτέμβρη 1974 μέχρι το «συμβόλαιο με τον λαό» το 1981. Καλή τηλεθέαση…
Δείτε PIAZZA del POPOLO LIVE TV εδώ…
Δείτε φωτογραφίες σε καλή ανάλυση του Ανδρέα Παπανδρέου, εδώ...

5 σχόλια:

  1. Ανώνυμος23/6/10 11:24

    Ανδρέας ο Μέγας Αμοραλιστής! Πήρε τα δάνεια από την Ευρώπη και τα μοίρασε στους αγρότες για εξαγορά ψήφων (οι οποίοι αντί να τα επενδύσουν σε καλλιέργειες αγοράσανε τζίπ. Έδωσε το σύνθημα για επισημοποίηση της μίζας λέγοντας το περίφημο για τον Μαυράκη της ΔΕΗ "είπαμε να πάρει ένα δωράκι αλλά όχι και τόσα πολλά". Κατέστρεψε τη χώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι γκρίνια έχετε ρε! Αφήστε την σημερινή μέρα. Ας "ησυχάσει" ο άνθρωπος εκεί πάνω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος23/6/10 12:31

    Αν θέλουμε να τον αφήσουμε ήσυχο πρέπει να σταματήσουμε και τα λιβανίσματα. Ένα σεμνό σήμερα είναι η επαίτιος κλπ θα έφτανε. Αν αρχίσουμε τα "ο μεγάλος ηγέτης κλπ τότε υπάρχει πρόβλημα".
    Κατά άλλα Θεός Σχωρέστον!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Υποτέλεια σε ποιον;
    Ανδρέας Παπανδρέου

    Μας το αναλύει σε μια σημαδιακή του επισήμανση ο Ανδρέας Παπανδρέου σε λόγο που εξεφώνησε στις 29.9.1973 σε Σεμινάριο του ΠΑΚ (Πανελλήνιου Απελευθερωτικού Κινήματος) στη Γερμανία.

    «Για να καταλάβει κανείς την ιστορία της Ελλάδας μετά τον εμφύλιο πόλεμο», τονίζει επιγραμματικά ο Ανδρέας Παπανδρέου «πρέπει να έχει υπόψη του ότι η πολιτική ζωή της χώρας ελεγχόταν συστηματικά, όταν δεν διευθύνονταν, από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Η συνταγή της Ουάσιγκτον για την Ελλάδα ήταν απλή: Άμεση διείσδυση στον ελληνικό κρατικό μηχανισμό, σ’ όλη την έκταση και σ’ όλο το βάθος μέχρι το παλάτι. Πλήρης υποστήριξη ενός προσαρτημένου, εξαρτημένου πολιτικού κόμματος, του κόμματος της δεξιάς, που έπρεπε να κερδίζει σ’ όλες τις εκλογές, ανεξάρτητα από ποια μέσα θα χρησιμοποιούσε για το σκοπό αυτό. Ανάπτυξη ενός αστικού κόμματος αντιπολίτευσης, που σκοπός του θα ήταν να ασκεί δημιουργική’ κριτική της πολιτικής της κυβέρνησης της δεξιάς, ένα ρόλο που προόριζαν για το κόμμα της Ένωσης Κέντρου. Τελικά εξαφάνιση κάθε κόμματος της Αριστεράς».

    Σημείωση:Όσο παράξενο κι αν φαίνεται αυτό έχει την ερμηνεία του. Η αποδόμηση του έθνους – κράτους, που επιδιώκει στην Ελλάδα η νεοφιλελεύθερη παγκοσμιοποίηση της Νέας Τάξης, καλλιεργείται και υποστηρίζεται απ’ όλους αυτούς, εκτός από ελάχιστες εξαιρέσεις. Ξεκινώντας από διαφορετικές ιδεολογικές και πολιτικές αφετηρίες καταλήγουν ωστόσο στο ίδιο αποτέλεσμα. Στην ουσία είναι οι απολογητές του συστήματος, του αστικού συστήματος Αυτού του απάνθρωπου συστήματος που καταδυναστεύει επί δεκαετίες τον ελληνικό λαό, χωρίς να υπάρχει ουσιαστική αντίδραση και εναλλακτική πρόταση.
    Danny

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος23/6/10 22:52

    Γενάρχη της μεγάλης των απατεώνων σχολής τα παιδιά σου των κλαδικών και λοιπών φασιστικών οργανώσεων σε κλαίνε με μαύρο δάκρυ. Έφυγες χωρίς να προλάβεις να τους χρίσεις τη Μιμή διαδοχό σου και άξιο εκπρόσωπο της πεμπτουσίας που εσύ μεγάλε πρεσβεύεις. Στη αφανεια μαζί με τον δράκουλα των Καρπαθίων...ο χαφιές του Μανιαδάκη.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.