10.3.14

Πετυχημένη εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Κομοτηνή για την Ημέρα της Γυναίκας

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση – συζήτηση που διοργάνωσε η Αυτοδιοικητική Κίνηση ΠΟΛΗ-τική Ανατροπή και ομιλήτριες την υποψήφια Δήμαρχο Κομοτηναίων, Ελένη Λαφτσή και τη Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, υπεύθυνη του τομέα Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Ζωή Κωνσταντοπούλου.
Η εκδήλωση είχε ως θέμα,  «Η Γυναίκα στην εποχή της κρίσης και ο ρόλος της στην νέα εποχή» και ήταν αφιερωμένη για προβληματισμό και αφύπνιση, προς τα δύο φύλα, σχετικά με το πώς διαχειρίζεται η γυναίκα την οικονομική  κρίση, ποια είναι η παρουσία της στα κέντρα λήψης των αποφάσεων. Η αίθουσα του επιμελητηρίου, όπου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση, ήταν κατάμεστη από κόσμο, -γυναίκες και άνδρες-, που άκουσαν με προσοχή τις εισηγήσεις των δύο γυναικών.
«Διεκδικώ να έχω το δικαίωμα να είμαι στην πολιτική και δεν επιθύμησα ποτέ να έχω ρόλο μιας γλάστρας. Η υποψηφιότητα μου έρχεται να βάλει τις γυναίκες επί σκηνής. Οι γυναίκες οφείλουν να αγωνίζονται, ειδικά τώρα που είναι τα πρώτα θύματα της κρίσης και που συνθλίβονται όλα τα δικαιώματα. Στα 156 χρόνια που πέρασαν από εκείνες τις εργάτριες που διεκδίκησαν 10ωρη εργασία και εξίσωση με τους άνδρες, δυστυχώς μας γυρίζουν σε εκείνες τις εποχές με τα ίδια αιτήματα. Σε αυτά τα ταχύτατα βήματα της οπισθοδρόμησης, που συνθέτουν το Δημοκρατικό έλλειμμα που ζούμε, καλούμαστε να κάνουμε κάτι γι’ αυτό. Να συγκροτήσουμε ένα πλατύ μέτωπο αντίστασης», σημείωσε μεταξύ άλλων η κ. Λαφτσή στην ομιλία της.
Από την πλευρά της η κ. Κωνσταντοπούλου τόνισε ότι έχει πολλή μεγάλη σημασία ο συμβολισμός της ημέρας της Γυναίκας, ο αγώνας δηλαδή των γυναικών για ισότητα και ισονομία. Είναι ένας αγώνας που στη σημερινή εποχή παραμένει επίκαιρος όχι μόνο για τις γυναίκες, αλλά για όλους τους ανθρώπους και για όλες τις κοινωνικές ομάδες και κατηγορίες που καταπιέζονται που ασφυκτιούν, που βλέπουν τα δικαιώματά τους να κλαδεύονται και να ισοπεδώνονται και που καλούνται να παραιτηθούν από κεκτημένες και θεμελιωμένες ελευθερίες, χάριν της ευημερίας της Οικονομίας.
«Εμείς πιστεύουμε στην ευημερία των ανθρώπων, στην ισότητα όλων και γι’ αυτά θα παλέψουμε σε Ελλάδα και Ευρώπη, στις Αυτοδιοικητικές Εκλογές, με τους υποψηφίους μας και εδώ με την Ελένη Λαφτσή, η οποία εκπροσωπεί και μια δυναμική γυναικεία παρουσία στην τοπική κοινωνία. Αλλά και με τους υποψηφίους μας σε όλη την Επικράτεια και φυσικά στις Ευρωεκλογές με την υποψηφιότητα του Αλέξη Τσίπρα για την προεδρία και με το ευρωψηφοδέλτιο που σύντομα θα καταρτισθεί και θα ανακοινωθεί». Ωστόσο στην ομιλία της η κ. Κωνσταντοπούλου η οποία ήταν καταπέλτης για την ακολουθούμενη κυβερνητική πολιτική, η οποία σε όλες της τις εκφάνσεις αλλοιώνει το Σύνταγμα, υπονομεύει την λειτουργία του Ελληνικού Κοινοβουλίου, με αλλεπάλληλες Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) χαρακτηρίζοντας, ως την πιο μελανή αυτή με την οποία έκλεισε η ΕΡΤ.Βολεύει και απαλλάσσει από ποινικές ευθύνες τα δικά της παιδιά, περνάει νόμους με την Βουλή «άδεια», φέρνει ντροπολογίες για εξυπηρέτηση συμφερόντων ημετέρων.
«Όλα αυτά οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η Δημοκρατία στον τόπο μας, καταρρακώνεται,  κατακρημνίζεται, περιορίζεται η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. Το δίλημμα που μπαίνει επιτακτικά πια  είναι: Μνημόνιο ή Αξιοκρατία, Μνημόνιο ή Ανθρώπινα Δικαιώματα, Μνημόνιο ή Αξιοκρατία και Μνημόνιο ή Δημοκρατία. Θέλουν λαούς και κοινωνίες χωρίς φωνή, νέους χωρίς φωνή, γυναίκες χωρίς φωνή. Έχουμε μπροστά μας έναν Αγώνα Ελευθερίας για το παρόν και το μέλλον της Ελλάδας, αλλά και της Ευρώπης. Η Νίκη θα είναι της Αριστεράς, της κοινωνίας, του Λαού  και θα σηματοδοτήσει την αλλαγή πορείας και για ολόκληρη την Ευρώπη», σημείωσε μεταξύ άλλων στην ομιλία της η κ. Κωνσταντοπούλου.
Των ομιλιών στην αίθουσα του ΕΒΕΡ προηγήθηκε συνάντηση των  κ.κ.  Λαφτσή και Κωνσταντοπούλου, με γυναίκες από διάφορες κατηγορίες επαγγελματικές, όπου έγινε ανταλλαγή απόψεων για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες στην παραγωγική διαδικασία, ωστόσο, υπογραμμίσθηκε και  η ενίσχυση της παρουσία τους στην κεντρική και τοπική πολιτική σκηνή.

1 σχόλιο:

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.