16.3.14

Τσίπρας από Κομοτηνή: «Το πλεόνασμα είναι βαμμένο με αίμα» (ΒΙΝΤΕΟ)

«Η ώρα μας, έφτασε. Έφτασε η ώρα να ξεσπάσει σαν θύελλα ο ελληνικός λαός. Η ώρα να δώσουμε την τελική μάχη της απελευθέρωσης από τα μνημόνια, την κοινωνική βαρβαρότητα, τη διαφθορά και τη διαπλοκή», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατά την ομιλία του σε προεκλογική συγκέντρωση στην Κομοτηνή την Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014.
«Η τριπλή εκλογική μάχη που έχουμε μπροστά μας είναι όχι απλώς κρίσιμη, αλλά μάχη ζωής και θανάτου, για την πατρίδα και το λαό μας. Το λέω αυτό με πλήρη συνείδηση των λόγων μου», είπε και πρόσθεσε: «Ο ελληνικός λαός πρέπει να τελειώσει τώρα με όσους τον τελειώνουν καθημερινά. Να τελειώσει πριν τον αποτελειώσουν. Πριν η Ελλάδα ξεπουληθεί οριστικά και οι άνθρωποί της καταντήσουν μια φιμωμένη και φτηνή εργατική μάζα». Διαβάστε το ρεπορτάζ και δείτε το βίντεο της ομιλίας Τσίπρα στην Κομοτηνή!

7 σχόλια:

  1. Ανώνυμος17/3/14 08:07

    όπως βαμμένη με αίμα και σαχλαμάρα μαζί είναι η ιστορία της αριστεράς παγκοσμίως και στην Ελλάδα...

    εμ αιματηρή ιστορία, εμ αναποτελεσματική, άσε Αλέξη, προτιμώ Βενεζουέλα, Βραζιλία, ΑΡγεντινή από σένα. Αυτοί έχουν μια ελάχιστη ελπίδα αν και "αριστεροί" (λέμε τώρα...) αλλά με σένα εμείς καμία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος17/3/14 12:13

    "Αιματοβαμμένο Πλεόνασμα"

    O εθνικός Παρλαπίπας που διασύρει ολόκληρη παράταξη και ιδεολογία με την ελλειμματικότητα του ξαναχτύπησε: "Αιματοβαμμένο Πλέονασμα" εκόασε από κάποιο βήμα από αυτά που ο αφελής και με θρύμματα υποσχέσεων διορισμών ή "επαναστατικότητας" αργυρώνητος "λαός" του επέτρεψε να ομιλεί.

    Δε μου λες νέε μου, σου είπε κανείς ότι η Ελλάδα πριν χρόνια ΧΡΕΩΚΟΠΗΣΕ; Ότι -με μονόπατες και έκκεντρες και κοινωνικά άδικες πάρα πολλές φορές έστω- ενέργειες και μάλιστα υπέρ των κυρίως προστατευόμενων συνδικαλισμένων δημοσίων υπαλλήλων και συντεχνιών, δόθηκε μια ΣΚΛΗΡΗ, ΣΚΛΗΡΟΤΑΤΗ μάχη σε πολλά επίπεδα για να αποτραπούν εμφυλιακές και μεταπολεμικές καταστάσεις; Ξέρεις μικρό αγόρι τι σημαίνει χρεωκοπία;

    Ξέρεις τι σημαίνει να είσαι μείον €30δις ΕΤΗΣΙΩΣ και να μη σε δανείζει κανείς;

    Δηλαδή εσύ τι παραπάνω θα έκανες από το να μας στείλεις στα τάρταρα με την ασχετοσύνη σου, την έλλειψη γνώσεως του κόσμου, την έλλειψη πολιτισμικής, κοινωνικής και οικονομικής παιδείας; την έλλειψη γλωσσομάθειας; την έλλειψη αγωγής;

    Εδώ ένας ξένος δημοσιογράφος σου έβαλε δύσκολες ερωτήσεις και κόντεψες να βάλεις τα κλάματα, τον έδιωξες κακήν-κακώς, ζορίστηκες, κοκκίνισες, άρχισες να σκούζεις και να βλέπεις συνομωσίες ότι τάχα κρύβεται η "Καθημερινή" πίσω απ' όλα.

    Θα άντεχες σε εκείνα -ιδίως τα πρώτα- τα σκληρά και εξευτελιστικά Eurogroup (κακόμοιρε Γιωργάκη...) ή σαν κακομαθημένο που είσαι, θα θόλωνες μέσα στην πίεση (δεν αντέχεις, το είπαμε), και θα τα βρόνταγες όλα κάτω προκαλώντας όχι μόνο μεγάλη Ευρωπαίκή κρίση αλλά και βάζοντας την ταφόπετρα στη χώρα σου για γενιές ολόκληρες; Και μην ακούσω ότι και τώρα το ίδιο έγινε, αφού έχει απολυθεί 1.500.000 κόσμος μεν, αλλά ΚΑΝΕΙΣ από αυτούς δεν ανήκει στο hardcore "δημόσιο". Τσιμουδιά.

    Δε θέλω να ξέρω δε, τι διαμείφθηκε μεταξύ εσού και του Σόϋμπλε στη συνάντηση σας αλλά υποθέτω (και επειδή ξέρω ότι λες πολλά και δε θυμάσαι, με τα όσα αντιφατικά λες, τι λες και σε ποιον το λες, άμα το μοτεράκι στο στόμα σου αρχίζει να δουλεύει χωρίς να ξέρει τι λέει, that is) ότι ο Γερμανός έχει ένα σκελετό σου νααααα μετά συγχωρήσεως στη ντουλάπα του για τις δύσκολες ώρες ( ).

    Οπότε άσε τα "αιματοβαμμένα πλεονάσματα" γιατί δεν πιάνουν πια. Η πολιτική δυναμική (της οποίας είναι μέρος και ο "λαός" που δεν ξέρει τι του γίνεται) θα βρει τον τρόπο να αντικαταστήσει σε εύθετο χρόνο την παρούσα γερασμένη πολιτική σκηνή, απολίθωμα της οποίας είσαι και εσύ παρά τα λίγα σου σχετικά χρόνια.

    Ναι, πολύς κόσμος έχει αγανακτήσει. Μην περιμένεις όμως να καταψηφίσει τους κλέφτες που έφυγαν για να φέρει τους κλέφτες και τα λαμόγια που έκαναν μετάσταση στο κόμμα σου μαζί με τους ψυχοπαθείς και κάποιους φανατικούς και πλανεμένους ονειροπόλους. Ανατέλλει μια καινούρια μέρα, όχι για το Σαμαρά όπως θα τρέξουν να σκούξουν τα παπαγαλάκια σου, αλλά για την Ελλάδα και εσύ είσαι μέρος του σκοτεινού ζόφου που φεύγει. Αυτού που σύριζα ( ) πέρασε και δε μας άγγιξε.

    Άκου "αιματοβαμμένο πλεόνασμα", λες και μάτωνες μαζί μας υποκριτή πολιτικάντη. Ντροπή σου.

    ΥΓ: Αλέξη, το ξέρεις ότι το μεγαλύτερο κίνητρο για να ψηφίσει κάποιος Σαμαρά όσο απελπισμένος και να είναι, είσαι εσύ ε; Για δέστο λιγάκι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος17/3/14 12:22

    Αλ.Τσίπρας: Θα διεκδικήσουμε αποζημιώσεις από την τρόικα
    Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, με συνέντευξή του στην εφημερίδα Real News προαναγγέλλει ότι θα διεκδικήσει από την τρόικα (ΔΝΤ, ΕΚΤ, και Ευρωπαϊκή Επιτροπή) αποζημιώσεις για τις καταστροφές που επέφερε η τρόικα και τα μνημόνια που εφήρμοσε στην ελληνική οικονομία.

    Να ρε πού θα βρεθούν τα λεφτά: 300 δισ. οι γερμανικές αποζημιώσεις, από 100δισ. κάθε μέλος της τρόικας, 600 δισ. Βάλε και 500 δισ. αποζημίωση από έκαστη ΕΕ και ΔΝΤ, 1600 δισ. Ε, δεν θα διεκδικήσει και καμιά 400αριά δισ από Σαμαρά, Βενιζέλο κλπ; Τάκα τάκα 2000 δισ. ευρώ. Του πούστη, φτάνουν για μια 4ετία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος17/3/14 18:55

    Πάντα το έλεγα ότι στην πραγματικότητα κι ο Αλέξης ΠΑΣΟΚ ήταν αλλά που να το ομολογήσει μέσα στη γενική καφρίλα. Κάτι πάει να ψελλίσει τώρα αλλά...

    Αλάτι στις εσωκομματικές πληγές, σε ό,τι αφορά τις θέσεις για ευρώ και χρέος, ρίχνει η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ περίπου δύο μήνες προτού ανοίξουν οι κάλπες. Από την Κομοτηνή ο Αλέξης Τσίπρας διαβεβαίωσε πως «εμείς δεν είμαστε μπαταχτσήδες» και «δεν θα αφήσουμε το χρέος» της χώρας, ενώ φωτιές ανάβει στο εσωτερικό του και η φράση του σκιώδους υπουργού Ανάπτυξης Γιώργου Σταθάκη ο οποίος υπογράμμισε πως «θα παραμείνουμε στο ευρώ. Τελεία».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος18/3/14 10:19

    Απορώ πώς μερικοί ασχολούνται με αυτό το αμόρφωτο παιδαρέλι που σαν κομήτης ελέω πάμπλουτου "αντάρτη" ΑΛαβάνου, ταλαιπωρεί το ελληνικό σύμπαν με την ανεπάρκεια, την ασχετοσύνη και τη χυδαιότητά του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος18/3/14 21:39

    Πεταλωτής και Στυλιανίδης είχαν περισσότερο κόσμο στο ίδιο μέρος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος19/3/14 12:46

      Πράγματι, και μάλιστα επί μνημονίου που υποτίθεται ότι έστρεψε μάζες στο ΣΥΡΙΖΑ και αλλού. Δε συζητάμε τις περιπτώσεις παλιότερων χρόνων που εκπροσωπούσαν αυτοί οι δύο κυβερνήσεις εν αναμονή. Τότε ήταν ακόμα μεγαλύτερες οι συγκεντρώσεις τους. Η συγκέντρωση του Τσίπρα υπό το στοίχημα της δημοψηφισματικής ψήφου έπρεπε κανονικά να γίνει στο πανθρακικό.

      Διαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.