13.3.14

Συνεργασία Γραφείου Εθελοντισμού Αλεξανδρούπολης με το Φιλοζωικό Σωματείο «Κιβωτός»

Το Φιλοζωικό Σωματείο «Κιβωτός» Αλεξανδρούπολης και το Γραφείο Εθελοντισμού του Δήμου Αλεξανδρούπολης στο πλαίσιο της συνεργασίας τους με σκοπό την κοινωνική ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των εθελοντών σε θέματα που αφορούν τη σχέση ανθρώπων και ζώων συντροφιάς καθώς και την προστασία των αδέσποτων ζώων της πόλης προσκαλούν συμπολίτες που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν και να προσφέρουν βοήθεια απευθυνόμενοι στους δύο φορείς.
Με επίσκεψη των μελών της «Κιβωτού» στο Εργαστήριο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών του Γραφείου Εθελοντισμού το πρωί του Σαββάτου 8 Μαρτίου, ξεκίνησε ο πρώτος κύκλος δράσεων ενημέρωσης εμπνέοντας και ενισχύοντας την αγάπη για τα ζώα στους μικρούς συμπολίτες μας, με απλές μικρές συμβουλές για το πως να προσεγγίσουν πρώτη φορά έναν σκύλο με ασφάλεια, ώστε να αποφευχθούν οι πιο συχνές αιτίες δαγκωμάτων, με κανόνες βασισμένους στην κοινή λογική όπως:
Μη χαϊδεύετε σκυλιά που είναι δεμένα ή πίσω από φράχτες. Μη χαϊδεύετε σκυλιά όταν οι ιδιοκτήτες τους δεν είναι παρόντες. Μην προσπαθήσετε να φιλήσετε έναν σκύλο στο κεφάλι ή στη μύτη του. Μη χαϊδεύετε ένα σκύλο ενώ τρώει ή ενώ έχει στην κυριότητά του ένα αντικείμενο. Μην προσπαθήσετε να πιάσετε ένα σκύλο που έχει ξεφύγει από τον ιδιοκτήτη του και προσπαθεί να σας αποφύγει.
Οι εθελοντές – μέλη της Φιλοζωικής «Κιβωτός» υπέδειξαν στα παιδιά του Εργαστηρίου τρόπους για το πώς θα καταφέρουν να κάνουν ένα σκύλο να τους συμπαθήσει, ακολουθώντας βασικούς κανόνες! Έτσι, σε πρώτη φάση τα παιδιά συμμετείχαν σε αναπαραστάσεις, χρωμάτισαν κατασκευές και έντυπα με μηνύματα αγάπης, κατανόησης και σεβασμού προς τα ζώα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.