16.3.14

Νέα δημοσκόπηση της ALCO δίνει πρώτο κόμμα τον ΣΥΡΙΖΑ

Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ και τρίτο κόμμα το ΠΟΤΑΜΙ εμφανίζει δημοσκόπηση της ALCO που δημοσιεύει το Πρώτο Θέμα. Ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται 1,1% στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές έναντι της ΝΔ ενώ στην πρόθεση ψήφου στα έγκυρα η διαφορά φθάνει στο 1,2%, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση. Συγκεκριμένα:
Η ΝΔ συγκεντρώνει 18%, ο ΣΥΡΙΖΑ 19,1%, το ΠΑΣΟΚ (ΕΛΙΑ) 5,15, οι ΑΝΕΛ 4,5%, η Χρυσή Αυγή 6,9%, η ΔΗΜΑΡ 2,2%, το ΚΚΕ 5%, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1,4% το ΠΟΤΑΜΙ 8,8% . Άλλο κόμμα δηλώνει ότι θα ψηφίσει το 5,2% ενώ λευκό, αποχή και αναποφάσιστοι φθάνουν στο 23,8%.
Στην πρόθεση ψήφου μετά από αναγωγή στα έγκυρα η ΝΔ συγκεντρώνει 20%, ο ΣΥΡΙΖΑ 21,2%, το ΠΑΣΟΚ (ΕΛΙΑ)5,7%, οι ΑΝΕΛ 5%, η Χρυσή Αυγή 7,7%, η ΔΗΜΑΡ 2,4%, το ΚΚΕ 5,6%, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1,6%, το ΠΟΤΑΜΙ 9,8% , άλλο κόμμα 5,8% και αναποφάσιστοι 15,2%.
Στο ερώτημα ποιόν εμπιστεύεστε περισσότερο ως πρωθυπουργό μεταξύ Σαμαρά και Τσίπρα, ο Αντώνης Σαμαράς προηγείται με 35%, ο Αλέξης Τσίπρας με 28% και κανέναν από τους δύο αναφέρει το 32%.

4 σχόλια:

  1. Ανώνυμος17/3/14 18:32

    Να δώσουμε νέο περιεχόμενο στην λέξη πατριώτης. Πατριώτης δεν είναι αυτός που θέλει να κάνει συνεχώς παρελάσεις. Είναι αυτός που θέλει να κάνει κάτι για τον τόπο του, τα παιδιά του, τους πολλούς. Πατριώτης δεν είναι αυτός πού υψώνει την Ελληνική σημαια στο αυθαίρετό του για να καλύψει την παρανομία του.Ουτε αυτός πού βουτάει μία σημαία και πάει στην διαδήλωση για να διεκδικήσει τα επαγγελματικά αιτήματα της συμμορίας του κόντρα στο συλλογικό συμφέρον.Πατρωτισμός δέν είναι να ονομάζεις τον αυθαίρετο οικισμό με τό όνομα ενός Αγίου για να καλύψεις την "συλλογική λαμογιά" και να το παίξεις Χριστιανός ορθόδοξος.Πατριωτισμός είναι η εθνική κοινωνική συλλογική συνείδηση.Είναι να εντάσσεις το συμφέρον σου στο συλλογικό συμφέρον.
    Αλλά η Εθνική συλλογική κοινωνική συνείδηση είναι σε έλλειψη σε αυτό το κράτος από τό 1821.Στην θέση του φύτρωσε ένας μπασταρδεμένος ψευτοπατριωτισμός πού στηρίζεται στον πατριωτισμό του καθένα ξεχωριστά ενάντια στην υπόλοιπη κοινωνία.Το δικό μου κόμμα,το δικό μου χωριό,το δικό μου συνδικάτο,τό δικό μου επαγγελματικό δοβλέτι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος18/3/14 10:17

      Πατριωτισμός είναι να πηγαίνει ο Σγουρίδης ευρωβουλευτής με τον Καμμένο επειδή λέει "τους συνδέουν κοινοί αγώνες εθνικοθρησκευτικοί". ΑΥΤΟ είναι πατριωτισμός. Να ξέρεις τον πατριώτη της γειτονιάς σου και να τον εμπιστεύεσαι...

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος18/3/14 12:09

    Η πραγματική θέση του ΣΥΡΙΖΑ για τις τράπεζες είναι ότι το χρήμα χαλάει τον άνθρωπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος18/3/14 12:26

    Μεγαλεία!

    Ντιμπέιτ Σουλτς-Γιούνκερ-Άλεξ.

    3 παρακαλώ.

    Tο τελευταίο 1 εβδομαδα πριν τις εκλογές. Live σε ολη την Ευρώπη.

    It's going to laugh the pardalo katsiki.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.