18.2.14

Κοντά στους αγρότες του βορείου Έβρου ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κώστας Μορφίδης

Στο μπλόκο των αγροτών του Βορείου Έβρου στον κόμβο του Εργοστασίου Ζάχαρης παραβρέθηκε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης ΑΜ – Θ του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μορφίδης, συμμετέχοντας στις κινητοποιήσεις των αγροτών, ενώ συνομίλησε μαζί τους για τις διεκδικήσεις τους και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.
Ο κ. Μορφίδης τόνισε την έμπρακτη συμπαράστασή του στους αγώνες των αγροτών, αλλά και όλων των εργαζομένων, ενώ έκανε λόγο και για την υποψηφιότητά του στην Περιφέρεια. Συγκεκριμένα σε δηλώσεις του σημείωσε: «Ήρθαμε σήμερα εδώ για να πάρουμε τη θέση που μας ανήκει ως κομμάτι αυτής της κοινωνίας που αγωνίζεται απέναντι στη μνημονιακή πολιτική που έχει σαρώσει τα πάντα σε αυτή τη χώρα.
Ήρθαμε να σταθούμε δίπλα στους αγρότες τους καθηγητές, τους εργαζόμενους που είναι σε διαθεσιμότητα και διαμαρτύρονται σήμερα στην Ορεστιάδα. Διαμαρτύρονται μπροστά στο εργοστάσιο Ζάχαρης που δε θα είναι τίποτα χωρίς αυτούς. Θα είναι ένα κουφάρι όπως τα περισσότερα εργοστάσια στη Θράκη έχουν καταντήσει κουφάρια εξαιτίας της πολιτικής που εφαρμόζει η Κυβέρνηση τούτη και οι προηγούμενες.
Ερχόμαστε εδώ για να διαβεβαιώσουμε στους αγρότες, οι οποίοι δεν ξέρουν αν θα σπείρουν αύριο, γιατί είναι πανάκριβο το ρεύμα, το πετρέλαιο, τα εφόδια. Ερχόμαστε για να διαβεβαιώσουμε τους καθηγητές και τους σχολικούς φύλακες που τελειώνει η διαθεσιμότητα, τους γιατρούς που μπαίνουν σε διαθεσιμότητα ότι εμείς θα δουλέψουμε γι’ αυτούς, να εργαστούμε για τα δικά τους προβλήματα.
Αυτά θα θέσουμε ως προτεραιότητα και όχι τις όποιες απαιτήσεις έχουν από την περιοχή τα μεγάλα συμφέροντα, ο κ. Φούχτελ, ο κ. Μπόμπολας και οι λοιποί. Εμείς θα πορευτούμε με την κοινωνία, με μία κοινωνία που αντιστέκεται κι αυτό είναι το παρήγορο, και θα σταθούμε δίπλα της να αγωνιστούμε για να αλλάξει αυτή η πολιτική».

5 σχόλια:

  1. Ανώνυμος19/2/14 17:46

    Οι αγρότες έφτασαν στην Αθήνα με τρακτέρ ή με Καγιέν; Σαν δεν ντρέπεστε λιγάκι..Χρόνια τώρα μόλις σταματάνε οι υποχρεώσεις σας στα χωράφια (ποιά χωράφια δηλαδή..οι μετανάστες καλλιεργούν κυρίως), ασκείτε συντεχνιακές πιέσεις με κλείσιμο δρόμων κλπ. Τραβάτε στα χωριά σας ρε...Με τόσα δις επιδοτήσεων χαμένα και έχετε το θράσος και ζητάτε κι από πάνω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος19/2/14 19:34

      Πού σαι παλίκαρε... πιες πρωτα με το καλο τον φρεντο σου στη Λεσχη παρεα με τον Ευρυπιδη και μετα περνα μια βολτα απο τα διπλανα χωρια για να δεις και τα... Καγιεν μας και τους μεταναστες μας (που καλλιεργουν κυριως κτλ κτλ)

      κι αν εχεις αρχιδια, πες τις παπαριες σου εκει, καλα?

      Αϊντε μαϊμού του Κωλεττη, που ολα τα ξερεις...

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος20/2/14 08:22

      Εσύ 19:34 να μας πεις αν οι αγρότες μας στην περιοχή μας θα ξεκινούσαν ποτέ αγώνα αν δεν τους έβαζαν αυτοί που έχουν τα καγιέν και την καλοπέραση (όχι ότι και οι δικοί μας αγρότες εδώ στη Ροδόπη περνάνε κι άσχημα - κι αυτό το παραδέχονται ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ στα καφενεία, απλά πιέζουν για να πετύχουν ό,τι μπορούν παραπάνω - αυτό είναι το άτιμο ΣΗΜΕΡΑ). Όσν αφορά τα καγιέν που κάνεις και τον έξυπνο, κάνε μια βόλτα στη Λάρισα από όπου δίνεται η γραμμή σε όλη την Ελλάδα για "κινητοποιήσεις" και θα δεις πολλά. Και η Ροδόπη έχει πολυτέλειες από αγρότες αλλά άντε να συμφωνήσω στο εύκολο: οι περισσότεροι αγρότες μας δεν έχουν Καγιέν κτλ. Δλδ η ουσιά του σχολίου του 17:46 για σένα είναι αυτή; το ... "καγιέν" σε μάρανε; Μάλλον έχεις να πατήσεις καιρό σε καφενείο για να δεις τι λένε οι αγρότες μας. Βρίζουν το κράτος (όπως όλοι, σιγά τη μαγκιά) αλλά παραδέχονται ιδιωτικά και ακομπλεξάριστα ότι περνάνε πολύ καλύτερα από όσο θα περνούσαν αν δεν εκβίαζαν την κοινωνία, αν δεν υπήρχε φθηνή εκμετάλλευση ανθρώπων ειδικού τύπου (μετανάστες κτλ.) και σε σχέση με το τι τραβάει μέσα στην κρίση ειδικά ο μέσος πολίτης των πόλεων.

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος20/2/14 08:27

      πώς το είπε ο Αλέκσης; "Μακάρι να γίνουμε Αργεντινή";

      http://www.skai.gr/news/world/article/250495/skines-haous-stin-argedini-se-eleutheri-ptosi-to-peso/

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος20/2/14 08:43

      Όλοι οι αγρότες είναι κλέφτες και οδηγούν καγιέν, όλες οι ΜΚΟ καταχραζόταν χρήματα, όλοι οι ΔΥ είναι αργόμισθοι, όλοι οι ΕΕ φοροδιαφεύγουν, όλοι οι ταξιτζήδες είναι αγενείς, όλοι οι πολιτικοί προδότες, όλοι όσοι δεν ασχολήθηκαν με την πολιτική έχουν καθαρά χέρια, όλοι οι αριστεροί είναι ευαίσθητοι, όλοι οι δεξιοί είναι φασίστες, όλοι όσοι δηλώνουν φιλελεύθεροι είναι και κατ'ουσίαν φιλελεύθεροι, όλοι οι μετανάστες είναι αγγελούδια, όλοι οι μετανάστες είναι κακοί, όλη η εργατική τάξη έχει δίκιο, όλη η εργατική τάξη έχει άδικο, όλοι οι επιχειρηματίες είναι καλοί, όλοι οι επιχειρηματίες είναι κακοί και πίνουν το αίμα του κοσμάκη, όλοι οι επαρχιώτες δεν έχουν αστική συνείδηση, όλοι οι έχοντες αστική συνείδηση είναι η σωτηρία της χώρας κλπ κλπ.

      Και εγώ σας λέω όλους όσους λέτε αυτές τις αηδίες ηλίθιους.

      Απλά.

      (Και όλοι οι μπάτσοι γουρούνια και δολοφόνοι, εκτός από αυτούς στη Βενεζουέλα και την Ουκρανία,ναι;)

      Διαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.