18.2.14

Ειδική ξενάγηση στα αγάλματα και τις προτομές της Καβάλας

Ακίνητοι μάρτυρες ιστορικών και κοινωνικών εναλλαγών, τα γλυπτά ανάμεσα στα οποία κινούμαστε καθημερινά στέκουν σε διάφορα σημεία της πόλης - προτομές, αγάλματα και αγαλματίδια, ανάγλυφες παραστάσεις, διακοσμητικά γλυπτά κι επιγραφές. Συμβολίζουν τάσεις, αντιπροσωπεύουν ρεύματα, καλλωπίζουν το δημόσιο χώρο και κάποιες φορές καταφέρνουν ν’ αποτελέσουν σημείο αναφοράς του αστικού κέντρου αλλά και αναπόσπαστο κομμάτι συλλογικών ή και ατομικών εμπειριών.
Η θεματική ξενάγηση «ΤΑ ΓΛΥΠΤΑ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ» που οργανώνεται από το Σύνδεσμο Ξεναγών Θεσσαλονίκης με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ξεναγών, θα διεξαχθεί την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014 στις 11.00 πμ στην πόλη της Καβάλας και η συμμετοχή για τους ενδιαφερόμενους είναι δωρεάν με απαραίτητη προϋπόθεση τη δήλωση συμμετοχής στον αριθμό 6946-955345 (Κιουρτσόγλου Ιωάννης). Σημείο έναρξης το άγαλμα του Μωχάμετ Άλη στην ομώνυμη πλατεία στην Παναγία Καβάλας και σημείο λήξης ο Κήπος της Δημαρχίας. Η διάρκεια της ξενάγησης θα είναι περίπου δύο ώρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.