21.2.14

Οι Ουκρανοί ναζί κάνουν πλέον κουμάντο στην πλατεία ανεξαρτησίας του Κιέβου

Η φωτογραφία που βλέπεται, δημοσιεύτηκε χθες από το Reuters και δείχνει Ουκρανούς διαμαρτυρόμενους με τη σβάστικα στο μπράτσο! Είναι μέλη των ακροδεξιών και ναζιστικών ομάδων της «Τρίαινας», του «Δεξιού Τομέα» και των «Ουκρανών Πατριωτών». Αυτοί τώρα κάνουν κουμάντο στο Κίεβο, υποστηριζόμενοι από την ΕΕ και τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ.
Ο «Δεξιός Τομέας» μάλιστα εκπροσωπείται στο Ουκρανικό κοινοβούλιο με το κόμμα να λέγεται «Εθνικοσοσιαλιστικό»!!! Να σημειωθεί ότι όλοι οι παραπάνω «ακτιβιστές», ανήμερα Πρωτοχρονιάς οργάνωσαν λαμπαδηφορία ναζιστικής έμπνευσης προς τιμήν του Στέπαν Μπαντέρα, του διαβόητου ηγέτη του Εξεγερμένου Ουκρανικού Στρατού, που κήρυξε την ανεξαρτησία της δυτικής Ουκρανίας το 1941, κατά την επέλαση των ναζί εναντίον της Σοβιετικής Ένωσης.
Πάντως το να βλέπεις στην Ουκρανία τις τελευταίες ημέρες κόσμο να σκοτώνεται, για το ηλίθιο δίλλημα «Ευρώπη ή Ρωσία» είναι κρίμα! Ταυτόχρονα όμως γίνεται κάτι μαγευτικό: Μπάτσοι σκοτώνουν ναζί και ναζί σκοτώνουν μπάτσους…

3 σχόλια:

  1. Ανώνυμος21/2/14 12:37

    Σαν τους αγανακτισμένους ντεμέκ τους δικούς μας. Μόνο που εκεί δεν έχουν συριζάτους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος23/2/14 23:54

      Εχουν ομως τους αντιστοιχους νεοδημοκρατες (Κλιτσκο, Τιμοσενκο κτλ κτλ)

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος21/2/14 19:28

    Κρίμα Piazza, αδικείς κατάφωρα μια πολύ σημαντική ανάρτησή σου με το δεύτερο μέρος του επιλόγου σου, που σημειωτέον είναι γραμμένο με έντονους χαρακτήρες και υπογραμμισμένο. Η δράση των αστυνομικών δυνάμεων οπουδήποτε στον κόσμο είναι παράγωγο των διαταγών που δέχονται από τους εκάστοτε προϊσταμένους τους. Συνεπώς και στην Ουκρανία υπεύθυνοι δεν είναι οι αστυνομικοί ως πρόσωπα, αλλά αυτοί που τους δίνουν τις εντολές. Φυσικά κάποιος θα μπορούσε να ισχυριστεί πως υπάρχει και η δυνατότητα της ανυπακοής στις εντολές, αλλά νομίζω πως αυτό εκφεύγει του σχολιασμού μου για τη συγκεκριμένη ανάρτηση. Σε κάθε περίπτωση ανέκαθεν η λειτουργία σωμάτων τήρησης της έννομης τάξης είναι απαραίτητο συστατικό της κοινωνικής ζωής. Όποιος είναι αντίθετος με αυτή την άποψη, μάλλον μιλάει εκ του ασφαλούς, θεωρώντας δεδομένη την ασφάλειά του. Ας μην ξεχνάμε πως και ο Πλάτων στην Πολιτεία του, θεωρούσε απαραίτητη τη δράση ανάλογων μηχανισμών προστασίας και προάσπισης του πολιτεύματος. Οι υπόλοιπες επισημάνσεις σου είναι δίκαιες και σωστές. Πράγματι το δίλημμα είναι ψευδές. Δυστυχώς στα κράτη που προήλθαν μετά την διάλυση της αυτοκρατορίας της ΕΣΣΔ, η οποία ας μην ξεχνάμε διαδέχθηκε την τσαρική αυτοκρατορία, κατοικούν λαοί που ποτέ δεν έχουν βιώσει στο ελάχιστο δημοκρατικά καθεστώτα, όπως τουλάχιστον τα εννοούμε εμείς (δυτικά πρότυπα). Οι διαφορετικές απόψεις συγκρούονται όχι στο επίπεδο του διαλόγου και των ιδεών, αλλά στο επίπεδο της βίαιης επιβολής της επιθυμίας του ισχυρού. Αναφερόμαστε σε χώρες στις οποίες ουδέποτε υπήρξε αστική τάξη, όχι φυσικά με την έννοια της πλουτοκρατίας, όσο με αυτή των πρωτοπόρων μελών της κοινωνίας, των φορέων του νεωτερισμού και των ιδεών της ελευθερίας. Με την ευκαιρία να επισημάνω πως γενικώς ούτε στην Ελλάδα υπήρξε τέτοια τάξη στο βαθμό που θα έπρεπε, γι' αυτό και ακόμη δεν έχουμε μάθει να συζητάμε, αλλά είμαστε διαρκώς στα "κάγκελα". Σε ότι αφορά τη δράση αυτών των ακροδεξιών στοιχείων, τίποτε δεν με εκπλήσσει. Πάντα οργανωμένες μειοψηφίες επιχειρούσαν να "καπελώσουν" τις μαζικές λαϊκές εκδηλώσεις ώστε να επιβληθούν δια της βίας. Το άσχημο είναι πως κάποια τμήματα της "Αριστεράς" καταγγέλλουν τη βία μόνο όταν βρίσκονται σε αδυναμία, αλλιώς την υιοθετούν απροκάλυπτα. Δυστυχώς η γενικευμένη κρίση τροφοδοτεί τα σύνδρομα φόβου και αυτοπροστασίας των λαών και δίνει ώθηση στα κηρύγματα μίσους των οπαδών του σκοταδισμού. Ας ελπίσουμε πως δεν θα χρειαστεί ξανά να ξεπλύνουμε το όνειδος της ανθρωπότητας (ναζισμός) με ποταμούς αίματος. Πάντως για να πούμε και τα πράγματα με το όνομά τους προτείνω το εξής: Πάρτε μια ανακοίνωση της "χρυσής αυγής" αντικαταστήστε τις λέξεις Ελλάδα και Έλληνες με τις λέξεις Λαός και Εργαζόμενοι και θα έχετε ένα κείμενο που θα μπορούσε άνετα να δημοσιευτεί στο Ριζοσπάστη ή και αλλού! Καλό κουράγιο στους Ουκρανούς και μακριά από τα άκρα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.