20.2.14

Τέλος η επανάσταση … κι από τους αγρότες του βορείου Έβρου

Λόγω αγροτικών εργασιών (!!!) και έπειτα από κοινή απόφαση, οι αγρότες του βορείου Έβρου αποφάσισαν να αποχωρήσουν από το συμβολικό μπλόκο του εργοστασίου ΕΒΖ στην Ορεστιάδα. Μετά από 16 μέρες οι αγρότες δίνοντας έναν τίμιο και αξιοπρεπή αγώνα, χάνουν για μία ακόμη φορά από τη συγκυβέρνηση. Γιατί αν αυτό δεν είναι ήττα, τότε ποιο είναι;
Το μόνο που μπορούν να κρατήσουν ως παρακαταθήκη η συμπαράσταση που τους έδειξε μερίδα του κόσμου και των επαγγελματιών, άνεργοι, εργαζόμενοι κι εκπρόσωποι των αριστερών κομμάτων.
Σύμφωνα με ανακοίνωση τους, «η αδιαλλαξία της συγκυβέρνησης δεν μας τρομάζει. Οι παραχωρήσεις που έκανε δεν μας ικανοποιούν, είναι ασπιρίνες στον καρκινοπαθή. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι τα προβλήματα θα οξυνθούν, η ΚΑΠ θα γίνει ακόμα χειρότερη για το 2014-2020, αφού οι επιδοτήσεις και οι ενισχύσεις ουσιαστικά όλο και λιγότερους θα αφορούν, όλο και περισσότερο θα κατευθύνονται σε λίγους νεοτσιφλικάδες».

10 σχόλια:

  1. Το μόνο καλό παράδειγμα για ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ είναι οι "εργαζόμενοι" στις τοπικές ΕΡΑ. Αγώνας διαρκείας, μόνο έτσι θα νικήσουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος20/2/14 18:55

      Μ' αυτό το πλευρό να κοιμάστε.

      Θα νικήσει ο σοβαρός, πειθαρχημένος, ενημερωμένος και - γιατί όχι; - συμβιβασμένος με την παγκόσμια και φυσική πραγματικότητα λαός και κόσμος γύρω μας. Όλοι εμείς που δεν είμαστε σαλεμένοι σαν και σας και τους "εργαζόμενους" στην ΕΡΑ ή όλους τους άλλους "εργαζόμενους" που ζητούν κομμουνιστική ασφάλεια και μεγαλοκαπιταλιστικά προνόμια. Άντε, όχι "μεγαλοκαπιταλιστικά", γράψε λάθος, προνόμια της πολιτισμένης Δύσης ήθελα να πω.

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος20/2/14 20:08

    τι εγινε ρε piazza δεν περπατησε ο ΣΥΡΙΖΑ εκει???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος20/2/14 21:21

    Ξαφνικά οι διαμαρτυρόμενοι πολίτες σε Βενεζουέλα και Ουκρανία είναι για κάποιους "φασίστες"..Και εγώ που νόμιζα ότι οι λαοί, που μάχονται για την ελευθερία τους και ένα καλύτερο αύριο, είναι γνήσιοι απόγονοι του Λένιν..Έτσι δεν μας λέγανε για τους ταραξίες στο Σύνταγμα, που έκαψαν για φινάλε την Αθήνα; Ότι ήταν "αγωνιστές"..Μάλλον ομως, αυτό ισχύει όταν η κυβέρνηση είναι "από τους άλλους"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος20/2/14 21:21

    Ας είναι καλά οι Ουκρανοί και οι Βενεζουελάνοι. Ας είναι καλά ο Γιανούκοβιτς, ο Μαδούρος και όλοι οι πολιτικοί των χωρών αυτών. Γιατί χάρη σε αυτούς διαβάζουμε σε τοίχους Ελλήνων "επαναστατων" σχόλια του στυλ: "Απαράδεκτο να προσπαθούν κάποιοι να ανατρέψουν νόμιμα εκλεγμένες κυβερνήσεις", "Εγώ δεν θα διαδήλωνα ποτέ δίπλα σε ακροδεξιούς", "Τόσες περιουσίες ανθρώπων καταστρέφονται", "Βίντεο-σοκ: Απίστευτης βιαιότητας επίθεση σε βάρος αστυνομικών". Τιμή και δόξα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος20/2/14 21:22

    Αυτοι που κραζουν το Βενιζελο ''γιατι είναι στα Σκοπια την ωρα που φλεγεται η Ουκρανια'',είναι αυτοι που θα δανειζονταν από τον Πουτιν ε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος21/2/14 08:05

    Ρε κολλημένοι δήθεν επαναστάτες, μπορείτε να φανταστείτε την ποιότητα των σχολίων, την επίδειξη μεγαλοψυχίας και τα γαλλικά λογάκια που θα ακουγόντουσαν από τους ακρο-"αριστερούς" σαν και σας κονδυλοφόρους, χαλκεία και κύμβαλα αν στη θέση του Ξηρού, του Σακκά, και των άλλων δύο - σύνολο τέσσερις, είχαν γίνει μπουχός που λέμε εις άπταιστον πεζοδρομιακήν, ως μη εμφανισθέντες εις το αστυνομικό κατάστημα της περιοχής των ή ως μη επανακάμψαντες εκ της πενθημέρου αδείας των ο Επαμεινώνδας Κορκονέας και ο συνοδός συναδελφος του; (Ναι, αυτοί)

    Απλά ρωτάω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος21/2/14 08:06

    Λίγα λόγια και σταράτα, χωρίς υστερία, χωρίς γλείψιμο. Ο τίτλος ("Οι αγρότες υπεράνω όλων") λάθος. Θέλει ένα ή πολλά ερωτηματικά στο τέλος.

    http://www.kathimerini.gr/754763/opinion/epikairothta/politikh/oi-agrotes--yperanw-olwn

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος21/2/14 08:30

    Συμφωνώ πιάτσα. Ελάχιστα παραδείγματα ειλικρινούς αντίδρασης. Καλά παιδιά στις τοπικές ΕΡΑ. Θα την πατήσουν μεν αλλά καλά παιδιά, σε αυτό ούτε κουβέντα. Κι ο Λεωνίδας καλός άνθρωπος ήταν αλλά τελικά νικήθηκε βέβαια.

    Τώρα, για το "τέλος η επανάσταση στους αγρότες" θα σου πω ότι "τέλος η επανάσταση του ΣΥΡΙΖΑ για το Χρυσό". Των υπολοίπων μας η αντίδραση παραμένει. Αλλά του ΣΥΡΙΖΑ τελείωσε:

    Ποια βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ εργαζόταν για εταιρεία εξόρυξης ΧΡΥΣΟΥ στη Χαλκιδική όπου και τα τσέπωνε χοντρά;

    Ο Σύριζα και η Ιγγλέζη είναι έκθετοι για τα μεταλλεία χρυσού στις Σκουριές

    Άφωνοι έχουν μείνει οι κάτοικοι στην Χαλκιδική από την αποκάλυψη ότι βουλευτίνα Σύριζα του κόμματος που φέρεται να εναντιώνεται στις εξορύξεις χρυσού εργαζόταν ΥΠΕΡ της εταιρείας ΧΡΥΣΟΥ στην περιοχή τους.

    Η Κατερίνα Ιγγλέζη βουλευτής Χαλκιδικής είναι μέλος του Συνασπισμού από την ίδρυσή του και όπως λέει στο βιογραφικό της, τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιείται με συνέπεια και αποφασιστικότητα στον αγώνα ενάντια στην επέκταση των μεταλλευτικών δραστηριοτήτων στη Χαλκιδική (εξόρυξη μεταλλουργία χρυσού), ενάντια στην περιβαλλοντική και οικονομική καταστροφή του τόπου της(!).

    Όμως σε τηλεοπτική εκπομπή αποκαλύφθηκε ότι η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνα Ιγγλέζη, τον Οκτώβριο του 1998, υπέγραψε με την επαγγελματική της ιδιότητα ως Δασολόγος, σύμβαση μισθώσεως έργου με την εταιρία TVX HELLAS, προκειμένου να αναλάβει την αναδάσωση των πρανών, των τεχνητών λιμνών διαύγασης στη λεκάνη Σεβαλιέ του Μαντέμ Λάκκου. Σύμφωνα με τη σύμβαση μίσθωσης του έργου, η Κατερίνα Ιγγλέζη θα λάμβανε το ποσό των 4.992.000 δραχμών προκειμένου να αποπερατώσει το έργο.

    Σημειώνεται ότι η TVX HELLAS είναι η εταιρεία που διαχειριζόταν εκείνη την περίοδο τα μεταλλεία στις Σκουριές Χαλκιδικής. Για την ιστορία κήρυξε πτώχευση τον Δεκέμβριο του 2003 και οι εργαζόμενοί της απολύθηκαν. Είχε δηλαδή, ανάλογες αρμοδιότητες με την Ελντοράντο Γκολντ, την καναδική εταιρεία κατά της οποίας έχει ξεσηκωθεί πλήθος αντιδράσεων για την περιβαλλοντική καταστροφή που επιφέρουν οι διαδικασίες εξόρυξης των μεταλλευμάτων στην ευρύτερη περιοχή των Σκουριών.

    Υπενθυμίζουμε ότι στις 2 Μαΐου 2010 η εφημερίδα «Αυγή», αναμφίβολα κομματικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ, είχε προβάλλει με ολοσέλιδη καταχώρηση την εταιρία «Ελληνικός Χρυσός», την οποία μάλιστα είχε εντάξει σ’ ένα ειδικό ένθετο με τίτλο: «απασχόληση στα χρόνια της κρίσης».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος21/2/14 10:27

    Και πού να δείτε όταν η "επανάσταση" και το "νέο ΕΑΜ" θα παίρνουν εκλογικά ποσοστά βαρυχειμωνιάς (τύπου ΠΑΣΟΚ σήμερα και χειρότερα) πόσα ακόμη πικρά σχόλια θα κάνουν σαν αυτοκριτική όλοι οι τζαμπα μάγκες του σήμερα.

    Αλί σε μας τους πραγματικούς και σοβαρούς μεταρρυθμιστές που θα θέλουμε να κτυπάμε αρνητικές πτυχές του συστήματος και αυτό θα θεωρείται "επανάσταση" και δεν θα μπορούμε να περνάμε τη γνώμη μας γιατί τέτοιες έννοιες αντίδρασης στα στραβά θα τις έχουν δυσφημίσει οι σημερινοί σαλεμένοι σαχλαμάρες ψευτοεπαναστάτες των εκβιαστικών μπλόκων και των "δεν πληρώνω" και των καταλήψεων επειδή έτσι γουστάρουμε και έτσι συνηθίσαμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.