20.2.14

Ξημερώματα στην Κομοτηνή

Αυτήν την εποχή η Κομοτηνή παίρνει χρώμα ανοιξιάτικο. Έχουν ανθίσει εκείνες οι ξεχασμένες αμυγδαλιές στο παρκάκι πίσω απ’ το γήπεδο. Ξημερώματα. Τα τρένα έρχονται και φεύγουν μόνα. Όπως πάντα. Κι ο σταθμός στέκει εκεί, κειμήλιο μιας άλλης εποχής. Αναμνήσεις από χειμώνες ανέμελους. Μυρωδιές από φρεσκοκομμένο καφέ και ζεστό ψωμί.
Το πρώτο σ’ αγαπώ μπορεί να μην κράτησε για πάντα, έχει διαμορφώσει όμως ήδη τα επόμενα. Τα ξημερώματα που σ’ έχουν βρει στην Κομοτηνή είναι σίγουρα περισσότερα απ’ τα μαθήματα που παρακολούθησες. Ξημερώματα σε μπαλκόνι με golden virginia στριφτό, γλυκό του κουταλιού κι ελληνικό σκέτο. Η πάχνη στα τζάμια των αυτοκινήτων κάνει το τοπίο ακόμη πιο υγρό. Κι ο αέρας σε τρυπάει.
Ξημέρωμα τρικλίζοντας στον πεζόδρομο της Ερμού ψάχνοντας τον πατσά του τούρκου ή ένα κρεβάτι ζεστό. Φίλοι που αγκαλιαστήκαμε πιωμένοι κάτω από στριγγλιές φτηνών σουξέ. Άλλοι ακρίβυναν, άλλοι ξίνισαν με τον χρόνο. Σαν κρασιά. Η πόλη αυτή πάντα θα πηγαίνει για ύπνο το ξημέρωμα. Και στο χώμα της θα κρύβει λίγη από την λάμψη της νιότης μας.

Easy n cosy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.