3.1.14

Νόμιμα πωλείται η μαριχουάνα στο Κολοράντο

Σε όλο τον κόσμο οι κάμερες των καναλιών περίμεναν τα μεσάνυχτα της Τρίτης για να καταγράψουν τους εορτασμούς της έλευσης του 2014. Ωστόσο στο Ντένβερ των Ηνωμένων Πολιτειών τα τοπικά media περίμεναν σε ένα κατάστημα για να καταγράψουν τις πρώτες νόμιμες πωλήσεις μαριχουάνας στην χώρα χωρίς ιατρική συνταγή.
Σύμφωνα με το νόμο που ψηφίστηκε το Νοέμβριο στην πολιτεία του Κολοράντο, όσοι είναι άνω των 21 ετών θα μπορούν πλέον να προμηθεύονται 28 γραμμάρια κάνναβης για «ψυχαγωγικούς» και όχι μόνο ιατρικούς λόγους. «Στο Κολοράντο περιμένουμε σχεδόν 400 εκατομμύρια δολάρια σε πωλήσεις την επόμενη χρονιά. Σε ολόκληρη τη χώρα η οικονομική δραστηριότητα για τις βιομηχανίες μαριχουάνας θα φτάσει τα 2,34 δισεκατομμύρια δολάρια», ανέφερε η Μπέτυ Άλντγουορθ της Εθνικής Ένωσης Βιομηχανιών Κάνναβης.
Πολλά από τα καταστήματα του Κολοράντο που διαθέτουν μαριχουάνα πωλούσαν ήδη το ναρκωτικό για ιατρικούς σκοπούς, καθώς η χρήση του ήταν νόμιμη, εδώ και σχεδόν τρία χρόνια, αλλά μόνο με συνταγή γιατρού. Σε άλλες 20 πολιτείες των ΗΠΑ επιτρέπεται σήμερα η πώληση κάνναβης σε ασθενείς.

1 σχόλιο:

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.