3.1.14

Ανήμερα Θεοφανείων οι «Αράπηδες» στο Μοναστηράκι Δράμας

Τη Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2014, ανήμερα των Θεοφανείων, στο Μοναστηράκι Δράμας και στην πλατεία του χωριού στις 15:00 οι «ΑΡΑΠΗΔΕΣ» κορυφώνουν το τελετουργικό τους έργο, υπηρετώντας και αναδεικνύοντας τη συνέχεια ως σπουδαιότατη αξία ζωής.
Το μουσικοχορευτικό δρώμενο συνεχίζει να λειτουργεί αναλλοίωτο και αυθεντικό, ενδυναμώνοντας έτσι την πίστη μας, ότι στο Μοναστηράκι διασώζουμε αρχαιότατη παράδοση. Η συμμετοχή στον Τρανό Κυκλικό χορό της «πλατέας» θα ενισχύσει και θα εδραιώσει στους τελεστές και τους εμψυχωτές την αυτοπεποίθηση και τη στάση ζωής τους ώστε να συνεχίζουν αενάως την προσπάθειά τους για να υπηρετούν τη συγκεκριμένη αρχέγονη τελετουργία, με όλους τους συμβολισμούς της, που στοχεύει στην Ευετηρία, δηλαδή την Καλοχρονιά.
Την Κυριακή στις 5 Ιανουαρίου το βράδυ όλοι όσοι θέλουν να συμμετάσχουν στις διεργασίες προετοιμασίας και μύησης στην αφετηρία μας (στο πολιτιστικό μας εργαστήρι των Αράπηδων-Μάσκας-Κουδουνιού), να ζήσουν το κλίμα, να αισθανθούν την ατμόσφαιρα και να νιώσουν την ενέργεια του χώρου μέσα από μουσικούς ρυθμούς, τα ιδιαίτερα τοπικά χαρακτηριστικά γνωρίσματα, τα τραγούδια, και το χορό φυσικά συνοδευμένα από φαγητά και ποτά, οι υπεύθυνοι του συλλόγου σας περιμένουν στο Μοναστηράκι. Η προετοιμασία της «Τσέτας» γίνεται πλέον σε πανηγυρικό και πάνδημο κλίμα γιορτής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.