3.1.14

Τη νέα χρονιά καλωσόρισαν στο Νομαρχείο Έβρου οι θεσμικοί φορείς

Με ένα ζεστό καλωσόρισμα υποδέχτηκαν ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ Άρης Γιαννακίδης, η Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Γεωργία Νικολάου, υπηρεσιακοί παράγοντες και συνεργάτες της ΠΕ Έβρου, τις Τοπικές Αρχές, εκπροσώπους Φορέων και  Πολίτες, στο «Νομαρχείο», στο νέο κτίριο επί της παραλιακής λεωφόρου (παλιά Νομαρχία) το πρωί της Πρωτοχρονιάς, για την καθιερωμένη κοπή της βασιλόπιτας.
Στο καλωσόρισμά της η κ. Νικολάου ανέφερε πως «με ένα ανοιχτό κάλεσμα σε όλους, με τον Πολιτισμό παρόντα, με όλες τις Τοπικές αρχές, τους Φορείς και τους Πολίτες ξεκινάμε τη νέα  χρονιά σε αυτό το όμορφο κτίριο που αποτελεί στολίδι για την Πόλη για την Περιφερειακή Ενότητα Έβρου και την Περιφέρειά μας. Ένα κτίριο που χρειάστηκε προσπάθεια, φροντίδα και πολλή δουλειά για δέκα χρόνια περίπου για να ολοκληρωθεί και να ανοίξει τις πύλες του στους Πολίτες. Ένα έργο που ξεκίνησε από την τότε Νομαρχιακή αυτοδιοίκηση και ολοκληρώθηκε σήμερα. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη για την παρουσία όλων σας εδώ. Πολλές θερμές ευχές σε όλους για καλή χρονιά, για καλύτερη χρονιά, με υγεία, με δύναμη, με αγωνιστικότητα με δικαιοσύνη με πολλές θετικές σκέψεις ούτως ώστε η χρονιά που θα έρθει να είναι καλύτερη. Το σήμερα να είναι καλύτερο από το χθες».
Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Άρης Γιαννακίδης αφού ευχήθηκε η νέα χρονιά να φωτίσει όλους τους Έλληνες και επιτέλους να λάμψει η ελπίδα  τόνισε «αφήνουμε ως θεσμική παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές την πρότυπη θεσμική συνεργασία που έχει εκθειαστεί και συνομολογηθεί σε επίπεδο Χώρας, ξεπερνώντας κόμματα διαχωρισμούς, οριοθετήσεις, περιχαρακώσεις. Προτάσσοντας πάνω απ’ όλα το κοινό καλό και την προσπάθεια για το καλό αυτής της Περιφέρειας. Κι αυτή η Περιφέρεια έχει τεράστιο μέλλον, γιατί το προσδιορίζει και το χωροθετεί η Χωροταξία και η Γεωγραφία στο Γεωοικονομικό της Περιβάλλον».
Η πίτα ήταν παραδοσιακή θρακιώτικη τυρόπιτα με «σημάδια», ενώ το τυχερό φλουρί έτυχε η κ. Καραγιάννη. Το δώρο για την τυχερή της χρονιάς ήταν ένα καλάθι με παραδοσιακά προϊόντα του Έβρου από τον Γυναικείο Συνεταιρισμό Πέπλου, ο οποίος έφτιαξε και τις παραδοσιακές πίτες. Στην τελετή παρέστησαν, ο Υφυπουργός Εξωτερικών Άκης Γεροντόπουλος, ο βουλευτής Γεώργιος Ντόλιος, ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Ευάγγελος Λαμπάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας και Περιβάλλοντος Σταύρος Βαβίας, στρατιωτικές και αστυνομικές αρχές, Αντιδήμαρχοι, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι τοπικών αρχών, Πολιτιστικών Φορέων, Απόστρατων Αξιωματικών Έβρου, διευθυντές υπηρεσιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.