13.4.13

Η Κομοτηνή αποκτά νέο Νοσοκομείο (ΒΙΝΤΕΟ)

Την πεποίθηση του ότι μέσα στο 2013 θα ξεκινήσει η ανέγερση του νέου Νοσοκομείου Κομοτηνής, εξέφρασε ο Υπουργός Εσωτερικών και βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης.
Σε κοινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στα τοπικά ΜΜΕ, με τον Περιφερειάρχη Άρη Γιαννακίδη, τον Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης Παύλο Δαμιανίδη, τον Δήμαρχο Κομοτηνή Γιώργο Πετρίδη και τον Διοικητή του Νοσοκομείου Ηρακλή Χατζηνέστωρος, παρουσιάστηκε η έκδοση της Υπουργικής Απόφασης από τον Υπουργό Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζο, που εγκρίνει την ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ και αναθέτει την εκτέλεσή του στη ΔΕΠΑΝΟΜ ΑΕ.
Η Δημόσια Επιχείρηση Ανέγερσης Νοσηλευτικών Μονάδων, θα διαχειριστεί τις γραφειοκρατικές διαδικασίες για να κηρύξει το διεθνή διαγωνισμό και να το συμβατοποιήσει με τον ανάδοχο. Να σημειωθεί πως αν αποφευχθούν οι διάφορες νομικές επιπλοκές, ο ανάδοχος θα εγκατασταθεί μέσα στο έτος και η κατασκευή του νέου Νοσοκομείου Κομοτηνής θα υλοποιηθεί σε 48 μήνες!  
H δυναμικότητα του νέου Νοσοκομείου θα είναι διακόσιες (200) οργανικές κλίνες συμπεριλαμβανομένου 12 κλινών της Ψυχιατρικής Νοσηλευτικής Μονάδας. Η συνολική μικτή επιφάνεια των κλειστών στεγασμένων υπόγειων και υπέργειων χώρων, των κτιριακών εγκαταστάσεων του νέου Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής, δε θα υπερβαίνει τα 25.530 μ2.
Η συνολική προϋπολογιζόμενη δαπάνη του προαναφερόμενου έργου ανέρχεται σε 61.687.720,00 €, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ 23%., εκ των οποίων:
• 51.300.000,00€ για οικοδομικές και Η/Μ εργασίες
• 9.894.420,00€ για προμήθεια και εγκατάσταση ιατρικού εξοπλισμού και
• 493.300,00€ για προμήθεια και εγκατάσταση ξενοδοχειακού εξοπλισμού
Πηγή χρηματοδότησης του έργου προτείνεται να είναι οι πόροι του ΕΣΠΑ 2007-2013 και οι διαδικασίες υλοποίησής του θα ξεκινήσουν μετά την έκδοση σχετικής απόφασης ένταξης πράξης στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Μακεδονίας – Θράκης.

30 σχόλια:

  1. Ανώνυμος13/4/13 11:33

    Ο κ. Στυλιανίδης με τα πιο έμπιστα στελέχη του ανακοινώνει την ανέγερση του νέου νοσοκομείου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος13/4/13 12:42

    Ούτε μία, ούτε δύο, ούτε τρεις, αλλά τέσσερις φορές ευχαρίστησε τον Πεταλωτή ο Στυλιανίδης για το έργο του νέου Νοσοκομείου. Αυτό είναι ήθος στην πολιτική, μπράβο του. Αντίθετα ο Πεταλωτής, ότι είχε δημιουργήσει ο Στυλιανίδης, όταν ήρθαν στα πράγματα το 2009..........το κατέστρεψε. Την διαφορά την καταλαβαίνει κανείς. Γι' αυτό και ο λαός της Ροδόπης αποφάσισε ποιους θα στείλει στην Βουλή και ποιους σπίτι τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος13/4/13 17:59

      1. Όντως ευχαρίστησε τον Πεταλωτή ο ΣΤυλιανίδης;;; Να το πιστέψουμε;;; Ευχάριστο το ότι εσύ που το ξέρεις το λες.
      2. Κάτι θα ήξερε για να τον ευχαριστήσει. Η σύγκριση που κάνεις αδικεί τον Πεταλωτή. Ο Στυλιανίδης είχε και κάτι να τον ευχαριστήσει γιατί απλά δεν κρυβόταν η ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ και ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΥΠΕΥΘΥΝΗ συμβολή και πλάτη Πεταλωτή. Ο Πεταλωτής αν έψαχνε για να βρει κάτι για να ευχαριστήσει το ΣΤυλιανίδη τι θα έλεγε;
      α. Μπράβο για τον ...προαστιακό;;;
      β. Μπράβο για τους πλάγιους άχρηστους διορισμούς Ροδοπαίων παντού στον πλανήτη;;;;
      γ. Μπράβο για το ...κοσμοδρόμιο Κομοτηνής;;;
      δ. Μπράβο για το νέο λιμάνι της Κομοτηνής;;;;
      ε. Μπράβο που έδιωξε εκείνον τον μουσάτο δήμαρχο του ΠΑΣΟΚ, τον Βαβατσικλή, το ... "γουρούνι" ενώ ο ίδιος ήταν το "λιοντάρι";;;
      στ'. Για τις δύο αχρείαστες σχολές - ρουσφέτια που προσέβαλαν κάθε έννοια ακαδημαϊκότητας και χρηστής διαχείρισης και ήταν οι πρώτες υποψήφιες να κλείσουν με το σχέδιο Αθηνά πριν καν βγάλουν τους πρώτους πτυχιούχους;;;
      ζ΄. Για τα "Εγκαίνια" των εργατικών κατοικιών της .... Ξυλαγανής που πασχίζει με τη συνδρομή ΠΕταλωτή ο Ιωαννάκης να παραδώσει 4 χρόνια μετά;
      η. Ή για το νέο Νοσοκομείο Κομοτηνής
      Για ποιο ακριβώς έπρεπε από όλα αυτά να τον ευχαριστήσει τον Στυλιανίδη ο Πεταλωτής σε μια εποχή που έδεναν τα σκυλιά με τα λουκάνικα;


      Όσον αφορά το ποιος είναι βουλευτής και ποιος όχι αναρωτιέμαι ποια θα ήταν η απάντηση στο κουίζ "κατεβαίνει ο Ιησούς Χριστός με το Χατζηοσμάν στο ίδιο ψηφοδέλτιο στις εκλογές του 2012 στη Ροδόπη, ποιος λέτε να εκλεγεί;"

      (όπου Ιησούς βάλτε Μ. Αλέξανδρος, Τσώρτσιλ, Ανδ. Παπανδρέου, Ελ. Βενιζέλος, Πλαστήρας, Μ. Κωνσταντίνος, Κων/νος Παλαιολόγος, η απάντηση θα είναι ίδια πιστεύω)

      Αυτά. ΕΛπίζω οι κακοπροαίρετες φαρμακόγλωσσες να κατάλαβαν ότι πράμα υπάρχει, πρακτικά και θεωρητικά, για να αντιμετωπισθούν οι θαυμαστές της Ζωής Κασιδιάρη. Αν θέλεις βρίσκεις.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος13/4/13 18:22

      Τα εικονιζόμενα εξαπτέρυγα της δεξιάς εκτος του κ. Χατζηνέστωρος "αποφάσισαν" και έστειλλαν στη βουλή τον κ. Στυλιανίδη. Υιοθέτησαν και ασπάσθηκαν το Σύνθημα " ψηφιστε Στυλιανίδη" για να μην εκλεγεί 3ος Τούρκος βουλευτής και με σημαία τον φόβο και τον ρατσισμό τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ ΄ξεγέλασαν τους δημοκράτες πολίτες και ψήφισαν Στυλιανίδη. Δεν υπήρχε καμία πιθανότητα να εκλεγεί ο Ιλχάν, βάλτε κάτω τα νούμερα και θα το διαπιστώσετε, και έτσι 'εχασε τηνέδρα ο κ. Πεταλωτής. Είναι το ευχαριστώ στον κ. Πεταλωτή απο τα εξαπτέρυγα που τους προώθησε για υποψήφιους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και εκλέχθηκαν.
      .

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος13/4/13 19:35

      έτσι είναι Νικολάκη, αχάριστος ο Πεταλωτής όχι σαν τον ΄Αρη

      Διαγραφή
    4. Έτσι είναι! Όταν δεν ξέρεις, δημιουργείς τον εχθρό σου, αλλά το μόνο που καταφέρνεις είναι να διώχνεις από τον Πεταλωτή όλο τον κόσμο. Ας αναρωτηθούν όμως κάποιοι ... ποιοι ψήφισαν τον Στυλιανίδη τον Ιούνη για να μην βγει ο "Τούρκοι". Καληνύχτα.

      Διαγραφή
    5. Ανώνυμος13/4/13 22:32

      Στις εκλογες του Μαϊου ο Πεταλωτης ειχε 4448 σταυρους και ο Στυλιανιδης 7920 σταυρους. Η διαφορα σε σταυρους (και οχι μονο) υπηρχε απο τις πρωτες εκλογες και οχι απο τις επαναληπτικες που αναφερεσται.Νομιζεται οτι τον Πεταλωτη απο τον κοσμο τον εδιωξε η εχθρα που δημιουργησαν καποιοι, και οχι η θεση που ειχε στην κυβερνηση Παπανδρεου? και το ιδιο το εργο της κυβερνησης? μηπως και το ηθος με το υφος και η πολιτικη οντοτητα μεταξυ των δυο ανδρων (Πεταλωτη- Στυλιανιδη)?

      Διαγραφή
    6. Ανώνυμος14/4/13 12:59

      Πιάτσα 19,56 αν ήσουν πραγματικά στον κόσμο από τώρα θα έβλεπες από πού φεύγει ο κόσμος κάτι που θα κάνει μπαμ στις περιφερειακές. Και λυπάμαι αλλά σε αυτό βοηθάς κι εσύ.

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος14/4/13 09:42

    μεχρι να γινουν οι εκλογες ο Στυλιανιδης και η παρεα του θα βρισκονται ολο και περισσοτερο .Για σενα piazza το εχουμε ξαναπει...ο Ευρι θα πρεπει να σου χρωσταει πολλα kalbit.x

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. κυρα Λεμονιά14/4/13 10:27

    Όλα καλά κι ωραία.
    Όμως αν είναι δυνατόν εκείνον τον μουσάτο, (πρώην δ......) γιατί τον αναφέρετε σε μια τέτοια κουβέντα?
    Αυτός δεν είναι η αιτία της καταστροφής του Δήμου Κομοτηνής?
    Αυτός δεν παρέδωσε τον Δήμο σε άθλια οικονομική κατάσταση, με μια τετραετία (της θητείας του) χωρίς ούτε ένα έργο?
    Όμως προφανώς δεν υπολόγισε καλά, ότι σ΄ αυτόν τον τόπο υπάρχουν και άλλοι πιο ικανοί να διαχειριστούν τον δημόσιο πλούτο και να παράξουν πολιτική για το κοινό συμφέρον.
    Και ευτυχώς που όλοι αυτοί σε ένα "κοινό μέτωπο" τότε (2006), φρόντισαν για την απομάκρυνσή του από την πολιτική σκηνή.
    Πεταλωτής και Στυλιανίδης με συνέργάτες πάρα πολλούς από όλους σχεδόν τούς πολιτικούς χώρους, με υψηλό φρόνιμα, αυταπάρνηση και ανιδιοτέλεια άρχισαν τον "ανένδοτο" για την πτώση του "μουσάτου".
    Τους χρωστάμε ευγνωμοσύνη γι΄ αυτό που μα πρόσφεραν απο κει και μετά.
    Ένας Δήμος να αναπτύσσεται και πάλι, η πόλη μας να γίνεται τόπος ενδιαφέροντος για επενδύσεις (Νοσοκομείο - Πάρκινκ για 1200 θέσεις - χώρος για στέγαση ΚΤΕΛ & ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ - ποδηλατόδρομος κ.α.), ένα απέραντο εργοτάξιο σε έργα υποδομής, ανάπλασης και πραγματικά μια άλλη εικόνα της πόλης, πιο σύγχρονη και πιο ανθρώπινη.
    Επομένως φίλοι συμπολίτες και για τον λόγο που προαναφέρω, οι εν λόγω κύριοι και για τούς οποίου αναφέρεστε, κατά κάποιο λόγο δεν αποτελούν για τον τόπο μας, αλλά και για την πατρίδα μας (γιατί όχι) ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ?!
    Σας παρακαλώ πολύ, ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΙ ΛΕΜΕ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος14/4/13 12:14

      Like κυρα Λεμονια, αν και σε έχω βρίσει στο παρελθόν

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος14/4/13 12:47

      καλά εσύ λάικ σε μπούρδες μόνο θα έκανες

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος14/4/13 18:10

      Για το black χιουμορ like κυρά Λεμονιά.

      Διαγραφή
  5. Ανώνυμος14/4/13 11:38

    Εγω πιστευω πως και οι δυο προσπαθησαν να βοηθησουν την ροδοπη! ο πεταλωτης εχασε απο την σταθεροτητα του χατζηοσμαν και την ιδεολογια των χριστιανων πασοκων οτι δεν παω να ψηφισω ενω δεν ισχυει αυτο για τον στυλιανιδη ο οποιος εχει πιο φανατικους οπαδους γιατι εδωσε ψωμι σε παρα πολλους και λογικο ειναι το χερι που σε ταιζει δεν το δαγκωνεις ποτε!! ο πεταλωτης ετυχε σε ολες τις ατυχιες καθε μερα ακουγε και μια μαλακια απο τον γαπ αλλα τι να εκανε να εφευγε;; ε οχι! πληρωσε την απουσια του απο την ροδοπη οχι γτ δεν ηθελε να ειναι εδω αλλα γτ ολοι μερα το αλλο το χαζο ηταν στο εξωτερικο! μακαρι να γινει το νοσοκομειο και ας μην εχει πολιτικη ταυτοτητα εμεις ξερουμε πως προσπαθησαν ολοι τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος14/4/13 13:42

      Καλά όλα αυτά, αλλά έχω μία απορία. Πως γίνεται να λείπει ο Πεταλωτής από την Κομοτηνή, του οποίου το σπίτι και η οικογένεια είναι στην Κομοτηνή, αλλά να είναι παρών ο Στυλιανίδης, που μένει στην Αθήνα (σε φτωχική περιοχή...) αυτός και η οικογένειά του. Και δεν το λέω για κακό. Δικαίωμά του να μένει όπου θέλει. Πως λείπει ο ένας και είναι παρών ο άλλος προσπαθώ να καταλάβω.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος14/4/13 19:05

      xaxaxaaa

      είσαι διασκεδαστικός με τα ψεματάκια σου (ΨΕΜΑΤΑΡΕΣ δλδ) 13:42

      χααχαααααααααααα

      πες κι άλλα, δε σώζεσαι!!!!!

      χαχααααααααα, άκου είναι παρών ο Στυλιανίδης και απών ο Πεταλωτής!!!!

      χααχααααααα και "σπίτι σε φτωχική περιοχή" !!!!

      χαααααααααααααααα μας έφτιαξες μεγάλε!!!

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος15/4/13 13:25

      19.05 σε έπιασε το ψέκασμα? Ακριβώς αυτό ειρωνεύομαι αγορίνα. Ο ένας μένει στην πολη και τον κατηγορούν για "απόντα", ο άλλος δεν πατάει το πόδι του και είναι "παρών".

      Διαγραφή
  6. Ανώνυμος14/4/13 12:54

    Από ότι καταλαβαίνουμε η γιορτή αυτή στήθηκε για να να ανακοινωθεί μία φάση του έργου , από τις πολλές. Δεν έγινε τίποτε ιδιαίτερο για το νέο νοσοκομείο τώρα.
    Απλώς στρώνεται ο δρόμος για την αλλαγή διοικητή. Του Ναλμπάντη.
    Και σε αυτό βοηθάνε με τον τρόπο τους και οι παριστάμενοι δυστυχώς. Κι άς φαίνεται ότι μουτρώνουν.
    Σαν τον βασιλιά με τους συνταγματάρχες που έκανε αντίσταση μουτρώνοντας στις φωτογραφίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος14/4/13 18:26

    Συφωνω απολυτα μαζι σας κ.11.38 προσπαθουν ολοι τους αλλος λιγο αλλος περισσοτερο το αποτελεσμα μετραει, συμφωνω επισης και για την αναλυση σας για τον Κ. Πεταλωτη γιατι εχασε το 2012, στο μονο που διαφωνω ειναι οτι και σε περιοδους χαλια για το κομμα της Ν.Δ. στην Ροδοπη ο Στυλιανιδης επαιρνε παντα παραπανω ψηφους απο τον Πεταλωτη στις εκλογες του 2009 (που θυμομαστε πως εφυγε τοτε η ΝΔ απο την κυβερνηση και με ποση διαφορα απο το ΠΑΣΟΚ) ο Στυλιανιδης πηρε 17125 και ο Πεταλωτης 14319 σεβαστη διαφορα, αλλα στην πολιτικη ολα παιζουν το ρολο τους! Καλα για τους μουσουλμανους υποψηφιους ΟΛΟΙ ξερουμε πως ψηφιζουν και με ποια κριτιρια και ποσο μετρημενοι σταυροι φευγουν, τετοια προσηλωση ειναι αξιον λογου και εργου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος14/4/13 20:32

    ΑΓΑΠΗΤΕ "ΚΥΡΑ ΛΕΜΟΝΙΑ", ΣΤΗ ΣΥΝΟΜΩΣΙΑ ΤΟΥ 2006 ΞΕΧΑΣΕΣ ΤΟΥΣ ΟΜΠΑΜΑ, ΠΟΥΤΙΝ ΚΑΙ ...ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. κυρα Λεμονιά15/4/13 00:51

    Αγαπητή "ανώνυμε 14/4/13 20:30" έχεις δίκιο.
    Περνάν τα χρόνια και η μνήμη μου με προδίδει καμιά φορά και μάλιστα τώρα που το λες θυμήθηκα και άλλους που προσπάθησαν εκείνη την εποχή και μάλιστα επένδυσαν από τότε στην αποτυχία του "μουσάτου" για το δικό τους πολιτικό μέλλον.
    Οι περισσότεροι απ΄ αυτούς, που σήμερα είναι στην δημοτική αρχή, με τον νυν δήμαρχο τον Πετρίδη, τον Μανανά, τον Κυπριανίδη, τον τότε Νομάρχη Γιαννακίδη, ομοϊδεάτες του κ... που κάναν πλάτες για την εκλογή του Κωτσάκη, για να ικανοποιήσουν την επιθυμία του τότε πανίσχυρου στην περιοχή μας υφυπουργού (αν θυμάμαι καλά) και μετέπειτα υπουργού Στυλιανίδη.
    Αλλά ότι κι αν αναφέρουμε σε ονόματα και καταστάσεις του πρόσφατου περελθόντος, λίγη σημασία έχει.
    Αυτό που πραγματικά αξίζει είναι αυτό που επιμελήθηκαν σχεδίασαν και υλοποίησαν από την επόμενη μέρα κιόλας της απομάκρυνσης του "μουσάτου", και ο Στυλιανίδης αλλά και ο Πεταλωτής.
    Ένας δήμος νοικοκυρεμένος με όραμα, προοπτική, οικονομική ανάκαμψη και ανάπτυξη, επενδύσεις με γνώμονα πάντα τον πολίτη και η τοπική κοινωνία.
    Λέω μήπως κάποια υπερβολή?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος15/4/13 14:16

      Απλώς λές βλακείες και ψάχνεις εχθρούς εκεί που δεν υπάρχουν. Απομακρύνεις και τους τελευταίους φίλους του Τάσου. Μα τόσο μένος ανιστόρητο

      Διαγραφή
  10. Ανώνυμος15/4/13 11:12

    Πολύ χαίρομαι με τη συνεργασία όλων των τοπικών. Μπορεί όμως κάποιος να εξηγήσει γιατί υπήρχε δέσμευση να ξεκινήσουν οι εργασίες κατασκευής το Δεκέμβριο του 2012 και τώρα ανακοινώνεται ότι ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΝΟΜΙΚΕΣ ΕΠΙΠΛΟΚΕΣ (αναρωτιέμαι ποιες θα μπορούσαν να είναι αυτές...) θα ξεκινήσει στην καλύτερη περίπτωση ένα χρόνο μετά. Περίεργα πράγματα. Και ένας δημοσιογράφος δε βρέθηκε να το ρωτήσει στην ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ. Τόσο καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος15/4/13 14:17

      Ανακοίνωσαν την καθυστέρηση του έργου και τσιμουδιά

      Διαγραφή
  11. Ανώνυμος15/4/13 15:32

    Κυρια Λεμονια ο καθενας μας μαλλον τα θυμαται οπως θελει και οπως τον συμφερει. Περαν αυτων ομως εσεις νομιζεται οτι τοσος κοσμος και μαλιστα Χριστιανοι (αν ηταν μονο μουσουλμανοι θα το πιστευα) ψηφισαν γιατι (αν οπως τα βλεπετε εσεις) στηριξαν καποιοι τον Κοτσακη? Ο κοσμος εχει ξυπνησει εδω και μερικα χρονια κρινει αποφασιζει και ψηφιζει ετσι εξελεγειν οι Καρμανλης, Σημιτης, Ππανδρεου, και τωρα ο Σαμαρας ο Γιαννακιδης χρονια τωρα, σωστη η λαθος ψηφο αυτην ειναι και καποια στιγμη πρεπει να την αποδεχτουμε, περασαν πολλα χρονια απο τοτε που δεν βγηκε ο κυριος Βαβατσικλης, μην ζουμε με τις αναμνησεις καλες ή κακες αυτα που εζησε ο καθενας αυτα δηλωνει.Τωρα κατα την αποψη μου η τελευταια παραγραφο ειναι ολοκληρη μια ΥΠΕΡΒΟΛΗ και μαλιστα ουτε οι πιο κοντινοι του ανθρωποι δεν το πιστευουν ισως γιατι ξερουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος16/4/13 11:50

    Με ιδιαίτερη λαμπρότητα σε μια πανηγυρική τελετή, εορτάστηκε την Παρασκευή η επανασύσταση του 9ου συντάγματος πεζικού στην Καλαμάτα. Οπως είναι γνωστό, εδώ και μερικά χρόνια το στρατόπεδο της πόλης έχει κλείσει.

    Μετά από «αθόρυβη» δουλειά όλων των φορέων όμως και με τη «συμβολή του Μεσσήνιου πρωθυπουργού», όπως μας πληροφορεί σχετικά ο τοπικός Τύπος, το στρατόπεδο άνοιξε και θα λειτουργήσει και πάλι ως κέντρο κατάταξης. Ο τοπικός βουλευτής κάλεσε όλους όσοι εργάστηκαν για να επιτύχουν την επανασύσταση να είναι σε «επαγρύπνηση», ώστε «να μη χαθεί ποτέ ξανά» το στρατόπεδο από την Καλαμάτα και τη Μεσσηνία.

    Την ώρα που σε όλη την Ελλάδα, για λόγους οικονομίας και αποτελεσματικότητας, κλείνουν σχολές των ΤΕΙ και των ΑΕΙ, στην Καλαμάτα τουλάχιστον ανοίγουν στρατόπεδα. Κι επειδή μάλλον δεν έχει εκπονηθεί ένα νέο αμυντικό δόγμα για τον από Νότο κίνδυνο, θα μπορούσε κανείς να διακινδυνεύσει την εκτίμηση ότι η απόφαση εντάσσεται στη λογική «και γεφύρια θα σας φτιάξουμε». Η εντοπιότητα του πρωθυπουργού είναι μάλλον τυχαία. Ή ίσως και όχι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος16/4/13 13:05

    Ο Λίτσος ήταν αυτός που από το 2007 οραματίστηκε ένα νέο νοσοκομείο. Ο Λίτσος παραχώρησε το οικόπεδο πίσω από το στρατιωτικό αεροδρόμιο
    http://www.paratiritis-news.gr/detailed_article.php?id=135671&categoryid=1
    http://www.paratiritis-news.gr/detailed_article.php?id=135916&categoryid=9

    Ο Δήμος Αιγείρου εκπόνησε τη γεωλογική μελέτη
    http://www.paratiritis-news.gr/detailed_article.php?id=139659&categoryid=3
    http://www.xronos.gr/detail.php?ID=60388
    Η γεωλογική μελέτη μάλιστα κόστισε μόνο 8.000 ευρώ και οι πέντε γεωτρήσεις μαζί... όταν κάποιοι άλλοι από αυτούς που τώρα φωτογραφίζονται ήθελαν να την αναθέσουν σε ημετέρους με 25.0000 την κάθε γεώτρηση (σύνολο 125.000 ευρώ).
    Την ίδια στιγμή που ο Λίτσος έθετε ξανά και ξανά το ζήτημα του νέου νοσοκομείου κάποιοι υπέγραφαν συμβάσεις με μελετητές (κοντά στο 1.000.000 ευρώ) για την ανακαίνιση του παλιού νοσοκομείου.
    Αλλά δε βαριέσαι ... αυτά είναι παλιά ξινά σταφύλια. Και το Λίτσο που τα έβαλε με τα τρωκτικά τον καθάρισαν σαν αβγό (ας πρόσεχε ο μ..κας) και οι υπόλοιποι συνεχίζουν να κάνουν "τη δουλειά τους" μια χαρά.
    Και ζουν αυτοί καλά και εμεις χειρότερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος16/4/13 16:18

    Μην μιλατε για ΜΕΛΕΤΕΣ εκει στον Αιγειρο γιατι "το ψαρι βρωμαει απο το κεφαλι" και εχει φτασει λογω Καλλικρατη και εξω απο τον Αιγειρο !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμος17/4/13 12:17

    Τα 2 τελευταια σχολια ειναι ( πραγματικα) ολα τα λεφτα. Μα ολα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Δημήτριος Κουτσογιάννης17/4/13 13:37

    Α ρε τι θυμήθηκα τώρα... φαντάζομαι ότι όλοι σας θα θυμάστε το απίστευτο σόου (το παρασκήνιο δε με τα ονόματα ακόμη μεγαλύτερο) στα εγκαίνια της γέφυρας Ρίου - Αντιρίου (γέφυρα Χαρίλαος Τρικούπης) τον Αύγουστο του 2004;
    Καλό είναι, λοιπόν, να είμαστε προσεκτικοί στη χρήση της λέξης "όραμα"... μα πάρα πολύ προσεκτικοί, αφήστε που η "παλαιότητα" της λέξης την κάνει πανάκριβη και "απλησίαστη¨, με όλη τη σημασία της λέξης, για όλους εμάς!!!

    Υ.Γ.: Προς θεού, δεν μέμφομαι τίποτε και κανέναν, απλά ας αφήσουμε επιτέλους τα όποια έργα να μιλήσουν από μόνα τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.