31.1.14

Ξαναχτύπησαν οι Θρακιώτες βουλευτές της ΝΔ … αυτή τη φορά για την επιδότηση εργασίας

Ερώτηση προς τους συναρμόδιους υπουργούς για την καταβολή επιδότησης εργασίας 12% σε επιχειρήσεις της Θράκης, κατέθεσαν οι βουλευτές της περιοχής, Ευριπίδης Στυλιανίδης (Ροδόπης), Αλέκος Κοντός (Ξάνθης) και Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος (Έβρου). Το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:
«Παρότι η επιδότηση εργασίας 12% των επιχειρήσεων της Θράκης είναι μια ενίσχυση θεσμοθετημένη από το 1976, έχει να καταβληθεί στις επιχειρήσεις από το Α’ εξάμηνο του 2010. Πέρα από το γεγονός ότι η μη καταβολή μιας θεσμοθετημένης ενίσχυσης προκαλεί προβλήματα ρευστότητας στις επιχειρήσεις της Θράκης, πρέπει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το φορολογικό νόμο, οι επιχειρήσεις την κατέγραψαν στα φορολογικά έσοδα του κάθε έτους που αυτή έπρεπε να καταβληθεί, με αποτέλεσμα να δημιουργούν πλασματική κερδοφορία και να φορολογούνται για αυτήν.
Δεδομένου ότι προεκλογική δέσμευση της Κυβέρνησής μας αποτέλεσε η έγκυρη καταβολή των οφειλών του κράτους προς τους ιδιώτες και τις επιχειρήσεις, αλλά και ο συμψηφισμός των οφειλών αυτών με αντίστοιχες οφειλές ιδιωτών και επιχειρήσεων προς το κράτος, ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:
1.   Πότε επιτέλους θα γίνει η καταβολή της επιδότησης εργασίας 12% στις επιχειρήσεις της Θράκης;

2. Προτίθεται η Κυβέρνηση να θεσμοθετήσει τον συμψηφισμό των οφειλών του κράτους προς επιχειρήσεις και ιδιώτες με αντίστοιχες οφειλές αυτών προς το κράτος;».

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος2/2/14 10:22

    Πέρα από την κλάψα "δώστε σε εμάς τους επαίτες Θρακιώτες" κτλ. η τεχνική πλευρά της ερώτησης είναι πολύ καλή και σοβαρή. Αν ΔΕΝ μας τα δίνετε, μη μας τα φορολογείτε τουλάχιστον. Πόσο δύσκολο είναι. ΑΚόμα καλύτερα. ΜΗΝ μας τα δίνετε, αλλά τουλάχιστον συμψηφίστε τις βεβαιωμένες υποχρεώσεις σας προς εμάς με τις βεβαιωμένες οφειλές μας προς εσάς. Πολύ συνοπτικό. Πολύ λογικό. Και χωρίς μασάλια και σάλτσες. ΜΕ την εξαίρεση της κλάψας που συγχωρείται γιατί είναι μια απλή γραμμή και μη ζητάμε πολλά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.