2.1.14

Σε ισχύ το 25ευρο για την εισαγωγή στα νοσοκομεία

Από την 1η Ιανουαρίου τέθηκε σε ισχύ το μέτρο για την καταβολή 25 ευρώ για κάθε εισαγωγή στα δημόσια νοσοκομεία. Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης διευκρίνισε ότι τα 5 ευρώ είναι το εισιτήριο για εισαγωγή και τα 20 ευρώ για τα νοσήλια, τα οποία θα εισπράττονται με την έξοδο του ασθενούς από το νοσοκομείο.
Παρά το νέο μέτρο, σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στον Ευαγγελισμό τόνισε ότι το νοσοκομείο, αλλά και πολλά στην χώρα, δεν διαθέτουν τον απαραίτητο μηχανισμό για την είσπραξη του ποσού.
Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να εκδοθεί με τη σειρά της και η εγκύκλιος για την είσπραξη του ενός ευρώ ανά συνταγή από τα φαρμακεία, καθώς προς το παρόν το σύστημα μέσω της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ) δεν είναι έτοιμο να λειτουργήσει.
Συγκεκριμένα, ο Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε ότι η είσπραξη του ενός ευρώ ανά συνταγή υπολογίζεται να ξεκινήσει στις 8 ή στις 10 Ιανουαρίου. Από την καταβολή του ενός ευρώ θα εξαιρεθούν οι χρονίως πάσχοντες. Ο κ. Γεωργιάδης διευκρίνισε, επίσης, ότι για το ποσό αυτό οι φαρμακοποιοί δεν θα φορολογούνται. Η εισφορά του ενός ευρώ ανά συνταγή που θα πληρώνουν οι ασφαλισμένοι θα αποδίδεται στον ΕΟΠΥΥ, ενώ με την εγκύκλιο που θα εκδοθεί θα καθορίζονται όλες οι λεπτομέρειες για την εφαρμογή του μέτρου.

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος2/1/14 18:00

    Στην Ευγενία την ξυλόκοτα την φάλτσα να τα δώσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.