15.12.13

Διορία στους «αιώνιους» φοιτητές μέχρι τον Ιούλιο αλλιώς διαγράφονται

Ασφυκτικά γεμάτα αναμένεται να είναι τα αμφιθέατρα στις προσεχείς εξεταστικές περιόδους, καθώς οι «αιώνιοι φοιτητές» έχουν διορία μέχρι την καλοκαιρινή εξεταστική για να πάρουν πτυχίο. Τα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα αποφάσισαν να βάλουν τέλος στην παγκόσμια αυτή ελληνική πρωτοτυπία και καλούν όσους είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα έως το 2003 να στρωθούν στο διάβασμα.
Υπολογίζεται ότι οι «αιώνιοι φοιτητές» στα ΑΕΙ είναι περίπου 180.000, δηλαδή, αισθητά περισσότεροι από τις 170.000,ενώ άλλοι 70.000 υπολογίζεται ότι είναι εγγεγραμμένοι στα ΤΕΙ.
«Θα βάλουμε εξετάσεις έως αργά τη νύχτα» ανέφερε αντιπρύτανης ακαδημαϊκών υποθέσεων μεγάλου ΑΕΙ, καθώς τα Ιδρύματα θα επιβαρυνθούν και από την πρόσφατη απόφαση του υπουργείου Παιδείας να επιτρέψει την εξέταση και μαθημάτων του εαρινού εξαμήνου τον Φεβρουάριο. Ο λόγος βέβαια για τον οποίο τα Ιδρύματα «καίγονται» να ξεμπερδεύουν με τους «αιώνιους» είναι πως η παρουσία τους, ή η απουσία τους, αποτελεί αγκάθι για την αξιολόγησή τους, όπως αναφέρει και η ετήσια έκθεση της Αρχής Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση (ΑΔΙΠ) για το 2013.

2 σχόλια:

 1. Ανώνυμος30/12/13 09:03

  Οι αργοπορημένοι φοιτητές δεν επιβαρύνουν οικονομικά το κράτος ούτε το κοινωνικό σύνολο, διότι από το έκτο έτος (ν συν 2) και μετά χάνουν όλα τα δικαιώματα της μέριμνας δηλαδή σίτιση, στέγαση στις ούτως ή άλλως εγκαταλελειμμένες εστίες, εισιτήρια, φάρμακα και προπάντων διανομή βιβλίων, που είναι ένα σκάνδαλο από μόνο του ως διανομή συγγραμμάτων (κουτσουρεμένων και ξεπερασμένων), Ο Έλληνας σπουδαστής πληρώνει αδρά από την τσέπη του για να μάθει γράμματα εάν και εφόσον τού έχει μείνει λίγο κουράγιο να μάθει σωστά μια επιστήμη. Με το νέο νόμο 4009/2011 οι παλαιοί φοιτητές δεν συνυπολογίζονται καν στον εγγεγραμμένο πληθυσμό των ιδρυμάτων και έτσι μειώνεται η δημόσια χρηματοδότηση, αφού υπολογίζονται πια μόνον οι “ενεργοί” φοιτητές, δηλαδή οι νεοεισαχθέντες. Δυστυχώς κάποιοι καλλιεργούν ένα όργιο φημών και διαδόσεων το οποίο εκφράζει μόνο την ασχετοσύνη και την κακοβουλία ψυχωτικών ανθρώπων που θέλουν να επιβάλουν στους άλλους τις δικές τους ιδεοληψίες. Και σε άλλες χώρες του κόσμου υπάρχουν καθυστερούντες σπουδαστές (κεντρική Ευρώπη, Ιταλία, σκανδιναβικές χώρες) με τη διαφορά ότι πληρώνουν δίδακτρα και ενδεχομένως σωστά κάνουν, ήδη από το πρώτο έτος. Η όποια κριτική ασκείται μέσα στην ελληνική κοινωνία δείχνει κομπλεξικά άτομα που δεν έχουν πώς να εκτονώσουν τον αυταρχισμό τους. Πολλοί ασχολούνται με τους συνδικαλισμένους φοιτητές αλλά αυτή είναι μία περιθωριακή μειοψηφία που κανείς δεν την παίρνει στα σοβαρά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος30/12/13 12:11

   Είσαι από άλλο πλανήτη. Ενδεικτικά δύο χοντράδες σου:

   1. οι συνδικαλιστές συνδιοικούν επί της ουσίας και αφενός νοθεύουν την καλή παράδοση και εξέταση των μαθημάτων και την καλή αξιολόγηση των φοιτητών και αφετέρου είναι συνένοχοι αν όχι αυτουργοί στην κακοδιαχείριση των κονδυλίων, ακόμα και των διοικητικής φύσης. Ασχέτως αν έχουν πολιτική απήχηση, στην πράξη έχουν μεγάλο ειδικό βάρος στη λειτουργία του Πανεπιστημίου και κατ' επέκταση της κοινωνίας και της εικόνας της χώρας.

   2. Η διόγκωση του αριθμού των αιώνιων φοιτητών αφενός νοθεύει τον επαγγελματικό ανταγωνισμό και τον επιστημονικό προγραμματισμό για θέματα παιδείας, αφετέρου είναι ο παρονομαστής στο κλάσμα "υπαλληλοι ή δαπάνες / φοιτητές" κάνοντάς το μικρότερο από όσο ισχύει στην πραγματικότητα ώστε να συγκελύπτεται η ... χαλαρή πολιτική απασχόλησης ημετέρων στο κράτος εν κράτει ανεξέλεγκτο ελληνικό πανεπιστήμιο.

   Γεια σου και καληνύχτα

   Διαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.