24.12.13

Πτώση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και άνοδο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει δημοσκόπηση στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ

Στο ίδιο επίπεδο με το ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται πλέον η ΝΔ στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ ενώ το ΠΑΣΟΚ συρρικνώνεται – με βάση την πανελλαδική τάση- όπως καταγράφεται στη δημοσκόπηση που διενήργησε η εταιρία  To the Point στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ.
Σύμφωνα με την μέτρηση, στο ερώτημα τι θα ψηφίσετε εάν γίνουν σύντομα βουλευτικές εκλογές,  η ΝΔ προηγείται με ποσοστό μόλις 2% του ΣΥΡΙΖΑ (16% έναντι 14,1%) ενώ το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται πλέον στο 5.1%. Η Χρυσή Αυγή βρίσκεται στο 5,6 % (τρίτο κόμμα πάνω από το ΠΑΣΟΚ), το ΚΚΕ δεν καταγράφει ιδιαίτερες απώλειες στο 4%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες βρίσκονται στο 3 % και η ΔΗΜΑΡ στο 2,3 %. Διαβάστε περισσότερα στοιχεία για την δημοσκόπηση.

13 σχόλια:

  1. με 45% αναποφασιστους??????
    η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ εχει τα μεγαλυτερα ποσοστα απο ολους
    σε αυτους που δηλωνουν αναποφασιστοι............
    χωρια που ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ψηφιζουν Μ Ο Ν Ο οι ΕΛΛΗΝΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος24/12/13 18:18

    Θέλω να γίνω αριστερός.
    Να γδέρνω, να μαδάω.
    Να τρέφομαι απ’ το καθεστώς,
    αυτό που … πολεμάω!

    Θέλω να γίνω αριστερός.
    Να παίρνω χορηγίες,
    επιδοτήσεις, αρπαχτές,
    κονδύλια, αργομισθίες.

    Θέλω να γίνω αριστερός
    και στη δεξιά μου τσέπη,
    να βάζω όσα ο λαός
    σε μια ζωή δεν βλέπει.

    Θέλω να γίνω αριστερός,
    χρυσά να ‘χω κουτάλια
    κι όταν μαζί μου διαφωνούν
    να σπάω και κεφάλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος25/12/13 16:18

      Μαλ'στα... ωστε οι αριστεροι τα κανουνε ολα αυτα ε?
      και για πες μας... σε ποια χωρα ακριβως τα κανουνε?

      ξερω ξερω... οι δεξιοι ουδεποτε τα κανανε αυτα! γι αυτο και τους ψηφισες περυσι! ειναι τιμιοι ανθρωποι (βλ. Τομπουλογλου), εργατικοι (βλ. Μουρουτης) και κυριως δεν τρεφονται απ το καθεστως το οποιο πολεμανε (βλ. Αδωνις) κτλ κτλ κτλ
      Ή μηπως επειδη οι δεξιοι εξ ορισμου τα κανουνε οοοολα αυτα, γι αυτο και τους ψηφισες περυσι? ε?

      Anyway... τη χριστοπαναγια σου δεν θα την ακουσεις για τα λαμογια της Δεξιας, που προφανως γκαβλωνεις οταν τα βλεπεις - θα την ακουσεις για την τελευταια πούτσα του """ποιηματος""" σου:
      "όταν μαζί μου διαφωνούν να σπάω και κεφάλια"

      - αν εχεις ΑΡΧΙΔΙΑ, αυτο να πας να το πεις στη χηρα και στα ορφανα του Νικου Τεμπονερα, τον οποιο ο ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ Καλαμποκας του ελιωσε το κεφαλι... οχι, δεν εγινε το αυτο που λεει το """ποιημα""" σου - εγινε το ακριβως αντιθετο. Βασικα, μια ζωη γινεται το αντιθετο: οι δεξιοι σκοτωνουν αριστερους - κι εσυ τους καμαρωνεις και συναμα "καταδικαζεις τη βια" (των θυματων!)
      Γιατι το κανεις? γιατι μια ζωη εισαι με αυτον που δερνει, τοσο απλο...

      αει μπούλο τωρα, παρε και τον επισης κομμουνιστοφάγο ISAAK SOLOMOΥ και πατε καπου ησυχα να γαμηθειτε για το νεον ετος...

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος25/12/13 17:59

      Μη γίνεσαι αριστερός
      ψήφισε Στυλιανίδη
      οι δεξιοί να διορίζονται
      κι εσύ τσίμπα ένα αρχ***

      (δημώδες άσμα, από τη αγρογή βγαλμένο...)

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος26/12/13 12:11

      Συριζάκια τσούζει η αλήθεια. Αφήστε τη γνωστή σας μέθοδο της θυματοποίησης και της διαστρέβλωσης και κατανοήστε ότι ο κόσμος ξέρει:

      -ότι οι τομπούλογλου του ΠΑΣΟΚ έχουν μετακομίσει στο ΣΥΡΙΖΑ, εκτός από τους βέρους δεξιούς της αρπαχτής που τους κάνατε μάγκες εσείς διαλύοντας την δημοκρατική παράταξη, και οι οποίοι ΦΥΣΙΚΑ και επιβιώνουν στη μοιρασιά των θέσεων στην κυβέρνηση αφού κάνατε πανίσχυρο το Σαμαρά με τη στάση σας εναντίον του ΠΑΣΟΚ και του ΓΑΠ

      -ότι καλύτερα ΣΤυλιανίδης και Τομπούλογλου παρά Σταλιν, Ζίζεκ, τσουκαλάς και Κιμ γονγκ ουν

      τα "κομμουνιστοφάγοι" αλλού

      να πάει να σαλτάρει κάθε Χαυγίτης, το να συμφωνούμε εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ δε μας κάνει και τακίμια, τακίμια είστε εσείς, ΣΥΡΙΖΑ και ΧΑ με τους Ανελ στο λαϊκιστικό αντιμνημονιακό σας μέτωπο που αντιστέκεται σφοδρά στις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις με πολλά ψέμματα και πολλές ευχές για ... καλή ζωή του έλληνα και του ευρωπαίου

      Τα περί επιρροής στον κόσμο αλλού. Κάθε θαύμα κρατά ελάχιστες μέρες και το "θαύμα" που υπόσχεται ο ΣΥΡΙΖΑ δε θα κρατήσει παρά λίγες ώρες πανηγυρισμών. Ο κόσμος με βαριά καρδιά και πολύ πίεση από τους Παπαδάκηδοαυτιάδες και τους ΧατζηνικολοΛαζόπουλους, πιάνεται από τα μαλλιά του όπως όλοι οι πνιγμένοι. Ωστόσο θα ξαναγυρίσει στη σιγουριά του σωσίβιου από το οποιο θα κρατιεται αρκετά χρόνια πριν ξαναγυρίσει το κατάστρωμα ενός πλοίου για να ξαναγυρίσει μετά από πάρα μα πάρα πολύ καιρό στη στεριά.

      τότε που ο τσίπρας και οι σκατοαναρχικοί του σαλεμένοι (που είναι και ... διαβασμένοι) θα είναι μια απλή ανάμνηση σαχλαμάρας

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος26/12/13 12:15

      Όσο αλήτης είναι ο Τομπούλογλου για τις μίζες του τόσο αλήτης είναι ο λαός που δέχεται να υποτάσσεται μετά την εξαγορά του από επιδόματα της αριστεράς για να ... "επιβιώνει" ο καημένος.

      Μόνη λύση η δημιουργία. Και αυτή είναι μαλωμένη με τους αριστερούς.

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος24/12/13 18:29

    Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα θεσπίσει με ένα νόμο και ένα άρθρο τρεις φορές το χρόνο Χριστούγεννα ώστε να υπάρχει τριπλό δώρο Χριστουγέννων! Ενώ όσοι είπαν τα κάλαντα στην Κουμουνδούρου πήραν φάκελο με πρόσληψη για όταν γίνει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ.

    Μετά από αυτές τις εξελίξεις, αναμένεται γενικά αύξηση του ποσοστού του ... "κινήματος" σε όλη την χωρα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος24/12/13 18:30

    Απο το εγκριτο περι τα ΝΔημοκρατικα Antinews: Στις περιφέρειες η κατάσταση είναι καλύτερη με μόνη σημαντική εκκρεμότητα την Αττική, όπου είναι σχεδόν βέβαιο ότι δεν θα στηριχθεί ο νυν περιφερειάρχης Γιάννης Σγουρός. Η ΝΔ θα στηρίξει και πάλι τους Κώστα Αγοραστό στην Θεσσαλία, Αλέκο Καχριμάνη στην Ήπειρο, Γιώργο Δακή στην Δυτική Μακεδονία, τον Απόστολο Τζιτζικώστα για την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας (εκτός και εάν διεκδικήσει το δήμο Θεσσαλονίκης), τον Σπύρο Σπύρου στα Ιόνια Νησιά.
    Στην περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, έχει ανακοινώσει υποψηφιότητα ο πρώην υφυπουργός Θανάσης Γιαννόπουλος που επιμένει ότι δεν θα αποσυρθεί.
    Στην περιφέρεια Πελοποννήσου, δεν θέλουν να συζητάνε στο Μαξίμου το όνομα του νυν περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη και κάποιοι έχουν προτείνει τον δήμαρχο Χαϊδαρίου και πρώην πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Δημήτρη Μαραβέλια.
    Για το Νότιο Αιγαίο προβάδισμα ισχυρές πιθανότητες έχει ο πρώην βουλευτής Γιάννης Παππάς και στο Βόρειο Αιγαίο η επιλογή θα γίνει μεταξύ της Χριστιάνας Καλογήρου και του Παύλου Βογιατζή.
    Στην Κρήτη μάλλον θα επιλεγεί μη Κρητικός, ο πρώην περιφερειάρχης, Σεραφείμ Τσόκας, μια επιλογή που ήδη συναντά αντιδράσεις, διότι η ΝΔ εμφανίζεται να μην έχει πρόσωπο από το νησί ικανό να διεκδικήσει την περιφέρεια. Απουσιαζει η Π.Α.Μ.Θ. γιατι αραγε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος24/12/13 18:34

    Μέρες που είναι, εύχομαι σε όλους ειλικρινά, στα μελλοντικά Χριστούγεννα, τα πλεονάσματα να τρέχουν πια από τα μπατζάκια μας και οι δημόσιοι υπάλληλοι, που εν τω μεταξύ θα έχουν πολλαπλασιασθεί, να πηγαίνουν ξανά κατά λεφούσια στη Βιέννη για παραδοσιακά Χριστούγεννα (φυσικά με γκρουπ των επιχορηγούμενων πολιτιστικών συλλόγων των υπουργείων...).

    Εύχομαι η δοξασμένη ιαχή «ρε μ***!» θα είναι και πάλι η πιο ευδιάκριτη που θα ακούγεται μέσα στη βαβυλωνία του Harrod’s στο Λονδίνο και όλοι θα έχουμε ξαναβρεί αυτό που εννοούμε, αλλά δεν τολμάμε να παραδεχθούμε, όταν μιλάμε για κάποια Ελλάδα «που μας αξίζει» και μας τη στέρησαν οι Εβραίοι, οι μασόνοι, ο ΓΑΠ κλπ "εξαποδώ" , και πιθανώς θα ξανααπολάυσουμε με ένα νόμο και ένα άρθρο. Αλλά μόνο με ΕΝΟΤΗΤΑ (προπαντός...) και ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑ (αλίμονο...) και ΠΟΛΥ ΔΟΥΛΕΙΑ (αυτό μην το δένεται πολύ...) και με τον ΑΛέκση αρχηγό και νικητή των εκλογών!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος24/12/13 18:41

    Ψηφίστε ΣΥΡΙΖΑ ρε!!! Τουλάχιστον αυτοί είναι ήδη χορτάτοι και μπορεί να σας λυπηθούν και να μη σας κλέψουν τόσο πολύ...

    Τώρα βέβαια, αν μας ρωτήσει κανείς πότε και ΠΩΣ τα έβγαλαν τα λεφτά εφόσον "δεν κυβερνήσανε", μπορεί να μας το πουν οι born-again ατσαλάκωτοι δημοσιογράφοι με τους φωνακλάδες φίλους.

    Σίγουρα, υπάρχει ο μαστουρωμένος μεταμοντέρνος αναρχοαυτόνομος, "ανένταχτος" νεολαίος που ούτε ο ίδιος καταλαβαίνει πόσο ΛΑΘΟΣ είναι όταν αναπαράγει κάποια ωραία πράγματα που όλοι ζήσαμε, σε λάθος τόπο και λάθος χρόνο, και τα μετατρέπει σε ιδεολογική κοπριά ψεκάζοντας τα με σπρέι εδώ και εκεί, λες και επανάσταση σημαίνει να καταστρέφεις τον πολιτισμό. Αυτός όμως δικαιούται το ελαφρυντικό της αγνοίας λόγω του νεαρού της ηλικίας.

    https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/1492307_10201749303553303_1953197808_o.jpg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος25/12/13 16:21

      Γι' αυτο οοοολο θα ψηφισουμε ΝΔ-ΧΑ!!! εχουν πολυ περισσοτερα σε καταθεσεις και κυριως, ξερουμε πολυ καλα ΠΩΣ τα βγαλανε!!!
      Ζητω η πατρις λεμεεεε!!!! :-))

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος26/12/13 12:14

      Το να μην ψηφίσει κάποιος ΣΥΡΙΖΑ δε σημαίνει ότι θα επιλέξει ΝΔ, πολύ περισσότερο ΧΑ. Αυτά είναι λογάκια των τρολ του επίσημου και ανεπίσημου συριζα για να διαστρεβλώσουν την αλήθεια και να θολώσουν τα νερά.

      ΣΥΡΙΖΑ - Ανελ - ΧΑ, χέρι χέρι στη μάχη της συντήρησης

      Η ΝΔ αφού τα σκάτωσε, έκανε κωλοτούμπα και καρπώνεται καρπούς πολιτικούς που δεν της αξίζουν σαν εκπρόσωπος της υπεύθυνης ΕΛλάδας. Θα καταρρέυσει αλλά όχι υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε της ΧΑ.

      Για την ακρίβεια, είτε ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει τη μεγάλη κωλοτούμπα κι αυτός είτε θα τον λιντσάρει ο κόσμος είτε και τα δύο. Το παιχνίδι για τον Αλέκση είναι χαμένο ότι κι αν γίνει. Το ερώτημα είναι αν θα επιβιώσει η χώρα από την ταλαιπωρία να δοκιμάσει ΚΑΙ τον Αλέκση να το παίξει φίλος του λαού.

      Διαγραφή
  7. Ανώνυμος25/12/13 10:29

    Το 50% του κόσμου (και βάλε, και βάλε, και βάλι κι άλλο, και βάλε και πάλι...) σε ΟΛΗ την Ελλάδα είναι ΠΑΣΟΚ.

    Ο "μικρός" νέος δικομματισμός της σαχλαμάρας και των δήθεν κινήσεων αντιμετώπισης της κρίσης, έχει εγκλωβίσει στα ανεπαρκή οχήματα ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, πολλες "παρθένες" ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ ολέ, που δεν ήξεραν οι καημένοι τι φρούτα ήταν κάμποσοι ΠΑΣΟΚοι επώνυμοι, και το ανακαλύπτουν τώρα. Και κάποιοι πιο τρελαμμένοι είναι και χρυσαγίτες "για να δίνουν χαστούκια στο παλιό πολιτικό σύστημα που μας πρόδωσε και καλά".

    Όλοι ΠΑΣΟΚ είναι και δηλώνουν άλλα κόμματα είτε για εκτόνωση, είτε γιατί είναι και εκατομμυριοστή φορά αφελείς, είτε γιατί κάτι νομίζουν ότι κάτι κάνουν για το κακό που μας βρήκε.

    Λόγω συνθηκών και όχι λόγω κάποιας συγκροτημένης σκέψης για συλλγική και ατομική ανακούφιση και προκοπή, πολλοί τολμούν να ψωνίσουν από το ράφι του ΣΥΡΙΖΑ, της ΧΑ και της ΝΔ αν και βέροι, καταπράσινοι ΠΑΣΟΚοι. Κάτι σαν τα σκόρδα εναντίον του βρυκόλακα ένα πράμα. ΜΕ το σκηνικό του μικρού διπολισμού να αυτοαναπαράγεται αλλά και να εξωαναπαράγεται (π.χ. από επαγγελματίες δημοσιογράφους). Και με τη συμβολή κάποιων που είναι απλά "αντί"

    Είσαι αντισυριζα; Με πολύ βαριά καρδιά το ρίχνεις ΝΔ. Εισαι αντιΝΔ; Με πολύ βαριά καρδιά το ρίχνεις ΣΥΡΙΖΑ.

    Στο βάθος σου; Στη νοοτροπία σου; Στις πολιτικές σου αφετηρίες; Είσαι ... ΠΑΣΟΚ. Παραταξιακός δημοκράτης κεντροαριστερός με ευρύτερες ανησυχίες, κοσμοπολιτισμό, υπομονή, ανοχή, λογική. Με κατανόηση προσχημάτων και κόκκινων γραμμών. ΜΕ υπευθυνότητα αλλά και πολλές φορές φρούδα ελπίδα, αλλά ελπίδα, από εκείνο το καύσιμο δλδ που κάνει την κοινωνία και την οικονομία να δουλεύουν. Εκείνη την χαρά της ζωής που πιέζει για ... χρήμα για να επαληθευτεί. Έστω και δανεικό. Έστω και χωρίς αντίκρισμα. Ο κεντροαριστερός είναι αρκετά ικανός να το σώσει το μαγαζί. Ξέρει. Θέλει. Μπορεί.

    Προς το παρόν ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, 58 και 75, 7 και 11 κτλ χαρίζουν το μαγαζί της κεντροαριστεράς στον κανένα, στο ΣΥΡΙΖΑ και τη "σοβαρή" ΝΔ, το αντίβαρο των σαλεμένων του ΣΥΡΙΖΑ δυστυχώς.

    Καλά χριστούγεννα και καλή φώτιση στα Φώτα.

    Θα περάσει πολύ δύσκολα ο τόπος αλλά θα ψιλοσωθεί σε καμιά 10ετία από την κεντροαριστερά του ΠΑΣΟΚ όπως πάντα, με τη συμβολή:

    -των πετρελαίων όταν τα βγάλουμε και βγάλουν κέρδος
    -των ικανοτήτων του λαού που ΑΠΟ ΑΝΑΓΚΗ, θα βγουν τελικά στην επιφάνεια
    -της γεωστρατηγικής θέσης που θα ξαναδώσει αφορμές να μας "νοικιάζουν" διεθνώς

    Καλές γιορτές και μη ξεχνάτε ΝΔκράτες να ανάβετε λαμπάδες στους Αλέκσηδες και Laughαζάνηδες. Και εσείς του ΣΥΡΙΖΑ να ανάβετε λαμπάδες στους σαλεμένους δημοσιογράφους που διογκώνουν αντισυστημικά κάθε μεταρρυθμιστική προσπάθεια "αφού εσείς δεν κυβερνήσατε ποτέ". Και να ευχαριστείτε τους δειλούς ΠΑΣΟΚους της ΝΔ που απλά διαχειρίζονται αλλά δεν κυβερνούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.