15.12.13

Σύσκεψη για τα προβλήματα των πατατοπαραγωγών στην ΠΕ Δράμας

Σύσκεψη για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πατατοπαραγωγοί της περιοχής Περιθωρίου πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου στη ΠΕ Δράμας.
Επισημαίνεται πως στο αγρόκτημα Περιθωρίου μια έκταση 2000 στρεμμάτων έχει τεθεί εδώ και δύο χρόνια σε καραντίνα, η οποία αναμένεται να παραταθεί για τουλάχιστον ένα χρόνο ακόμη, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία ανάπτυξης νέων ανθεκτικών ποικιλιών πατάτας που θα δώσουν οριστική λύση στο πρόβλημα της περιοχής επιτρέποντας εκ νέου την καλλιέργεια.
Στη σύσκεψη, το συντονισμό της οποίας είχε ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας Γιάννης Ξανθόπουλος, συμμετείχαν ακόμη ο Βουλευτής κ. Κυριαζίδης, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Ζιμπίδης και Ματζιάρης, υπηρεσιακοί παράγοντες της ΠΕ Δράμας και πλήθος αγροτών από το Περιθώρι. Μετά από εκτενή διάλογο και αφού υπήρξε λεπτομερής εξέταση όλων των παραμέτρων του ζητήματος, αποφασίστηκαν τα παρακάτω:
  • Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Δράμας, ως αρμόδια υπηρεσία, θα εξαντλήσει κάθε περιθώριο περιορισμού της έκτασης της περιοχής που θα συνεχίσει να βρίσκεται υπό καθεστώς καραντίνας.
  • Ο Βουλευτής κ. Κυριαζίδης ανέλαβε να έρθει άμεσα σε επαφή με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, προκειμένου να δοθεί λύση στο θέμα της καθυστέρησης των αποζημιώσεων προς τους αγρότες των οποίων τα χωράφια βρίσκονται στην περιοχή που έχει τεθεί σε καραντίνα.
Επισημαίνεται ότι η Περιφερειακή Ενότητα Δράμας έχει ήδη δημοπρατήσει το έργο κατασκευής τάφρων προστασίας, οι εργασίες για την κατασκευή των οποίων θα αρχίσουν στις αρχές του 2014. Επιπλέον έχει συνδράμει με την παροχή οικονομικών και άλλων διευκολύνσεων στην αντιμετώπιση του προβλήματος από την πρώτη στιγμή της εμφάνισής του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.