22.12.13

2,5% προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ στη δημοσκόπηση της Pulse

Άμεσα εισπράττει το πολιτικό κόστος των επιλογών της η κυβέρνηση. Η υπεροφορολόγηση των ακινήτων και η διάλυση της κοινωνικής συνοχής στο πλαίσιο της επίτευξης των μνημονιακών υποχρεώσεων δεν γίνονται ανεκτά από την κοινωνία. Την κατάσταση αυτή καταγράφει η νέα δημοσκόπηση της Pulse για την Εφημερίδα των Συντακτών.
Ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται στην πρόθεση ψήφου με 22,5% και ακολουθεί η ΝΔ με 20%. Τρίτο κόμμα παραμένει η Χρυσή Αυγή με 11,5%, ενώ το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ ισοψηφούν με ποσοστό 5,5%. Στην επόμενη θέση οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 4,5% και η ΔΗΜΑΡ με 3%.
Η όλη δυσαρέσκεια του κόσμου από τους χειρισμούς της κυβέρνησης, φαίνεται και από την πρόθεση ψήφου, καθώς με αναγωγή επί των εγκύρων ψηφοδελτίων ο ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει ποσοστό 25%, ενώ η ΝΔ έπεται με 22,5%. Η Χρυσή Αυγή 13%, το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ συγκεντρώνουν από 6,5%. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 5% και η ΔΗΜΑΡ 3,5%.
Στην παράσταση νίκης και στο ερώτημα αν την επόμενη Κυριακή γίνονταν εκλογές ποιο κόμμα θα κέρδιζε ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει το 47% των θετικών απαντήσεων, έναντι 33% για τη ΝΔ. Στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία ο Αντώνης Σαμαράς έχοντας ήδη το πλεονέκτημα, καθώς είναι ήδη πρωθυπουργός, συγκεντρώνει το 29% των θετικών απαντήσεων, έναντι 25% που στηρίζει Αλέξη Τσίπρα. Ωστόσο, το ποσοστό των ερωτηθέντων που δεν θεωρεί κανένα από τους δύο ως κατάλληλο ανέρχεται σε 43%.

8 σχόλια:

  1. Ανώνυμος22/12/13 10:44

    Καταπληκτικοί οι συριζαίικοι σχολιασμοί στις δημοσκοπήσεις. Προφανώς διογκώνουν ότι (νομίζουν) ότι τους συμφέρει και αγνοούν τα πλέον προφανή:

    1. Την χύμα αγανάκτηση που καλλιέργησαν και οδηγεί κόσμο πολύ στη ΧΑ
    2. Το τεράστιο ποσοστό (ΜΕ αναγωγή!!!!) της εκτιμησης ψήφου για το ΣΥΡΙΖΑ στο ... 25% π.χ. σε αυτήν τη δημοσκόπηση (ακόμα πιο κάτω κι από το ποσοστό της δεύτερης Κυριακής του 2012!!!)
    3. Σε όλες τις δημοσκοπήσεις οι πολίτες ομολογούν ότι 60% χονδρικά δεν θέλει πρόωρες εκλογές, ή ότι κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ επιθυμούν 20% λιγότεροι από αυτούς που θα τον ψηφίσουν, ενώ κυβέρνηση με κορμό τη ΝΔ το 50+% (γεγονός θλιβερό όσον αφορά και αυτούς τους Λιαποαγροφυλακοπολύδωρες) από αυτούς που θα την ψηφίσουν.
    4. Το γεγονός ότι η χώρα καταρρέει μέσα στους μύθους της και τη σαχλαμάρα όλων μας με μόνη πρόταση "πεινάμε καλέ δώστε μας δουλειά και επίδομα" χωρίς κανείς να μπορεί να εγγυηθεί μια νέα κοινωνική συμφωνία του πού πρέπει να δουλεύει ο κόσμος, πότε, ποιος κόσμος, με ποια κριτήρια και με τι συλλογική ρεαλιστική αναπτυξιακή πρόταση. Άραγε σε δημοσκόπηση για αυτά τι θα απαντούσε ο .... "έλληνας" ο μέγας "αδικημένος" από το ... "νεοφιλελευθερισμό" που "σαρώνει"...

    Κι όλα μαζί 11-8-8-8. Τυχαίο; Δε νομίζω!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος22/12/13 12:06

    ΣΚΗΝΙΚΟ ΑΚΥΒΕΡΝΗΣΙΑΣ!
    ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗΣ: ΟΧΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΥΝΤΟΜΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος22/12/13 22:01

      Για να μας δουλεύουν οι σαμαροβενιζέλοι κι ο τσιπράκος απέξω να γκαρίζει.Εκλογές να καθαρίσει το τοπίο και να δοκιμαστούν όλοι.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος23/12/13 08:55

      Λογική αριστερού:
      -Θέλω ΕΣΥ να πληρώνεις για τον Μπολιτισμό που σου δίνω της ΕΡΤ, γιατί νομίζω ότι είμαι ανώτερος και ότι πρέπει να με πληρώνεις και να λες και ευχαριστώ και από πάνω.
      -Θέλω ΕΣΥ να πληρώνεις την εκπαίδευσή μου, γιατί αν δεν το κάνεις είσαι "άπληστος" και "φασίστας" που θες να κρατάς τα λεφτά που έβγαλες με το αίμα και τον ιδρώτα σου.
      -Θέλω ΕΣΥ να χαραμίζεις τη ζωή σου σε πανεπιστήμια που βρίσκονται υπό κατάληψη τη μισή χρονιά, για να μπορώ εγώ να νιώθω καλά με τον εαυτό μου λέγοντας ότι κάνω κοινωνικούς αγώνες.
      -Θέλω ΕΣΥ να οργανώνεις την παραγωγή, για να κάθομαι εγώ ο υπαλληλάκος, με τη δουλίτσα μου, να πηγαίνω μετά σπίτι και να τελειώνει η μέρα μου, ενώ για σένα το άγχος θα συνεχίζεται μέρα-νύχτα μην τυχόν και πέσεις έξω.
      -Θέλω ΕΣΥ να σκάσεις και να σκέφτεσαι, να καινοτομείς, να δουλεύεις, να παράγεις πλούτο, ενώ εγώ θα λέω πόσο σκατά είναι το σύστημα που μου δίνει αυτόν τον πλούτο.

      Με άλλα λόγια θέλω ΕΣΥ να είσαι το κορόιδο και ΕΓΩ να είμαι εκείνος που θα ευχαριστείς για το "έργο" που κάνω ΜΕ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΛΕΦΤΑ, ΜΕ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΑΙΜΑ, ΜΕ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΙΔΡΩΤΑ. Λέγομαι συνδικαληστής, σοσιαληστής, αναρχοκάπηλος παρακρατικός, τσιράκι των ναζί και των κόκκινων, ένα κατακάθι της κοινωνίας που φοβάται να πει αντρίκια ότι ο ίδιος ευθύνεται για την κακομοιριά του.

      ΑΥΤΟΣ είναι ο σοσιαλισμός σας

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος23/12/13 08:43

    Επειδή οι μνημονιακοί είμαστε και πικρόχολοι, σας το σημειώνω τελευταίες μέρες του χρόνου, να το έχετε να πορεύεστε:

    οι "Δεν Πληρώνω" που καμώνεστε τον αντιστασιακό, τουλάχιστον δεν πληρώνατε πάντα, οι περισσότεροι είσαστε μόνο "Εισπράττω".

    Εμείς του Κινήματος "Πληρώνω", θα το κόψουμε να πληρώνουμε όταν ανέβει επάνω ο ΣΥΡΙΖΑ. Κι όταν κάνουμε ταμείο, δεν θα σας σώσει ακόμα και το 50% στις εκλογές.

    Στοίχημα οι φόροι μιας χρονιάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος23/12/13 08:45

    161 δις χάθηκαν στο ελληνικό χρηματιστήριο και δεν μίλησε κανένας.

    100 δις μας χάρισε η τρόικα, και ακόμα μεμψιμοιρούμε και κτυπάμε τα στήθια μας που δεν ήταν παραπάνω.

    Αλλά ζητάμε 70 ΔΙΣ (όπως λένε οι Γλέζοι και οι σύμμαχοί τους οι Καμμένοι) για γερμανικές αποζημιώσεις.

    Να δίνουμε 11,8 ΔΙΣ έκτακτο φόρο, όπως έχει σχεδιαστεί για το 2014 μας πέφτει βαρύ. Να μας φορολογούν με 1 ευρώ το τετραγωνικό το βρίσκουμε άδικο. Να πληρώνουμε 3.000 το τετραγωνικό σε κάθε κρεατέμπορα που έγινε εργολάβος το βλέπαμε δίκαιο.

    Συμπέρασμα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος23/12/13 08:48

    αληθινή ιστοριούλα ,που δείχνει πόσο κάφροι, ηλίθιοι ,απαίδευτοι κι αχώνευτοι είμαστε σα λαός και γιατί ο κατήφορος δεν έχει τελειωμό.
    Πασόκος κοπρίτης. ΔΥ (δεν πατουσε ποτε στη δουλειά του), έλεγε "πασοκ ρε και Ανδρέας για πάντα, γιατί μας έκανε να τρώμε στο ίδιο εστιατόριο με τον Βαρδινογιάννη"
    Καφρολαός , καφρολαός, καφρολαός, καφρολαός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος23/12/13 08:48

    βαρυσήμαντη συνέντευξή του Σωτήρη Χατζηγάκη, όπου είναι ιδιαίτερα καυστικός εναντίον του Σαμαρά και της κυβέρνησης.
    Σε αναγκάζει ακόμη ένας ηλίθιος, να νοιώσεις συμπάθεια για την κυβέρνηση.
    Αν βγεί κι ο Λιάπης να μιλήσει φιλολαϊκά ,με βλέπω μέχρι να στηρίζω Σαμαροστουρνάρα.
    Αν δε διαφοροποιηθεί κι ο Πάκης ο Παυλόπουλος, μέχρι που θα τρέχω στις πλατείες με σημαίες της ΝΔ .
    Λυπηθείτε με.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.