23.12.13

Προαιρετική η λειτουργία των καταστημάτων στη Ροδόπη την Κυριακή 29 Δεκεμβρίου

Μετά από απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης επιτρέπεται προαιρετικά η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων στην ΠΕ Ροδόπης, μεταξύ άλλων Κυριακών, και την ερχόμενη Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2013, ως τελευταία Κυριακή του έτους πριν την ημέρα της Πρωτοχρονιάς. Προϋποθέσεις για την ανωτέρω προαιρετική λειτουργία είναι:
• τα εμπορικά καταστήματα να έχουν συνολική επιφάνεια εμβαδού, όπως αυτό αναγράφεται στο λογαριασμό παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, μέχρι διακόσια πενήντα (250) τετραγωνικά μέτρα,
• να μην ανήκουν υπό οποιαδήποτε νομική σχέση σε αλυσίδα καταστημάτων, εξαιρουμένων των περιπτώσεων συμβάσεων δικαιόχρησης (franchise),
• να μην λειτουργούν με συμφωνίες συνεργασίας τύπου «κατάστημα εντός καταστήματος» («shops−in−a−shop») και να μην βρίσκονται σε εκπτωτικά καταστήματα («outlet»), εμπορικά κέντρα ή εκπτωτικά χωριά.
Σύμφωνα με την παράγραφο 4 του άρθρου 21 του Ν. 4177/2013 (ΦΕΚ 173/Α’/08-08-2013): «Σε όσους παραβαίνουν τις προϋποθέσεις που τίθενται στο άρθρο 16, σχετικά με τη λειτουργία τις Κυριακές των εμπορικών καταστημάτων που προσδιορίζονται σε αυτό, επιβάλλεται σε βάρος των υπευθύνων πρόστιμο ποσού ίσου με το 1% του ετήσιου κύκλου εργασιών και πάντως όχι κατώτερο από δέκα χιλιάδες (10.000) ευρώ, ανάλογα με τη βαρύτητα και τη συχνότητα της παράβασης».
Η Διεύθυνση Ανάπτυξης της ΠΕ Ροδόπης είναι μία από τις αρμόδιες Υπηρεσίες για τον έλεγχο τήρησης και εφαρμογής των παραπάνω διατάξεων και προϋποθέσεων και φροντίζει, μέσω σχετικών ελέγχων, για τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας της αγοράς και σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.