13.12.13

Δίωξη 15χρονου μαθητή από την Κομοτηνή για συμμετοχή σε διαδήλωση στις Σκουριές

Την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου, άντρες της ασφάλειας πηγαίνουνε στο σπίτι μαθητή λυκείου στη Κομοτηνή για να παραδώσουν χαρτί το οποίο τον καλεί να παρουσιαστεί, σήμερα, στις 13 Δεκεμβρίου, στον ανακριτή για να δώσει κατάθεση όσο αναφορά τη συμμετοχή του σε διαδήλωση στις Σκουριές Χαλκιδικής στις 21 Οκτωβρίου 2012.
Ένα λεωφορείο διαδηλωτών από Κομοτηνή ανταποκρινόμενο στο κάλεσμα των κατοίκων της Ιερισσού ξεκίνησαν για να συμμετάσχουν στη διαδήλωση κατά των μεταλλείων. Πριν την Ιερισσό έξω από το χωριό Ολυμπιάδα η αστυνομία σταμάτησε για έλεγχο το λεωφορείο παίρνοντας τα στοιχεία όλων και κάνοντας δύο προσαγωγές για κατοχή ασφυξιογόνων μασκών. Κατά τη διάρκεια της πορείας κοντά στις εγκαταστάσεις της εταιρείας ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις (ματ, ασφαλίτες κτλ) σταμάτησαν τη πορεία των χιλιάδων διαδηλωτών όπου κάποιοι προσπάθησαν να διαπραγματευτούν τη διαδρομής της πορείας και οι υπόλοιποι φώναζαν συνθήματα.
Ξαφνικά έπιασε φωτιά στο δάσος πίσω από τη πρώτη διμοιρία την οποία προσπάθησαν να την σβήσουν και σύντομα έφτασε πυροσβεστικό όχημα που την έσβησε καθώς ήταν μικρής έκτασης. Το γεγονός αυτό αποδιοργάνωσε το κόσμο και έδωσε την ευκαιρία στα ματ να επιτεθούν. Ακολούθησε εκτεταμένη χρήση χημικών σε ευθεία βολή, κυνηγητό των διαδηλωτών και επίθεση στα πλάγια της πορείας από διμοιρία που ήταν κρυμμένη. Μέσα σε αυτόν το πανικό ο μαθητής έχασε το πορτοφόλι του που περιείχε και την ταυτότητα του. Τελικά το πορτοφόλι του βρέθηκε από την αστυνομία και κρατήθηκε όλον αυτό το καιρό και έπειτα από ένα χρόνο και παραπάνω καλείται να απολογηθεί στον ανακριτή κατηγορούμενος για «απείθεια» και «στάση».
Για ακόμα μία φορά το κράτος κάνει ότι μπορεί για να εξασφαλίσει την ομαλή λειτουργία μιας επιχείρησης καταστρέφοντας ένα ολόκληρο οικοσύστημα και εξουδετερώνοντας οποιαδήποτε τους εμποδίζει, ακόμα και έναν ανήλικο μαθητή. Αυτή η τακτική της τρομοκρατίας χρησιμοποιήθηκε ενάντια προς όλους τους κατοίκους της Ιερισσού και πρόσφατα ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε τους αγωνιζόμενους ανθρώπους ως εγκληματική οργάνωση εξισώνοντας τους με την ναζιστική συμμορία της χ.α. Το σύστημα χρησιμοποιεί τον έλεγχο του φόβου και της τρομοκρατίας μέσω της βίας και των δικαστικών διώξεων έτσι ώστε όποιος διαφωνεί και αντιδρά να φοβάται πλέον και όλο και περισσότεροι να κάθονται απαθείς σε ότι διαφωνούν περιμένοντας μεσσίες να τους σώσουν.
Η αλληλεγγύη και ο συνεχής αγώνας για Γη και Ελευθερία πρέπει να είναι η απάντησή μας, η Ισότητα, ο Σεβασμός, οι Αντιιεραρχικές δομές και η Αυτοοργάνωσή μας.
ΥΓ: Όσο για την βιαιότητα των μπάτσων αλλά και για των αγώνα κατά των μεταλλείων ενημερωθείτε στο antigoldgr.org και στο utopia-ad.org στη κατηγορία περιβάλλον/ζώα. Ενδεικτικά αναφέρουμε 2 περιστατικά: ματατζής σπάει το μπαμπρίζ αυτοκινήτου 66χρονου και πετά μέσα δακρυγόνο ενώ άλλος αναγκάζει 55χρονη γυναίκα να γονατίσει σπάζοντάς της με κλωτσιά τον αστράγαλο της.

Αναρχικό Στέκι Utopia A.D.

3 σχόλια:

  1. Ανώνυμος13/12/13 10:34

    Για τη βόμβα στο εξοχικό Σημιτη o μόνος που εχει άλλοθι είναι o Καραμανλής,είχε στηθεί στην ουρά απ' τα ξημερώματα για να πάρει το playstation4.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος13/12/13 10:46

    ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΣΜΟ..
    ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΕΞΑΝΔΡΑΠΟΔΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ..
    ΟΧΙ ΑΛΛΟΙ ΕΝΣΤΟΛΟΙ "ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ" ΠΟΥ ΔΕΡΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΜΗΤΕΡΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος13/12/13 13:59

      Ναι, η τρομοκρατία και ο τραμπουκισμός αντιμετωπίζονται όχι με αστυνομία αλλά με ... αλληλεγγύη.

      Και δεν έχει κάτι άλλο να κάνει η αστυνομία πέρα από το να δέρνει και να τρομοκρατεί παιδιά και μητέρες;

      Περαστικά σας αναρχομπαχαλάκηδες. Ζήστε στον κόσμο σας. Πολύ διαφορετικός (ευτυχώς) και πολύ περιθωριακός (δυο φορές ευτυχώς) από τον κανονικό κόσμο

      Διαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.