18.11.13

Κοινοβουλευτική παρέμβαση Ντόλιου για την λειτουργία των ΕΠΑΛ

Ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο για την λειτουργία των ΕΠΑΛ, κατέθεσε ο βουλευτής Έβρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Ντόλιος. Το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:
«Υπάρχουν σειρά προβλημάτων τα οποία δημιουργήθηκαν στα επαγγελματικά κυρίως Λύκεια από την απόφαση της Κυβέρνησης για την κατάργηση κλάδων και ειδικοτήτων και την τοποθέτηση σε καθεστώς διαθεσιμότητας των εκπαιδευτικών που είχαν ως έργο τους την διδασκαλία μαθημάτων στους καταργηθέντες κλάδους. Στα Λύκεια του Νομού Έβρου υπάρχουν ελλείψεις καθηγητών τόσο σημαντικές που έχουν σαν αποτέλεσμα να μη διδάσκονται συγκεκριμένα μαθήματα κυρίως στην  Γ’ τάξη του Λυκείου με αποτέλεσμα τα παιδιά που επέλεξαν τους συγκεκριμένους κλάδους να μη μπορούν να πάρουν πτυχίο. Όπως αντιλαμβάνεστε, το πρόβλημα εάν δεν αντιμετωπιστεί τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, δημιουργεί ένα πελώριο αδιέξοδο στα παιδιά και στις οικογένειές τους.
Κρίνοντας από την κατάσταση  που επικρατεί στο Νομό Έβρου και ιδιαίτερα στα επαγγελματικά Λύκεια του βορείου τμήματος του Νομού, εικάζω ότι ο αριθμός των παιδιών που θα διακόψουν στην ουσία τις σπουδές τους είναι πολύ μεγάλος πανελλαδικά και σίγουρα μεγαλύτερος από τον αριθμό των παιδιών που κινδυνεύουν να χάσουν το εξάμηνό τους λόγω απεργίας των διοικητικών υπαλλήλων σε κάποια πανεπιστήμια.
Χωρίς να θέλω να υποβαθμίσω το μέγεθος και την οξύτητα του προβλήματος των φοιτητών των πανεπιστημίων επιθυμώ να υπογραμμίσω, ότι κατά την άποψή  μου δεν αντιμετωπίζεται με το ίδιο ενδιαφέρων το θέμα που έχει ανακύψει στα επαγγελματικά Λύκεια. Αφορά χιλιάδες οικογένειες οι οποίες επέλεξαν να στείλουν τα παιδιά τους στα «σχολεία των φτωχών». Στα ίδια σχολεία παρατηρείται αδυναμία διδασκαλίας σε πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα με αποτέλεσμα να κλείνει η πόρτα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης για τους μαθητές αυτών των σχολείων.
Διαπίστωσα, κατά την διάρκεια προσωπικής μου επίσκεψης στα σχολεία του Νομού, την αγωνία των καθηγητών, μαθητών και γονέων  και συγχρόνως το πραγματικό ενδιαφέρον και τις μεγάλες δυνατότητες της εκπαιδευτικής κοινότητας και των αντίστοιχων σχολικών συγκροτημάτων. Όπως αντιλαμβάνεστε, η επίλυση των θεμάτων των συγκεκριμένων σχολείων πρέπει να είναι άμεση.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ o κ. ΥΠΟΥΡΓΟΣ:
Ποια είναι η απάντηση του Υπουργείου στα ζητήματα που θέτουν καθηγητές, μαθητές και γονείς των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ) και Επαγγελματικών Σχολών (ΕΠΑΣ);».

2 σχόλια:

  1. Ανώνυμος19/11/13 13:38

    ΜΑΣ ΠΡΟΚΑΛΕΙΣ ΑΗΔΙΑ ΔΕΝ ΤΟΚΑΤΑΛΒΕΣ; ΕΜΕΤΙΚΕΕΕ;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος19/11/13 13:39

    ΑΧΡΗΣΤΕ ΤΕΜΠΕΛΗ ΒΟΛΕΜΕΝΕ ΜΙΛΑΣ ΚΙΟΛΑΣ;;; ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΡΕΕΕ;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.