18.11.13

Ερώτηση Χατζηοσμάν για τις ελλείψεις στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο Κομοτηνής

Ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ροδόπης, Αχμέτ Χατζηοσμάν, κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, με θέμα τις τεράστιες ελλείψεις ιατρικού προσωπικού σε κλινικές του Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής «Σισμανόγλειο». Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης.
«Οι ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό στο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής «Σισμανόγλειο» κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την εύρυθμη λειτουργία συγκεκριμένων κλινικών. Στην πρόσφατη ανακοίνωση πρόσκλησης ενδιαφέροντος του Υπουργείου Υγείας για την πρόσληψη επικουρικών ιατρών, εγκρίθηκαν για το Νοσοκομείο Κομοτηνής δύο (2) μόνο θέσεις ιατρών (Καρδιολόγου και Παιδιάτρου), ενώ το Νοσοκομείο έχει άμεση ανάγκη πρόσληψης τουλάχιστον δώδεκα (12) ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων.
Όπως διαμορφώνεται σήμερα η κατάσταση στο Νοσοκομείο Κομοτηνής, είναι αδύνατη η πλήρης λειτουργία της Ορθοπεδικής Κλινικής η οποία υποβαθμίζεται σε εξωτερικό ιατρείο καθώς επίσης η λειτουργία της Χειρουργικής (2 ιατροί) και της Καρδιολογικής Κλινικής έως ότου ολοκληρωθεί η πρόσληψη του επικουρικού καρδιολόγου που εγκρίθηκε πρόσφατα.
Αντιλαμβάνεστε ότι μετά την πρόσφατη ανακοίνωση θέσεων επικουρικού ιατρικού προσωπικού, η υποβάθμιση του Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής δημιουργεί ορατούς κινδύνους για την ποιότητα παροχής πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας περίθαλψης στους πολίτες της Ροδόπης. Βάσει των παραπάνω, ερωτάται ο Υπουργός:
  • Συνηγορεί με την διαμορφωθείσα κατάσταση στο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής όπου μένει  ιατρικά ακέφαλο σε κλινικές ζωτικής σημασίας;
  • Τι μέτρα προτίθεται να λάβει για την άμεση ενίσχυση του Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής με ιατρικό προσωπικό στις κλινικές όπου διαπιστώνονται οι μεγαλύτερες ελλείψεις;
  • Εξετάζει την μετακίνηση ιατρών από άλλο Νοσοκομείο αρμοδιότητας της 4ης ΥΠΕ Μακεδονίας-Θράκης στο Νοσοκομείο Κομοτηνής προκειμένου να καλύψουμε άμεσες ανάγκες και να αποτρέψουμε ευρύτερη υποβάθμιση του Νοσοκομείου;

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος19/11/13 03:01

    Από τα όχτώμισυ χιλιαρικάκια που τσιμπάει αυτός ο Στυλιανίδης και ο καραγιουσούφ κάθε μήνα να κάνει και καμιά δωρεά. Χώρια οι λίρες Τουρκίας.

    Βάσει των στοιχείων η μηνιαία αμοιβή για βουλευτές απομακρυσμένων περιοχών, φτάνει μέχρι το ποσό των 8.197 ευρώ και 7.463 για τους βουλευτές της Αθήνας.

    Οι αμοιβές των βουλευτών χωρίζεται σε τέσσερις κατηγορίες. Η ακαθάριστη βουλευτική αποζημίωσης ορίζεται στα 5.705 ευρώ και η ταχυδρομική ατέλεια 909 ευρώ.

    Το επίδομα οργάνωσης γραφείου είναι 738 ευρώ για τους βουλευτές Επικρατείας Αθήνας και Πειραιά και 935 ευρώ για τους υπόλοιπους.

    Πάντως στα στοιχεία δεν περιλαμβάνονται οι αμοιβές τους για τη συμμετοχή τους σε επιτροπές αλλά και τα χρήματα που καλύπτει η Βουλή για τα «προνόμια» που απολαμβάνουν.

    Σε αυτά περιλαμβάνονται τα τέλη τηλεφωνίας και το κόστος διαμονής σε ξενοδοχεία για τους βουλευτές της επαρχίας αλλά και τα αυτοκίνητα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.