11.11.13

Έκθεση στην Καβάλα για τα Μεσαιωνικά λιμάνια σταθμούς στους θαλάσσιους δρόμους της Ανατολής

Μια μοναδική έκθεση, όπου ξεδιπλώνονται εικόνες των πόλεων-λιμανιών που αναπτύχθηκαν κατά τους βυζαντινούς-μεσαιωνικούς χρόνους στο Αιγαίο, τη Μαύρη Θάλασσα και την Κασπία, θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της Καβάλας από την Τρίτη 12 Νοεμβρίου στον ισόγειο εκθεσιακό χώρο της Δημοτικής Καπναποθήκης Καβάλας.
Πρόκειται για ένα οπτικό οδοιπορικό στους θαλάσσιους δρόμους της Ανατολής με όχημα την «ολκάδα», το εμπορικό πλοίο των Βυζαντινών που μετέφερε εμπορεύματα και για αιώνες συνέδεε ανθρώπους, πόλεις, λιμάνια και πολιτισμούς.
Η έκθεση φιλοξενείται από το Δήμο Καβάλας και υλοποιείται από το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και το Ευρωπαϊκό Κέντρο Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων, στο πλαίσιο του έργου «Ολκάς: Από το Αιγαίο στη Μαύρη Θάλασσα. Μεσαιωνικά λιμάνια-σταθμοί στους θαλάσσιους δρόμους της Ανατολής».

Εγκαίνια έκθεσης: Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013 και ώρα 19.30. 
Χώρος έκθεσης: Ισόγειος εκθεσιακός χώρος Δημοτικής Καπναποθήκης Καβάλας
Λειτουργία έκθεσης: 12 - 26 Νοεμβρίου 2013
Δευτέρα – Πέμπτη: 10.00 - 13.00
Παρασκευή: 10.00 - 13.00 & 19.00 - 22.00
Είσοδος Ελεύθερη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.