17.11.13

Πρωτιά ΣΥΡΙΖΑ στη δημοσκόπηση της Alco για το «Πρώτο Θέμα»

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει οριακή πρωτιά 0,4% έναντι της ΝΔ σε έρευνα που διενήργησε η εταιρεία ALCO για λογαριασμό του «Πρώτου Θέματος».
Συγκεκριμένα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συγκεντρώνει 25,3% έναντι 24,8% της ΝΔ και ακολουθεί η Χρυσή Αυγή με 9,9%, το ΠΑΣΟΚ με 5,7%, οι ΑΝΕΛ με 6%, το ΚΚΕ με 4,7%, η ΔΗΜΑΡ με 3,8%, οι Οικολόγοι Πράσινοι με 1,9% και η Νέα Ελλάδα του Ανδρέα Λοβέρδου 1,2%.
Καταλληλότερος για την πρωθυπουργία θεωρείται ο Αντώνης Σαμαράς με 34% έναντι του Αλέξη Τσίπρα που συγκεντρώνει 27%.

6 σχόλια:

  1. Ανώνυμος17/11/13 11:38

    Ρε πιάτσα από την ALCO και το Πρωτο Θέμα βγάζεις στημένες δημοσκοπήσεις

    Αφού ρε αγορίνα σε άλλο σχόλιό σου σε άλλο ποστ προχθεσινό λες ότι λένε ψέματα οι εξαγορασμένες εταιρείες δημοσκοπήσεων, πώς τολμάς και δημοσιεύεις την δημοσκόπηση της ALCO και μάλιστα στου Θέμου το μαγαζί;;;

    Ο Ελεύθερος Τύπος δεν σου έκανε λέει γιατί είναι εξαρτημένη εφημερίδα του συστήματος. Δηλαδή τώρα προβαλλεις του Θέματος;;;;

    Αν αφήσεις το σχόλιό σου στο προηγούμενο ποστ ακέραιο, μπορούν να μπουν και να συγκρίνουν οι έντιμοι πολίτες.

    Ξεφτιλισμένο πιάτσα ήθελα να πω, συγγνώμη. Να μην ξεχνιόμαστε με τους χαρακτηρισμούς. Σιγά το τρολ του ΣΥΡΙΖΑ που θα το σεβαστούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΠΑΣΟΚ ΠΑΣΟΚ ΠΑΣΟΚ ΠΑΣΟΚ ΠΑΣΟΚ ΠΑΣΟΚ!

      Μόνο το ΠΑΣΟΚ και ο Βενιζέλος θα μας σώσουν...

      Χαχαχαχαχα

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος17/11/13 17:54

      ακόμα κι αυτό ΜΟΝΟ ΕΣΥ ΩΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ το λες

      ΕΝΑΣ ΚΛΑΣΙΚΟΣ ΣΚΑΤΟ"ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ"

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος17/11/13 19:25

    Το αντιμνημονιακό μέτωπο, ο Σύριζα, η Χρυσή Αυγή, ο Καμμένος… μόνο να γράψεις αυτά τα τρία ονόματα μαζί δίπλα-δίπλα, καταλαβαίνεις την αδιέξοδη παλαβομάρα της κατασκευής «αντιμνημονιακό μέτωπο». Ο Σύριζα, λοιπόν, βρίσκεται επίσης σε ένα κομβικό σημείο. Πρέπει τώρα να πει μερικά πράγματα, τι κάνουμε τώρα, ποια Ελλάδα θέλουμε για το μέλλον. Μπορεί να αρέσουν στον ελληνικό λαό, μπορεί να μην αρέσουν. Αλλά αυτά που έλεγε μέχρι τώρα ήταν για άλλη εποχή. Όπως το 2010 η κοινωνία δεν ήθελε να ακούσει καμία λογική φωνή, ήθελε μόνο βρισίδι να ξεσπάσει, εχθρούς να κατηγορήσει, έτσι τώρα δεν αντέχει άλλο την παράνοια του καφενείου, την τσάμπα μαγκιά των τηλεοπτικών παραθύρων. Θέλει προτάσεις, νέες ιδέες. Αλλιώς, ο Σύριζα το έχει ξαναδεί το έργο, το 2008. Όμως τώρα είναι ακόμα σοβαρότερα τα πράγματα, γιατί αυτή η ανάγκη δεν έχει καν να κάνει με εκλογικές νίκες. Αν νικήσει έτσι όπως είναι, τα προβλήματα που θα αντιμετωπίσει, κι εμείς μαζί του, θα είναι τέτοια που τα σημερινά θα μοιάζουν παιχνιδάκι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος17/11/13 19:26


    Το αντιμνημονιακό μέτωπο δεν υπάρχει ως πολιτικός χώρος, ποτέ δεν υπήρχε. Ήταν απλώς ο χώρος υποδοχής των αντιδράσεων μιας ανυποψίαστης, ανέμελης κοινωνίας που έπεσε ξαφνικά από το βουνό στην άβυσσο και έπρεπε να εκτονώσει τις πρώτες ψυχολογικές της αντιδράσεις. Την άρνηση και την οργή. Τώρα η κοινωνία σηκώνεται ξανά σιγά-σιγά. Κι αυτά που ψάχνει είναι η σοβαρότητα, οι προτάσεις, το εθνικό σχέδιο. Το 2010 και το 2011 είναι χθες, αλλά σε πολιτικό χρόνο είναι αιώνες μακριά. Δεν επαναλαμβάνονται.

    Έχει έρθει η ώρα να μιλάμε σαν ενήλικοι, σοβαροί άνθρωποι, κι όχι σαν ήρωες ταινίας του Τζέιμς Πάρις. Φίλε, έλεος. Αν έχουμε δικτατορία και οι δυνάμεις κατοχής εισέβαλαν στη χώρα, τότε ψυχή βαθιά παλικάρι μου, παραιτήσου και βγες στο αντάρτικο. Μην παίρνεις τα 10δες εκατομμύρια κομματικής επιχορήγησης από τα λεφτά της Μέρκελ, μην εισπράττεις το βουλευτικό μισθό πολυτελείας από τους «δοσίλογους». Όσους έμπαιναν στη Συμβουλευτική του Μαρκεζίνη τους λέγαμε χουντικούς, δεν γίνεται αντάρτικο με κρατική επιχορήγηση στα κανάλια των τηλεοράσεων. Τι είπες; Πολιτικοί είσαστε, λέτε και μια κουβέντα παραπάνω; Όμως με αυτές τις ίδιες κουβέντες, τις ίδιες λέξεις, τα ίδια επιχειρήματα, κάποιοι δέρνουν, μαχαιρώνουν, σκοτώνουν, βάζουν βόμβες, δολοφονούν, αυτοκτονούν. Οι λέξεις στην ταραγμένη εποχή μας, στη διαταραγμένη κοινωνία μας, είναι σφαίρες. Είσαι σίγουρος ότι θες εσύ να προμηθεύσεις τα πολεμοφόδια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος17/11/13 20:18


    «Τώρα θα με πιστέψουν ευτυχώς και τα ζώα», έλεγε κάποτε ο Βασίλης Λεβέντης από το «Κανάλι 67», σε μια από τις θρυλικές εκπομπές του που έχει μείνει στην ιστορία. Αν και τα… ζώα άργησαν τελικά κάμποσα χρόνια να τον πάρουν στα σοβαρά, ο ιδρυτής της Ένωσης Κεντρώων όχι μόνο δικαιώθηκε, αλλά πιθανόν φαντάζει πλέον σχεδόν ως προφήτης, αφού είχε προβλέψει ουκ ολίγα απ’ όσα ακολούθησαν. Τύφλα δηλαδή να ‘χει ο γέροντας Παΐσιος!


    Πηγή: www.tempo.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.