1.10.13

Χαρίτου: «Η κυβέρνηση δεν ακούει την αντίδραση των Θρακιωτών στις εταιρίες χρυσού» (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΜΑΝΙΑΤΗ) #skouries

Η κυβέρνηση θέλει να προωθήσει τα συμφέροντα των εταιριών χρυσού, χωρίς ν’ ακούει καθόλου τους πολίτες της Θράκης, τονίζει σε δήλωση του ο επικεφαλής της «Αριστερής Οικολογικής Συνεργασίας» Δημήτρης Χαρίτου, με αφορμή την πρόσκληση του Υπουργού ΠΕΚΑ για ενημέρωση πάνω στην «επένδυση». Η δήλωση του κ. Χαρίτου έχει ως εξής:
«Αντί η κυβέρνηση Σαμαρά να βγάλει τα συμπεράσματα της από την καθολική αντίδραση των πολιτών της Θράκης που την υποχρέωσαν σε αναδίπλωση για την εξόρυξη χρυσού στο Πέραμα του Έβρου, επανέρχεται για να προωθήσει τα συμφέροντα των εταιρειών χρυσού,  αυτή τη φορά στην περιοχή των Σαπών.
Αυτούς τους σχεδιασμούς εξυπηρετεί η πρόσκληση που απηύθυνε ο υπουργός ΠΕΚΑ Γιάννης Μανιάτης, σε φορείς και βουλευτές της περιοχής για συνάντηση με την εταιρεία χρυσού στην Αθήνα, που αφορά στο έργο του χρυσού στις Σάπες για να την χρησιμοποιήσει ως άλλοθι για την προώθηση των σχεδιασμών αδειοδότησης των εταιρειών- αυτό το έργο το έχουμε δει πολλές φορές- ενώ είναι γνωστή η εδώ και πολλά χρόνια εκφρασμένη αντίθεση των φορέων,  της αυτοδιοίκησης και του λαού,  λόγω των καταστροφικών συνεπειών της εξόρυξης του χρυσού που αυτή θα προκαλέσει στην περιοχή.
Οφείλουν όλοι χωρίς ταλαντεύσεις να ακυρώσουν διά της μη συμμετοχής τους την προγραμματισμένη συνάντηση με τον κ. Μανιάτη αποδοκιμάζοντας με τρόπο δημόσιο, τους σχεδιασμούς του ΥΠΕΚΑ. Άλλωστε μόνο η ενωμένη αντίδραση του λαού, όπως έδειξε και το πρόσφατο παρελθόν, μπορεί να αποτρέψει οριστικά τα σχέδια αυτά».

2 σχόλια:

  1. Ανώνυμος1/10/13 22:50

    Δεν θέλουμε τα μνημονιακά χρυσωρυχεία;
    Δεν ψηφίζουμε ΠΑΣΟΚ και ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος1/10/13 23:35

    Γιατί εγινε η επένδυση και δεν το καταλάβαμε ρε Χαρίτου? Θα σε βόλευε βέβαια για να έχεις να αντιδράς περισσότερο.
    Αιντε σιγουράντζες της διαμαρτυρίας και της λάσπης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.