14.10.13

Μεγάλη πολιτική συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Αλεξανδρούπολη

Kάλεσμα συμπόρευσης με το ΚΚΕ και στήριξης της λαϊκής συμμαχίας απηύθυνε σε πολιτική ομιλία από την Αλεξανδρούπολη ο Γ.Γ. της Κ.Ε. του κόμματος Δημήτρης Κουτσούμπας, επαναλαμβάνοντας πως ο πραγματικός αντίπαλος, είναι η εξουσία των μονοπωλίων και της ΕΕ.
Ο κ. Κουτσούμπας μίλησε για άλλη μία φορά για σκηνικό αποπροσανατολιστικής αντιπαράθεσης και νέου διπολισμού που προσπαθούν να διαμορφώσουν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας πως σε καμία περίπτωση δεν μπορούν τα επιλύσουν τα οξυμμένα προβλήματα, όπως η ανεργία που στους νέους αγγίζει το 60%.
Σε ότι αφορά την Χρυσή Αυγή, ο κ. Κουτσούμπας επεσήμανε πως οι εξελίξεις δεν πρέπει να βάλουν στην άκρη ούτε για λίγο τη σκληρή πραγματικότητα που ζουν οι εργατικές λαϊκές οικογένειες και δεν πρέπει να κρύψουν «κάτω απ’ το χαλί» τα προβλήματα, τις δυσκολίες για την καθημερινή επιβίωση. Κυρίως όμως – είπε – «δεν πρέπει να μεταθέσουν για αργότερα τη συζήτηση για το τι πρέπει να γίνει. Ίσα ίσα ο αγώνας για την αντιμετώπιση την απομόνωση το τσάκισμα της Χρυσής Αυγής, είναι ενταγμένος στον αγώνα για να πάρει ο λαός μας σήμερα ανάσες επιβίωσης αλλά την ίδια στιγμή να ανοίξει το δρόμο για ριζικές αλλαγές».
Ο γραμματέας του ΚΚΕ ασκώντας σκληρή κριτική στην κυβέρνηση τόνισε ότι επιχειρεί να καλλιεργεί προσδοκίες πως η χώρα περνάει σε ρυθμούς ανάπτυξης αποκρύπτοντας όμως πως αυτού του είδους «η ανάπτυξη θα ‘ρθει να πατήσει πάνω στα γερά θεμέλια ενός στέρεου αντεργατικού οικοδομήματος, που γκρέμισε εργατικές κατακτήσεις και δικαιώματα». Εδώ στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, επεσήμανε ο Γ.Γ. του ΚΚΕ, αποδεικνύεται πως αυτός ο δρόμος ανάπτυξης είναι στρωμένος με κέρδη και προνόμια για το μεγάλο κεφάλαιο με ανεργία, φτώχεια για την εργατική τάξη, τα φτωχά λαϊκά στρώματα γιατί αυτή η περιοχή βρίσκεται σε μια από τις τελευταίες θέσεις των Περιφερειών της Ευρωζώνης με βάση τους δείκτες ανάπτυξης και το ΑΕΠ.
Ταυτόχρονα ο κ. Κουτσούμπας εμφανίσθηκε κατηγορηματικός σε ότι αφορά την εξόρυξη χρυσού στη Θράκη, λέγοντας ότι, ισοδυναμεί με κλοπή ενός ιδιαίτερα πολύτιμου και μη ανανεώσιμου πόρου στρατηγικής σημασίας, ο οποίος μπορεί να αξιοποιηθεί μελλοντικά προς όφελος της λαϊκής ευημερίας.

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος14/10/13 12:11


    στην Ελλάδα όταν μιλάς για ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς, σε παρουσιάζουν σαν αιμοδιψή Νεοφιλελευθερό.
    ως εκ τούτου ο πάτος είναι μακρυά ακόμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.