2.10.13

Ίδρυση εθελοντικού πυροσβεστικού κλιμακίου στην Καβάλα

Ο Δήμος Καβάλας αποφάσισε να ιδρύσει στη Δημοτική Ενότητα Φιλίππων Εθελοντικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο. Το Εθελοντικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο θα υπάγεται υπηρεσιακά και διοικητικά αποκλειστικά στο Πυροσβεστικό Σώμα.
Θα λειτουργεί σύμφωνα με το κανονιστικό πλαίσιο που ισχύει για τις πυροσβεστικές υπηρεσίες και θα προσφέρει στην τοπική κοινωνία και την ευρύτερη περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Φιλίππων υπηρεσίες έκτακτων αναγκών και άμεσης βοήθειας 24 ώρες το 24φωρο, 365 ημέρα το χρόνο.
Απαραίτητη προϋπόθεση για την ίδρυση του Κλιμακίου είναι η ύπαρξη δώδεκα εθελοντών πυροσβεστών (εκ των οποίων οι τέσσερεις να διαθέτουν δίπλωμα οδήγησης Β’ κατηγορίας και άνω). Οι εθελοντές πυροσβέστες που θα στελεχώσουν το Κλιμάκιο θα εκπαιδευτούν από αξιωματικούς του Πυροσβεστικού Σώματος. Το πρόγραμμα βασικής εκπαίδευσης έχει διάρκεια 120 ώρες και περιλαμβάνει θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση. Οι εθελοντές πυροσβέστες μετά από εθελοντική (αμισθή) προσφορά τριών ετών αποκτούν το δικαίωμα της υποβολής αίτησης στην Πυροσβεστική Υπηρεσία για την πρόσληψή τους ως μόνιμο προσωπικό με αυξημένη μοριοδότηση σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο.
Καλούνται οι πολίτες της Δημοτικής Ενότητας Φιλίππων που έχουν το συναίσθημα της προσφοράς να υποστηρίξουν το θεσμό αυτό και να ενταχθούν στη δύναμη του κλιμακίου, να εκπαιδευτούν και να λάβουν τις απαραίτητες γνώσεις ώστε να είναι έτοιμοι να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους όπου χρειαστεί. Γιατί, ένας εθελοντής πάντα είναι χρήσιμος, αλλά ένας εκπαιδευμένος εθελοντής πυροσβέστης είναι απαραίτητος!
Όσοι ενδιαφέρονται για υποβολή αιτήσεων και για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να απευθύνονται στο Δήμο Καβάλας, στα τηλεφωνα 2510-451431 και 2510-451300, Νικόλαο Καραπιπερίδη, γενικό γραμματέα Δήμου Καβάλας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.