18.10.13

Ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ για τη ΣΕΚΑΠ

Ερώτηση προς τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση σχετικά με τα προβλήματα εργαζομένων στην ΣΕΚΑΠ στην Ξάνθη, κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ, Θεοδόσης Κωνσταντινίδης και Ελένη Γερασιμίδου. Στην ερώτηση των βουλευτών του ΚΚΕ, αναφέρεται:
«Το γεγονός ότι το σπάσιμο – διαχωρισμός της ΑΤΕ σε καλό – κακό τμήμα και η πώληση του υγιούς τμήματος σε ιδιώτες σε συνδυασμό με την πώληση – χάρισμα των κρατικοσυνεταιριστικών επιχειρήσεων όπως η ΣΕΚΑΠ θα είχε τραγικές συνέπειες για τους εργαζόμενους στις συνεταιριστικές οργανώσεις, επιβεβαιώθηκε πολύ γρήγορα. Η πολλά υποσχόμενη «επενδύτρια» εταιρεία, «Donskoy Tabak JSC»- συμφερόντων Ιβάν Σαββίδη, αξιοποιώντας το αντεργατικό νομοθετικό πλαίσιο που δημιούργησαν όλες διαχρονικά οι προηγούμενες κυβερνήσεις, αλλά και η σημερινή δικομματική ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, θέλει να επιβάλλει νέες χειρότερες εργασιακές σχέσεις στους εργαζόμενους της ΣΕΚΑΠ, προκειμένου να μειώσει το λεγόμενο μισθολογικό κόστος και να διασφαλίσει την κερδοφορία της.
Η εργοδοσία τρομοκρατεί και εκβιάζει τους εργαζόμενους να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις με απεχθής όρους, που δεν αναγνωρίζει σταθερό ωράριο, με χρήση διευθυντικού δικαιώματος για αλλαγή ειδικότητας, για μεταφορά τους σε άλλο εργοστάσιο του ομίλου κλπ. Ταυτόχρονα έχει προχωρήσει σε απολύσεις και διαθεσιμότητες εργαζομένων, ενώ μέχρι πρόσφατα οι απλήρωτοι μισθοί έφθαναν τους τρεις μήνες. Την ίδια ώρα οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις προκειμένου να διασφαλίσουν τα εργασιακά τους δικαιώματα και την υπογραφή επιχειρησιακής σύμβασης χωρίς μειώσεις μισθών.
Οι βουλευτές του ΚΚΕ ερωτούν τον αρμόδιο υπουργό, «τι μέτρα θα λάβει άμεσα η κυβέρνηση ώστε:
  • Να ανακληθούν όλες οι απολύσεις και διαθεσιμότητες, να διασφαλιστεί η μόνιμη σταθερή εργασία με πλήρη εργασιακά, μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
  • Να πληρωθούν τα δεδουλευμένα και να υπάρξει πλέον τακτική μηνιαία καταβολή των αποδοχών και των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.