9.10.13

46 χρόνια από τον θάνατο του Ερνέστο Τσε Γκουεβάρα (ΒΙΝΤΕΟ)

Σαν σήμερα, 9 Οκτώβρη του 1967, δολοφονείται στη Βολιβία από πράκτορες της CIA ο επαναστάτης Ερνέστο Τσε Γκουεβάρα, μετά από μια σκληρή μάχη με τις κυβερνητικές δυνάμεις κοντά στο χωριό Λας Ιγέρας της Βολιβίας, αφού πρώτα συλληφθεί και τραυματιστεί.
Όπως και ο Μάο Τσετούνγκ, ο Ερνέστο Γκουεβάρα ανάπτυξε θεωρίες πάνω στην στρατηγική και την τακτική του μοντέρνου ανταρτοπόλεμου και προσπάθησε να εφαρμόσει τις επαναστατικές του θεωρίες στην πράξη. Δείτε τηλεοπτκό αφιέρωμα για τη ζωή και το θάνατό του…

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος10/10/13 07:40

    <>.....μαλιστα....παμε λοιπον.......ΔΙΑΥΓΕΙΑ=ΣΩΣΤΗ.......OPENGOV=ΣΩΣΤΟ.....EFSF=ΣΩΣΤΟ.....ΔΗΜΟΦΗΦΙΣΜΑ=ΣΩΣΤΟ......ΦΟΡΟΣ ΤΟΜΠΙΝ=ΣΩΣΤΟΣ......ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΚΛΕΙΣΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ=ΣΩΣΤΟ......ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΒΕΝΖΙΝΟΠΩΛΩΝ,ΓΙΑΤΡΩΝ,ΤΑΞΙΤΖΗΔΩΝ,ΛΑΙΚΩΝ=ΣΩΣΤΑ....ΟΧΙ ΣΕ ΔΑΝΕΙΑ ΜΠΟΜΠΟΛΟΨΥΧΑΡΗΔΩΝ=ΣΩΣΤΟ......με τι διαφωνειτε ρε μπαγλαμαδες δεξιοι και τι αλλαξατε,......γιατι ρε κοπροεπαναστατες δεν σας εκανε ο Γιωργος Παπανδρεου???

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.