4.9.13

Έτοιμη η Ελλάδα; H Ρεπούση ζήτησε να καταργηθεί το μάθημα των θρησκευτικών

Να γίνει προαιρετικό το μάθημα των θρησκευτικών ζήτησε η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Μαρία Ρεπούση κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την δομή των νέων Γενικών και Τεχνικών Λυκείων στην επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.
Η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ υποστήριξε ότι δεν συνάδει η έννοια του σύγχρονου Λυκείου με τη διδασκαλία των θρησκευτικών: «Γιατί ενώ θέλετε να κάνετε ένα νέο σύγχρονο Λύκειο, επιμένετε στην αντίληψή σας για τα Θρησκευτικά που δεν είναι καν θρησκειολογία όπως ήταν σε παλαιότερα σχέδια επί της υπουργίας της Άννας Διαμαντοπούλου;», σημείωσε η κ. Ρεπούση.
Για το λόγο αυτό ζήτησε είτε να καταργηθούν τα θρησκευτικά, είτε να αλλάξει η ύλη και από θρησκευτικά να γίνει θρησκειολογία.
«Τα θρησκευτικά με την έννοια της ορθόδοξης κατήχησης, κατά την γνώμη μας, δεν έχουν θέση στο σύγχρονο Λύκειο. Εσείς όχι μόνο δεν τα κάνετε προαιρετικά ή δεν τα αλλάζετε, αλλά επιμένετε σε μια κυρίαρχη θέση η οποία αποτυπώνεται και στο πρόγραμμα Σπουδών του Επαγγελματικού Λυκείου, αλλά και στα υποχρεωτικά μαθήματα που δίνουν εξετάσεις τα παιδιά για να πάρουν το απολυτήριό τους. Εξάλλου δεν νομίζω ότι όσο περισσότερη ορθόδοξη κατήχηση κάνουν τα παιδιά στα σχολεία τόσο καλύτεροι χριστιανοί θα γίνουν», ανέφερε η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ.

9 σχόλια:

  1. Ανώνυμος5/9/13 15:14

    Οι αριστεριστές επιθυμούν την κατάργηση των θρησκευτικών στα σχολεία. Σωστά, από την Στιγμή που ο Τσίπρας θα πολλαπλασιάσει τα λεφτά, όπως ο Ιησούς τα ψωμιά και τα ψάρια (στη γνωστή παραβολή) ποιος ο λόγος να ασχολούνται τα παιδιά με την θεωρία; Θα δουν τα θαύματα στην πράξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος5/9/13 19:45

    Sorry, Αλεξης ου ακμπάρ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος5/9/13 20:14

    Συγνωμη ρε παιδια, αλλα τη λεξη "καταργηση" πού ακριβως τη βλεπετε?

    (piazza μη χαιρεσαι, η ερωτηση ισχυει και για σενα! :ρ )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. «Τα θρησκευτικά με την έννοια της ορθόδοξης κατήχησης, κατά την γνώμη μας, δεν έχουν θέση στο σύγχρονο λύκειο»!

      http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=528723

      Διαγραφή
  4. Ανώνυμος6/9/13 01:16

    Pizza Μπράβο σοτυ που βγαζεις το θέμα άμεσα. Κάποια μπλοκ ήδη άργησαν ή σιώπησαν. Δεν είμαστε πορωμένοι με τα θρησκευτικά αλλά έχουν θέση στο σχολείο. Δυστυχώς αυτο το φιδι η ρεπουτση χώνεται πάντα και έχει θεσμικό ρόλο. Εμείς δεν θα πρέπει να την αφήσουμε ποτέ ξανά να εέρθει στην Θράκη . Πίσω από τις δηλώσεις της κρύβεται κάτι πολύ πιο σοβαρό από ότι βλέπω.......Προσοχή λοιπόν και τα μάτια 14

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος6/9/13 08:51

    Δύο ελληνικές παροιμίες συντονίζονται απόλυτα με το θέμα:

    1. Δουλειά δεν έχει ο διάολος γ$#^3άει τα παιδιά του
    2. Εδώ ο κόσμος καίγεται και το μ#546ί κτενίζεται (ή σε παραλλαγή η γριά κτενίζεται)

    Και μια παρεμφερή που ψιλοταιριάζει:
    Τέτοια ώρα τέτοια λόγια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος6/9/13 11:51

    Τα ζαβά του ΚουΝέλη με τα σκατά τους βράζουν.Ή θα αρπάζουν τις θέσεις στην συγκυβέρνηση του Σαμαροβενιζέλου και δεν τις αφήνουν ακόμη και σήμερα, ή θα αραδιάζουν τέτοιες πίπες μέχρι να διαλυθούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος15/9/13 00:56

    ενα βρωμοξυλο θελει αυτη η ρεπουση τιποτα αλλο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.