25.9.13

Την «παλιά» Νομαρχία Έβρου παρέλαβε διοικητικά η Περιφέρεια ΑΜ-Θ

Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και η Περιφερειακή Ενότητα Έβρου, παρέλαβε διοικητικά, το νέο κτίριο που ανεγέρθηκε στη θέση της παλιάς Νομαρχίας. Το προϋπάρχον  κτίριο περιήλθε στην κυριότητα της Νομαρχίας Έβρου με  «ΔΩΡΕΑ ΑΙΤΙΑ ΘΑΝΑΤΟΥ» του Αλεξάνδρου Κρήτη.
Διετέλεσε Παλιό Προξενείο της Ρωσίας και φιλοξένησε για σειρά ετών υπηρεσίες της Νομαρχίας, μετά από οικοδομικές προσθήκες στο κυρίως διώροφο αρχικό οικοδόμημα. Για πολλά χρόνια υπήρξε σημείο αναφοράς και ένα από τα σύμβολα της πόλης μας. Μαζί με μνημεία όπως ο Φάρος και σημαντικά κτίρια όπως η Ζαρίφειος Ακαδημία, το Δικαστικό Μέγαρο και το Ταχυδρομείο, συνέβαλε στη συγκρότηση της ιστορική μας μνήμης και μετέφερε στοιχεία της ταυτότητάς μας στη σημερινή εποχή.
Οι διαδικασίες δημοπράτησης και ανέγερσης του νέου κτιρίου ξεκίνησαν πριν από αρκετά χρόνια, με απόφαση  του Νομαρχιακού Συμβουλίου. Το νέο κτίριο που ανεγέρθηκε στη θέση του παλιού, θα συνεχίσει να αποτελεί σημαντικό στοιχείο της ταυτότητας του τόπου μας και να φιλοξενεί χρήσεις που θα απευθύνονται στους κατοίκους και επισκέπτες της περιοχής.

1 σχόλιο:

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.