14.9.13

Νέο κοινωνικό, πολιτικό και εθνικό συμβόλαιο με το λαό υπογράφει ο ΣΥΡΙΖΑ (ΒΙΝΤΕΟ)

«Οι μέρες της εξουσίας τους είναι μετρημένες. Θα νικήσουμε. Η δημοκρατία θα επιστρέψει. Η κοινωνική δικαιοσύνη και η προκοπή θα επιστρέψει... Καλό αγώνα!».
Με αυτά τα λόγια έκλεισε η ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, στην υπό βροχή, μεγαλειώδη συγκέντρωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Λευκό Πύργο. Ισχυρή δέσμευση για απεμπλοκή από τα μνημόνια και έμφαση στις ανάγκες της κοινωνίας, που έχει λυγίσει από την κρίση, έστειλε από την Θεσσαλονίκη, ο Αλέξης Τσίπρας αναπτύσσοντας τους πέντε προγραμματικούς άξονες της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.
«Θα εφαρμόσουμε άμεσα ένα πολυδύναμο πρόγραμμα κοινωνικής σωτηρίας και ανάσχεσης της ανθρωπιστικής κρίσης», δεσμεύτηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απευθυνόμενος στον κόσμο, που απέδιδε την θέρμη του με χειροκροτήματα και συνθήματα ανατροπής.  
Παράλληλα, ο Αλέξης Τσίπρας απηύθυνε χαιρετισμό σε όλες τις αγωνιζόμενες τάξεις, με ιδιαίτερη αναφορά στους εκπαιδευτικούς, που ρίχνονται και πάλι στην μάχη. «Όλα αυτά όμως τα ρυάκια αγώνα, όλα τα κινήματα, όλες οι αντιστάσεις, όλοι όσοι δεν θέλουν και δεν μπορούν να συμμορφωθούν προς τις υποδείξεις, πρέπει και μπορούν σήμερα να συνενωθούν σε ένα ορμητικό ποτάμι», είπε και συνέχισε «ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει και μπορεί αν ο λαός θέλει και μάχεται».
Απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό προσωπικά τον προειδοποίησε για ευθεία, ανοιχτή, δημοκρατική κατά μέτωπο σύγκρουση. «Δεν θα φύγετε από μόνος σας, ο λαός θα σας ρίξει, κύριε Σαμαρά. Με το ΟΧΙ του. Με την ανυπακοή. Με τους αγώνες. Με την αντίσταση. Και δεν θα είναι δολιοφθορά όπως θρηνούν οι Κασσάνδρες της προπαγάνδας σας», είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας.

6 σχόλια:

  1. Ανώνυμος14/9/13 20:36

    Τόση απάτη με την αντιγραφή του Ανδρέα, μα τόση !!!!!
    Από κοντά όμως πέρασε και δεν ακούμπησε ο ψευτοεπαναστάτης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος15/9/13 14:21

    ΚΑΙ ΤΙ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ ΡΕ ΦΙΛΕ ΕΜΕΝΑ ΑΝ ΑΥΤΟΣ ΑΝΤΙΓΡΑΦΕΙ Ή ΟΧΙ; ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΦΥΓΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΥΕΡΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΣ ΕΡΘΕΙ ΚΑΙ Ο ΔΙΑΟΛΟΣ ΘΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ. ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΞΩ. ΤΩΡΑ ΤΑ ΑΣΤΕΙΑΚΙΑ ΠΕΡΙ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗΣ ΚΛΠ ΗΤΑΝ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΕΠΟΧΕΣ, ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΤΣΙ ΟΡΘΟΘΗΚΕ ΜΕ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΔΕΞΙΑ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ. ΣΟΓΥΡΑ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΦΑΤΣΕΣ ΣΤΙΓΝΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΑΜΤΙΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ. ΤΕΛΟΣ ΚΑΙ ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΤΕΛΟΣ. ΚΑΙ ΣΩΣΤΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩΝΤΑΣ ΤΟ PIAZZA ΤΟΠΟΘΕΤΕΙΤΕ ΚΑΙ ΒΛΕΠΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΛΛΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΠΙΟ ΣΟΒΑΡΑ ΤΙΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ. ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΣΕ ΟΛΑ ΠΛΕΟΝ. ΟΛΟΙ ΣΠΙΤΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΦΤΥΝΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΤΕΙΧΗ ΤΙΣ ΒΟΥΛΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος15/9/13 18:16

    δεν σου έδωσε μία από τις στημένες ερωτήσεις ρε piazza στη συν. τύπου. Κρίμα η στήριξη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος15/9/13 19:19

    Λέγε τέτοια αλέξη να τρομάξει ο κόσμος...

    Ο Σαμαράς ανοίγει σαμπάνιες!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος15/9/13 19:32

    αντε ρε καραγκιοζακο και γινεσαι πρωθυπουργος...ΧΤΥΠΑ ΞΥΛΟ...,ποσες μερες νομιζεις οτι θα παραμεινεις....εχεις σκεφτει πως ολοι εμεις που πολεμουσες,εκνευριζες,εξοργιζες τοσα χρονια θα ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΕΝΕΝΤΙ σου....εχεις αναλογιστει τι εχεις να ΤΡΑΒΗΞΕΙΣ απο μας..? μαλλον οχι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος15/9/13 19:33

    τσιπρα δωσε κι αλλες συνεντευξεις,μη σταματας.....οσο μιλας εξευτελιζεσαι ολοενα και περισσοτερο,αποκαλυπτεται η αγνοια σου ακομα και σε απλα θεματα....μιλα,μιλα,μιλα.....εχουμε αναγκη απο γελιο.....γελοιοποιησου κι αλλο....μπορεις....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.